MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τετάρτη 13 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τετάρτη 13 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Μαρίκα Νίνου – Σαν άστρο, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Αττικό Άλσος

Μια θεατρική παράσταση με ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορό-ακροβασία, που ξετυλίγει το νήμα της σύντομης και πολυτάραχης ζωής της ακροβάτισσας που έγινε μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια: της Μαρίκας Νίνου αλλά και ίδιας της εποχής της, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναπτυχθεί, να εδραιωθεί αλλά και να ξεκινήσει να παρακμάζει το αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι. Παίζουν οι Ευγενία Αποστόλου, Βερόνικα Δαβάκη, Δημήτρης Μαγγίνας, Γιάννος Περλέγκας, Μάνος Στεφανάκης.
13/07 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

2. Μυστήριο 81 – Των Σιωπηλών Σπαράγματα: Λένα Πλάτωνος & Μαρία Φαραντούρη στην Ελευσίνα 2023

Μια σπουδαία συνάντηση μεταξύ δυο κορυφαίων καλλιτέχνιδων, της Λένας Πλάτωνος και της Μαρίας Φαραντούρη, διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας. Η μουσική παράσταση «Των Σιωπηλών Σπαράγματα» βασίζεται σε λυρικές αφηγήσεις και διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου, σε μουσική Λένας Πλάτωνος, απόδοση στα νέα ελληνικά από τον Θάνο Τσακνάκη, ερμηνεία Μαρίας Φαραντούρη, και χορογραφία Δάφνι Κόκκινου.
13/07 στις 21:00
Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας
Είσοδος Ελεύθερη (Απαραίτητη η κράτηση θέσεων) στο 2023eleusis

3. Jazz στην Πλατεία: Alexandros Affolter Quartet στην Πειραιώς 260

Τζαζ νότες συνοδεύουν φέτος τις φεστιβαλικές νύχτες, με ελεύθερη είσοδο. Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260. Στις 10, 11 & 13 Ιουλίου υποδεχόμαστε το Alexandros Affolter Quartet (Alexandros Affolter φωνή, Παντελής Μπενετάτος πιάνο, Γρηγόρης Θεοδωρίδης μπάσο, Σεραφείμ Μπέλλος ντραμς).
13/07 στις 23:00
Πειραιώς 260, Πλατεία, Ταύρος

4. Η μεγάλη πλεκτάνη του Jordi Galceran στο θέατρο Σάρας

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα… Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran “Η μεγάλη πλεκτάνη (Fuga”), σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Πρωταγωνιστούν οι Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου.
13/07 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Σάρας. 28ης Οκτωβρίου και Ηλία Κυριακού, Μαρκόπουλο

5. Rapdunk: Βραδιά ραπ στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Τη μουσική βραδιά RapDunk με σημαντικούς καλλιτέχνες και σχήματα της ελληνικής ραπ μουσικής σκηνής, που μας καλούν «σε μια γιορτή με παλιούς γνώριμους του κοινού, αλλά και φρέσκα πρόσωπα με μεγάλο ταλέντο», παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, την Τετάρτη 13 Ιουλίου. Επί σκηνής θα βρίσκονται οι Μόνιμος Κάτοικος, Ραμμένος Άσσος, Soulnek και Mi55t, με τον DJMicro να τους συνοδεύει ενώ νωρίτερα θα εμφανιστούν ο Maze, οι Southblock, η Lunar και η Aria.
13/07 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου
Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr

6. “ΝέοVintage”: Ανδριάνα Μπάμπαλη – Στάθης Δρογώσης στο Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου

ΝέοVintage: Εκεί που το αίσθημα δεν έχει χρόνο. Όπως και το αίσθημα που περιγράφει ένα τραγούδι δεν έχει χρόνο. Έτσι ταξιδεύουν τα τραγούδια μέσα στις εποχές και έρχονται και μας βρίσκουν και μας ξαναβρίσκουν. Ο Στάθης Δρογώσης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη, μετά την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία τους στην διασκευή του “Μην το πεις πουθενά” συνεργάζονται ξανά σε αυτήν την παράσταση που ξεκίνησε με Vintage λογική και Νέα προσέγγιση στα τραγούδια. Μαζί τους ο τραγουδοποιός και ντράμερ Οδυσσέας Τσάκαλος. Στο πλαίσιο του Ζωγράφου Summer Festival vol.3 – 2022.
13/07 στις 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό θέατρο Ζωγράφου, Αγίου Γεωργίου 17

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b