MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 11 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Προμηθέας Δεσμώτης, του Αισχύλου στο Θέατρο Πέτρας

Το Θέατρο Πορεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή καλοκαιρινή περίοδο τον «Προμηθέα Δεσμώτη», του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη. Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του “ανελέητου” Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…Στον ρόλο του Προμηθέα ο Γιάννης Στάνκογλου.
Δευτέρα 11/7, 21:30
15-20€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη 

2. Το όνειρο ενός γελοίου, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης

Με το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» καταπιάνονται αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης. Μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μάς ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Με τη σειρά του, ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μάς ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.
Δευτέρα 11/7, 21:30
15€
Αθλητικό & Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης, Λεωφόρος Μαραθώνος 196, Ραφήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ρος Ντέιλι – 40 χρόνια «Λαβύρινθος» στο Ηρώδειο

Συναυλία προς τιμήν του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, Ρος Ντέιλι, θα πραγματοποιηθεί, στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, αφιερωμένη στην πορεία και την προσφορά του στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή. Κορυφαίος μουσικός, συνθέτης και δάσκαλος, ο Ρος Ντέιλι, έχει γίνει ένα κομμάτι της κρητικής γης και ψυχής. 40 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος στην Ελλάδα το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος», στο ορεινό χωριό Χουδέτσι της Κρήτης. Εκεί, με την καθοδήγηση του Ρος, η μελέτη της μουσικής ξεπερνά τους ακαδημαϊκούς στόχους και γίνεται μια μεγάλη αγκαλιά που χωράει ήχους από το παρελθόν και το παρόν και φτιάχνει γέφυρες με το αύριο της μουσικής και της Ιστορίας.
ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.
Δευτέρα 11/7, 21:00
15-50€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Ο Arturo Sandoval στο Gazarte

Ο Arturo Sandoval έρχεται για δύο live εμφανίσεις στο Gazarte Roof Stage.  O θρύλος της jazz, συνθέτης και τρομπετίστας με καταγωγή από την Κούβα, εναρμονίζει με μοναδικό τρόπο στη μουσική του ήχους της Jazz και της Afro Cuban. Έχοντας συμπληρώσει ήδη πάνω από 3 δεκαετίες στη δισκογραφία, συνεχίζει με live εμφανίσεις στις πιο φημισμένες μουσικές σκηνές του κόσμου αλλά και με παγκόσμιες περιοδείες.
Δευτέρα 11/7, 22:00
Από 30€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

5. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Τέσσερα χρόνια μετά τις κοινές εμφανίσεις με τον Σωκράτη Μάλαμα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ετοιμάζεται να επανέλθει στα καλοκαιρινά μουσικά δρώμενα με τη λαχτάρα, οι μουσικές και τα τραγούδια, να μάς υψώσουν πάνω απ’ τις κακοτοπιές. Μαζί του, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας συνοδοιπόρος από τα παλιά, η Μελίνα Κανά.
Δευτέρα 11/7, 21:00
15€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Μάνου Κατράκη & Κυρά Της Ρω, Νίκαια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b