MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε 6 δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε στην Αθήνα το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου.

Monopoli Team

1.Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Κολωνού

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με τους φιναλίστ του 15ου Πανελλήνιου Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας
θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ “Όλη η Αθήνα μια Σκηνή”. Συμμετέχουν οι νέοι σολίστ: Ηλίας Γυφτονικολός, Ιωάννης Νικολής, Παναγιώτα Πολυζωίδου και Αντώνης Κορδοπάνης.
16/07 στις 21:00
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση

2. Jazz στην Πλατεία: Melina Paxinos Quartet στην Πειραιώς 260

Τζαζ νότες συνοδεύουν φέτος τις φεστιβαλικές νύχτες, με ελεύθερη είσοδο. Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260. Στις 14 – 16 Ιουλίου υποδεχόμαστε το Melina Paxinos Quartet (Melina Paxinos σαξόφωνο, Γιάννης Παπαδόπουλος πιάνο, Ντίνος Μάνος μπάσο, Δημήτρης Κλωνής ντραμς).
16/07 στις 23:00
Πειραιώς 260, Ταύρος

3. Ο Γιώργος Ανδρέου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Ο Γιώργος Ανδρέου εμφανίζεται το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, με μια μουσική παράσταση πολυθεματική και ξεχωριστή. Στο πρώτο μέρος ο Γιώργος Ανδρέου καλεί στην σκηνή τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή Σταύρο Σιόλα. Οι δυο τους παρουσιάζουν γνωστά πολύ κι αγαπημένα τραγούδια τους. Τα τραγούδια τους ερμηνεύει μαζί τους η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
16/07 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

4. Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει: O Κώστας Χατζής στο Ανοικτό δημοτικό θέατρο “Σοφία Βέμπο”

Ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (Ο.Α.Π.Π.Α.) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, προσκαλεί τον λαϊκό τραγουδιστή Κώστα Χατζή για μια συναυλία, με τίτλο “Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει”, στο Δημοτικό Θέατρο “Σοφία Βέμπο” στην παραλία Βούλας. Ο λαϊκός τροβαδούρος Κώστας Χατζής παίρνει την κιθάρα του και μας μεταφέρει στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ. Μας ταξιδεύει εκεί όπου “Σύνορα η Αγάπη δε Γνωρίζει”.
16/07 στις 21:00
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή

5. Park your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας “Μπάντι, ο Ροκ Σταρ / Rock Dog” στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό κάθε ηλικίας σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Το Σάββατο 16 Ιουλίου θα δούμε την ταινία “Μπάντι, ο Ροκ Σταρ / Rock Dog (2016)”, σε σκηνοθεσία: Ας Μπράννον.Σε αυτή την απίθανη μουσική περιπέτεια, ο Μπάντι είναι ένα θιβετιανό μαστίφ που φυλάει μαζί με τον πατέρα του ένα κοπάδι πρόβατα, αλλά έχει τάσεις… καλλιτεχνικής φυγής. Όταν ένα ραδιόφωνο πέφτει από τον ουρανό στα χέρια του Μπάντι, θα αποφασίσει να φύγει από το σπίτι του για να γίνει μουσικός, προκαλώντας ένα σωρό απρόσμενα γεγονότα. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των: Παναγιώτη Αποστολόπουλου, Θοδωρή Σμέρου, Γιάννη Υφαντή.
16/07 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

6. Η Μυρτώ Βασιλείου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Η Μυρτώ Βασιλείου, έχοντας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνεργασία της με τον Μάριο Φραγκούλη και έχοντας ήδη διανύσει μια πορεία με σημαντικούς σταθμούς, έρχεται με καλοκαιρινή διάθεση! Μαζί με τον συνθέτη Κώστα Τσίρκα θα μας παρουσιάσουν, κάποια από τα νέα τους τραγούδια, αλλά και παλιότερα όπως το “Καταφύγιο”, “Το Μέσα μου Φως” και την “Ανοιξιάτικη Μέρα”, που αγαπήθηκαν πολύ απ’ το κοινό. Στο πλευρό τους ο Αλέξανδρος Λιβιτσάνος, που επιμελείται ενορχηστρωτικά την παράσταση αυτή, ενώνοντας δύο διαφορετικούς μουσικούς κόσμους. Τον μοντέρνο (με τα ποπ και ηλεκτρονικά στοιχεία) με τον λαϊκό/παραδοσιακό.
16/07 στις 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Αγίου Γεωργίου 17

7. Παληές ιστορίες και συγκινήσεις που μοιάζουν σήμερα ανοησίες στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Μια θεατρική παράσταση-ντοκουμέντο που θίγει το θέμα της εθνικής ταυτότητας, με αφορμή την “διαδρομή” του ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Πάνω σε μία σχεδία που ταξιδεύει μές στη νύχτα, συναντώνται τρείς άνθρωποι που γεννήθηκαν στην Σωζόπολη, μια πόλη που παρέμεινε επί αιώνες σχεδόν αμιγώς Ελληνική. Φέρνοντας ο καθένας τις δικές του ψυχικές αποσκευές, ψάχνουν να βρούνε τα βασικά συστατικά της ζωής τους που χάθηκαν μέσα στην δίνη της ιστορίας. Κι ενώ η σχεδία περιπλέει μια Μαύρη Θάλασσα στην οποία είναι πλέον πιο εύκολο να βρεις σκουπίδια, παρά ψάρια, οι άνθρωποι ξετυλίγουν διηγήσεις και αναμνήσεις, γεμάτες αντιφάσεις και μικρά χειροπιαστά όνειρα.
17/07 στις 21:00
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση

8. Nora’s Cinematic στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Οι Nora’s Cinematic, το προσωπικό πρότζεκτ της Ελεονόρας Μανόνα, στο Summer Festival Ζωγράφου! Ένα πρόγραμμα βασισμένο στα πιο γνωστά και αγαπημένα μας τραγούδια του ελληνικού και ξένου κινηματογράφου! Θα ακούσουμε επίσης πρωτότυπες συνθέσεις και τραγούδια της Ελεονόρας Μανόνα που κυκλοφόρησαν από την Minos Emi (Ταχυδρόμος, Στο Παγκράτι, Sunrise..)
17/07 στις 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, Αγίου Γεωργίου 17

9. Park your Cinema: Προβολή του “Lady Bird” στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό κάθε ηλικίας σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες επιλέγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ). Lady Bird: Η Κριστίν ΜακΦέρσον είναι τελειόφοιτη στο Καθολικό Λύκειο του Σακραμέντο. Λαχταρά την περιπέτεια, την πολυπλοκότητα και τις ευκαιρίες, αλλά δεν βρίσκει τίποτα από αυτά στο σχολείο της. Η υποψήφια για 5 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Α΄ και Β΄ Γυναικείου Ρόλου) ταινία της Greta Gerwig ακολουθεί την πρωταγωνίστρια στο τελευταίο έτος της στο σχολείο, καταγράφοντας τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής της: το πρώτο ειδύλλιό της, τη συμμετοχή της στη σχολική παράσταση και την αίτησή της στο κολέγιο.
17/07 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

10. ARTΕΜΕΙΣ festival 2022 στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου
Lia Hide

Lia Hide

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2022 -ένα φεστιβάλ “νεολαίας, νέων απόψεων και δημιουργικών ιδεών”- πραγματοποιείται  συναυλία με τις Kit Kido, Ιωάννα Καβρουλάκη, Lia Hide.
15/07 στις 21:00
Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 219

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b