MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για το Σάββατο 16 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Πέρσες του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Με τους «Πέρσες» του Αισχύλου θα αναμετρηθεί φέτος ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς· μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της αρχαιότερης σωζόμενης τραγωδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί για μια τελευταία φορά σήμερα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022. Στελεχωμένη από μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών (Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Μιχάλης Οικονόμου, Αλεξία Καλτσίκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ηλίας Μουλάς, Μάνος Πετράκης, Τάσος Καραχάλιος, Βασίλης Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Πούλιος), προεξάρχουσας της Ρένης Πιττακή, η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά θέτει κρίσιμα ερωτήματα για το τι συνιστά «κοινωνία», τι σημαίνει η επίμονη προσκόλληση στην εξουσία και η ανάγκη της πίστης σ’ έναν οδηγό, άνθρωπο ή θεό, μέσα σε έναν συντετριμμένο κόσμο.
Σάββατο 16/7, 21:00
5-70€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Επιδαύρου

2. Ματωμένος Γάμος, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Faliro Summer Theater

Η παράσταση «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, συνεχίζει την καλοκαιρινή της περιοδεία, με στάση σήμερα στο Faliro Summer Theater. Αυτή η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Στο ανέβασμα αυτό του Νικορέστη Χανιωτάκη, τον κεντρικό ρόλο της μάνας ενσαρκώνει η Μαρία Τζομπανάκη. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και φέρει την υπογραφή του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Η μουσική θα παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς.
Σάββατο 16/7, 21:30
15-20€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

ΧΟΡΟΣ

3. Άξονες, σε χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη στην Πειραιώς 260

Oκτώ από τους καλύτερους χορευτές και χορεύτριες της ελληνικής hip hop σκηνής θα συναντήσει και σήμερα στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260 ο διεθνώς καταξιωμένος χορογράφος και χορευτής Αντώνης Φωνιαδάκης, με την παράσταση «Άξονες». Mια εκρηκτική, απρόσμενη παράσταση, που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του κύκλου Layers οf Street του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, και αναμένεται να ταράξει τα νερά του σύγχρονου χορού στην Ελλάδα.
Σάββατο 16/7, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ’), Καλλιθέα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Iron Maiden στο Ο.Α.Κ.Α

Οι Iron Maiden στο πλαίσιο της περιοδείας “Legacy Of The Beast 2022”, έρχονται στην Αθήνα και στο Ολυμπιακό Στάδιο, απόψε, με special guests τους Airbourne και support act τους Lord of The Lost. Στο σόου αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε μια set list αγαπημένων κομματιών του συγκροτήματις από τις προηγούμενες δεκαετίες, αλλά και να πάρουμε μια μικρή γεύση από το νέο στούντιο άλμπουμ “Senjutsu” των Maiden – το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στη θέση #1 στην Ελλάδα και παίζεται ζωντανά για πρώτη φορά!
Σάββατο 16/7, 18:30
Από 45€
Ολυμπιακό Στάδιο (Ο.Α.Κ.Α), Κηφισίας 37, Μαρούσι

5. Oι Moderat ζωντανά στο Ηρώδειο

Το γερμανικό supergroup της ηλεκτρονικής μουσικής θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Ηρώδειο για μια και μοναδική ζωντανή εμφάνιση. Οι Moderat έχουν κερδίσει επάξια τον τίτλο του top electronic act του πλανήτη, καθώς έχουν τη μοναδική ικανότητα να σε κάνουν να χορεύεις αλλά και να δακρύζεις από συγκίνηση. Κι επειδή συνδυάζουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα με ένα state of the art οπτικό θέαμα, οι ζωντανές εμφανίσεις τους ξεφεύγουν από την έννοια της συναυλίας και περνούν στη σφαίρα της καλλιτεχνικής εμπειρίας. Τη φετινή χρονιά επέστρεψαν και στη δισκογραφία και τις συναυλίες έπειτα από 6 χρόνια. Ο νέος δίσκος τους “MORE D4TA” κυκλοφόρησε τον Μάιο, με τα πρώτα δείγματα να είναι ακριβώς αυτό που περιμέναμε. Απόψε, στο Ηρώδειο, θα παρουσιάσουν το νέο, εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show τους που θα περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές στιγμές από την ως τώρα πορεία τους.
Σάββατο 16/7, 21:00
30-85€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 43, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b