MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 13 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Sonic Convergence: Χρήστος Χατζής, Χρήστος Ραφαηλίδης, Πέτρος Κλαμπάνης και Αντώνης Σουσάμογλου στην Πειραιώς 260

Τέσσερις διακεκριμένοι Έλληνες μουσικοί και συνθέτες, οι Χρήστος Χατζής, Χρήστος Ραφαηλίδης, Πέτρος Κλαμπάνης και Αντώνης Σουσάμογλου, έρχονται στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, για να βρουν ηχητικές συγκλίσεις (Sonic convergence). Ένα πολύχρωμο σύμπαν, που συνενώνει μυημένους και μη, παρασύροντάς μας στη χαρά και τη σαγήνη της μουσικής. Οι 4 καταξιωμένοι συνθέτες αναμειγνύουν τις συνθέσεις και τη δεξιοτεχνία τους σε μια κοινή μουσική γλώσσα, που υπερβαίνει τις ταξινομήσεις. Αυτή είναι η γλώσσα του Sonic convergence (Ηχητική σύγκλιση) όπως τη μιλούν οι κορυφαίοι μουσικοί της, σε μια αναπάντεχη μουσική συνομιλία.
Τετάρτη 13/7, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Η’), Ταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSonic Convergence: 4 καταξιωμένοι συνθέτες ενώνουν τις δυνάμεις τους για το πιο συναρπαστικό μουσικό πείραμα12.09.2018

2. 40 Χρόνια Ιστορίες Φωτιάς: Οι Panx Romana στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Ένα από τα πιο ιστορικά και διαχρονικά συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, οι Panx Romana, μάς προσκαλούν σε ένα οδοιπορικό 40 ετών με μουσικές ιστορίες ελευθερίας από τη «Διατάραξη Κοινής Ησυχίας» μέχρι σήμερα. Απόψε στην Τεχνόπολη θα μοιραστούν τη σκηνή με δυνατά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, σε μια μεγάλη γιορτή / ηχοθέαμα για ανήσυχα παιδιά!
Τετάρτη 13/7, 20:15
12€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

3. Ο Ψαραντώνης στο Θέατρο Βράχων

Ο Ψαραντώνης, ένας ζωντανός θρύλος της μουσικής, ο οποίος έχει εμπλουτίσει με τους ήχους και τις ερμηνείες του την κρητική, τη μεσογειακή και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, έρχεται για μια μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Βράχων “Μελίνα Μερκούρη”. Ο Ψαραντώνης, ως βαθύς γνώστης και λάτρης της παράδοσης και της φύσης, με την αστείρευτη δύναμη στον αυτοσχεδιασμό, έρχεται να ζωντανέψει τους μύθους της Κρήτης και να μάς αφηγηθεί αρχέγονες και ταυτόχρονα σύγχρονες μουσικές ιστορίες.
Τετάρτη 13/7, 21:00
17€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

ΘΕΑΤΡΟ

4. Ματωμένα Χώματα, της Διδώς Σωτηρίου στο Θέατρο Πέτρας

Με έντονο το στοιχείο της μνήμης και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. Τα Ματωμένα Χώματα, τα οποία εκδόθηκαν το 1962 και αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, με 423.000 αντίτυπα και 107 επανεκδόσεις, παρουσιάζονται απόψε στο Θέατρο Βράχων, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
Τετάρτη 13/7, 21:30
15-20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

5. Συννυφάδες, του Στέλιου Παπαδόπουλου στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Δύο αδελφών γυναίκες, δύο συννυφάδες περιμένουν μάταια τους άντρες τους μια Τσικνοπέμπτη να γυρίσουν από τις βρομοδουλειές τους. Ένας γκάγκστερ θέλει να τις εξοντώσει, ένας αστυνομικός πάει να τις σώσει και ένας παππάς πάει να τις ευλογήσει. Τελικά επιστρέφει και ο ένας σύζυγος με όχι καλό σκοπό και αυτός. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, άραγε ποιος θα γελάσει τελευταίος σε αυτή την τρελή κωμωδία, που παρουσιάζεται σήμερα στο Κηποθέατρο Νίκαιας, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μποσταντζόγλου.
Τετάρτη 13/7, 21:30
12-17€
Δημοτικό Κηποθέατρο, Κύπρου και Προύσσης, Νίκαια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b