MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

6o bio-Mechanical Festival: Επιστρέφει στην Αυλίδα με πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παράλληλες δράσεις

Το bio-Mechanical Festival επιστρέφει για 6η χρονιά και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, συναυλιών, σεμιναρίων, εικαστικών και άλλων εκδηλώσεων, με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος και τη συμμετοχή πάνω από 150 καλλιτεχνών.

6o bio-Mechanical Festival
Monopoli Team

Το bio-Mechanical Festival επιστρέφει για 6η συνεχή χρονιά δυναμικά, από τις 9 Ιουλίου έως τις 5 Αυγούστου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα και συναρπαστικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με 29 συνολικά εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν πάνω από 150 καλλιτέχνες σε 5 διαφορετικούς χώρους, με επίκεντρο τον Πολιτιστικό Χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στο Μικρό Βαθύ και παράλληλες δράσεις στη Χαλκίδα και στο διευρυμένο δήμο Χαλκιδέων.

Λίγα λόγια για τη φετινή διοργάνωση

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με την προφεστιβαλική έκθεση «Η Μυθολογία του τόπου μου» του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, της οποίας τα εγκαίνια είναι την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην Δημοτική Πινακοθήκη Δημήτρης Μυταράς.

Το άνοιγμα του φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουλίου με την πρεμιέρα του έργου του Θεάτρου Χαλκίδας «Όνειρο καλοκαιρινής Νύχτας».  Για πρώτη φορά στη σαραντάχρονη ιστορία του, το Θέατρο Χαλκίδας ανεβάζει έργο του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδας, εκεί όπου κάθε καλοκαίρι παρουσιάζεται η κεντρική θεατρική παραγωγή του.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 5 Αυγούστου αλλά από τις 15 έως και τις 30 Αυγούστου, θα υπάρχει η μεταφεστιβαλική προβολή του Βασίλη Νίκα «Βόρεια Εύβοια Κανένας Νεκρός» που θα προβάλλεται στο ανοιχτό θεατράκι Κωτσοπούλου. Φέτος το bio-Mechanical Festival έχει σκοπό να μετατρέψει την πόλη της Χαλκίδας σε σημείο πολιτιστικής συνάντησης για σχεδόν 2 ολόκληρους μήνες.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 6ου bio-Mechanical Festival εδώ.

Το bio-Mechanical Festival

Από το 2017, το Θέατρο Χαλκίδας καθιέρωσε το bio-Mechanical festival, στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος. Η Χαλκίδα γίνεται πόλος έλξης για το κοινό, ο αρχαιολογικός χώρος του ναού της Αυλιδείας Αρτέμιδος αναγνωρίζεται, αναδεικνύεται και προστατεύεται. Η πληγωμένη περιοχή της Αυλίδας αξιοποιείται για πολιτισμό και η γνωριμία με τον τόπο και την ιστορία του γίνεται σκοπός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1ο Φεστιβάλ Περιφέρειας Αττικής: Καλοκαίρι με δωρεάν παραστάσεις και συναυλίες στο Θέατρο Αττικού Άλσους12.09.2018

Το bMF έχει όραμα να εδραιωθεί ως πολιτιστικός θεσμός, ο οποίος αναδεικνύει την ιστορία του μυθικού τόπου, παρέχοντας καλλιτεχνική στέγη, τόσο για τις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Θεάτρου Χαλκίδας, όσο και άλλων τοπικών και περιφερειακών  πολιτιστικών σχημάτων. Ταυτόχρονα φιλοδοξεί να φιλοξενήσει μορφές θεαμάτων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

6o bio-Mechanical Festival

Πολιτιστικός Χώρος Αυλιδείας Αρτέμιδος

9 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου

Ε: [email protected]

Τηλ: +30 697 216 2440/+30 2221 181 350

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b