MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 8 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Παρασκευή 8 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Συναυλία με τη Νεφέλη Φασούλη στον Πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του πρώτου της προσωπικού άλμπουμ «ο Κόσμος σου», η Νεφέλη Φασούλη υποδέχεται τους φίλους της σε μια συναυλία γεμάτη συναίσθημα και ανατροπές με όλα τα τραγούδια που αγαπήθηκαν και πολλά ακόμα που ερμηνεύει μοναδικά, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στον Πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων «Όλη η Αθήνα μια σκηνή».
08/07 στις 21:00
Πεζόδρομος Φωκίωνος Νέγρη (στο ύψος της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης)

2. Music Escapades: Jef Maarawi και Jack Heart and The Love Ghosts στο ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο της μουσικής ενότητας Music Escapades, την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 21.00, στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), δύο από τους πιο ενδιαφέροντες singer – songwriters της εναλλακτικής ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πολύ ξεχωριστή βραδιά. Οι Jef Maarawi και Jack Heart συναντιούνται μουσικά σε μια συναυλία που πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
08/07 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

3. Cantando con los amigos: Ο Alejandro Díaz στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022

Τη συναυλία “Cantando con los amigos!” με τον Χαλανδραίο μουσικό από τη Χιλή Alejandro Díaz παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης. Δώδεκα μουσικοί από τη Λατινική Αμερική και την Ελλάδα θα μας ταξιδέψουν από τη σκηνή της Ρεματιάς προς το Περού, τη Βολιβία, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Αργεντινή, το Εκουαδόρ, τη Βενεζουέλα, την Κούβα και το Μεξικό χωρίς να λείψει ένα σύντομο πέρασμα από την Ιταλία, την Iσπανία, την Ελλάδα.
08/07 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου, Αθήνα

4. Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα στο Λόφο Λαμπράκη

Με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Γιώργου Ζαμπέτα, πραγματοποιείται ένα εφ’ όλης της ύλης αφιέρωμα, με σκοπό να τιμήσει τον σπουδαίο καλλιτέχνη για το μεγάλο έργο του. Στις συναυλίες τραγουδούν: η Ελένη Ροδά, ο καταξιωμένος ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Δημήτρης Κανέλλος με την γνήσια λαϊκή φωνή του. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει ο εγγονός – απόγονος του μεγάλου μας μουσικού Γιώργος Ζαμπέτας ο νεότερος.
08/07 στις 21:00
Λόφος Λαμπράκη, Λεωφ. Βουλιαγμένης 46, Αθήνα

5. Επιστροφή στα 50’s: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα, «Επιστροφή στα 50’s», στο Ιστορικό Αρχείο του. Την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα δούμε την ταινία “13 Εγκλήματα Ζητούν Ένοχο (The Wrong Man)” του Άλφρεντ Χίτσκοκ, με τους: Χένρι Φόντα, Βέρα Μάιλς, Άντονι Κουέιλ. Υπόθεση: Ο Μάνι, μουσικός σε νυχτερινό κέντρο της Νέας Υόρκης, συλλαμβάνεται μετά από καταγγελία ως ύποπτος για ένοπλη ληστεία και προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του.Η ταινία είναι μια από τις ελάχιστες του Χίτσκοκ που βασίζεται σε πραγματική ιστορία.
08/07 στις 21:00
Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

6. Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς-IN SITU realities: Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας

Στη γη του άγριου μελιού των Ταμάρα Κοτέφσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ

Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής εγκαινιάζει η 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μετατρέποντας από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου την Ελευσίνα σε υπαίθριο κινηματογράφο. Την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ “Πρώτη Ύλη” του Χρήστου Καρακέπελη και “Baraka” του Ρον Φρίκε στις Γραμμές ΟΣΕ (Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ελευσίνας) και το “Στη γη του άγριου μελιού” των Ταμάρα Κοτέφσκα και Λιούμπομιρ Στεφάνοφ στο Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου.
08/07 στις 21:00 “Πρώτη Ύλη” , στις 22:30 “Baraka”, στις 21:30 “Στη γη του άγριου μελιού”
Γραμμές ΟΣΕ | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ελευσίνας
Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου
Είσοδος Ελεύθερη με προαιρετική κράτηση θέσης εδώ.
Πληροφορίες μετάβασης από και προς Ελευσίνα: 2023eleusis.eu & aiff.gr 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b