MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 12 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 12 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Jeff Mills στο Ηρώδειο

12 χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση στην Αθήνα, ο Jeff Mills θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο, για να παρουσιάσει ζωντανά, παρουσία κοινού, το Jazz Afro Futurism Project του. Από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της παγκόσμιας techno, ο Mills πρόκειται να παρουσιάσει για πρώτη φορά ζωντανά σε αθηναϊκό κοινό το πρωτοπόρο του project Tomorrow Comes The Harvest, μια αυτοσχεδιαστική σύλληψη που δημιούργησε το 2018 με τον Tony Allen, θρύλο της Afro Jazz και ντράμερ του Fela Kuti. Αυτή τη βραδιά στο Ηρώδειο, θα εμφανιστεί συνοδευόμενος από τον κιμπορντίστα και μακρόχρονο συνεργάτη του Jean-Phi Dary.
Τρίτη 12/7, 21:00
20-70€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJeff Mills: Από το μέλλον στο Ηρώδειο12.09.2018

2. Ας πιούμε απόψε το φεγγάρι: Μίμης Πλέσσας, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου και Ρίτα Αντωνοπούλου στο CT Garden Festival

Ο Μίμης Πλέσσας με τη μαγευτική δύναμη ενός ζωντανού θρύλου, έρχεται με την ορχήστρα του και τρεις σπουδαίους ερμηνευτές στο City Garden Festival, για μια μαγική φεγγαροβραδιά. Μαζί του θα είναι ο Κώστας Μακεδόνας, η Μελίνα Ασλανίδου και η Ρίτα Αντωνοπούλου.
Τρίτη 12/7, 21:00
10-25€
Christmas Theater, Λεωφόρος Βεΐκου 137, Γαλάτσι

ΘΕΑΤΡΟ

3. Ματωμένα Χώματα, της Διδώς Σωτηρίου στο Θέατρο Βράχων

Με έντονο το στοιχείο της μνήμης και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα. Τα Ματωμένα Χώματα, τα οποία εκδόθηκαν το 1962 και αποτελούν ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα ελληνικά μυθιστορήματα, με 423.000 αντίτυπα και 107 επανεκδόσεις, παρουσιάζονται απόψε στο Θέατρο Βράχων, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.
Τρίτη 12/7, 21:00
15-20€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKeep Sweet: Pray and Obey – Το σοκαριστικό ντοκιμαντέρ του Netflix για την αμερικάνικη αίρεση12.09.2018

4. Μικρασία, του Λεωνίδα Παπαδόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής»

Η “Μικρασία” αποτελεί μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε αφηγήσεις, τραγούδια και μνήμες μιας εποχής κι ενός τόπου που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Με στραμμένο το νου στα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό εκατομμυρίων Ελλήνων από τις χαμένες πατρίδες, και με ενδελεχή έρευνα σε μαρτυρίες στα αρχεία προσφυγικού ελληνισμού ανά την Ελλάδα, αλλά και ιστορίες προφορικής μνήμης που γέννησαν εκείνες οι φωτιές, καημούς τραγουδισμένους και όχημα τη μουσική που άνθισε από εκείνη την καταστροφή, η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στις αλησμόνητες πατρίδες που δεν κατάφεραν να τις αφανίσουν ούτε σφαγές, ούτε διαπλοκές.
Τρίτη 12/7, 21:30
13-16€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη 

5. Δώρο Γενεθλίων, του Ray Cooney στην ταράτσα του θεάτρου Λαμπέτη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία «Δώρο Γενεθλίων» του Ray Cooney στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000£ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα; Ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic & Betty. Tο αποτέλεσμα είναι η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, να συλληφθεί ο καλύτερός του φίλος, ένας αδερφός ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής να φύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί να τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος με σπασμένο πόδι…και το μπέρδεμα συνεχίζεται. Αυτή η κωμική επιτυχία του West End είναι σίγουρα γεμάτη παρεξηγήσεις. διασκέδαση και γέλιο!
Τρίτη 12/7, 21:30
Από 15€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Τρίτη 12 Ιουλίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b