MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 4 Ιουλίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη: Μαρία Φαραντούρη, Τάσης Χριστογιαννόπουλος και Μίλτος Λογιάδης στο Ηρώδειο

Η Μαρία Φαραντούρη συμπράττει με τον βαρύτονο Τάση Χριστογιαννόπουλο, υπό την μπαγκέτα του σπουδαίου διευθυντή ορχήστρας Μίλτου Λογιάδη, σε μια κατανυκτική μουσική βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη και την πολύτιμη παρακαταθήκη του Μίκη Θεοδωράκη.Έχοντας ερμηνεύσει τα σημαντικότερα έργα του Θεοδωράκη, σε κάθε γωνιά του κόσμου, η Μαρία Φαραντούρη έχει συνδέσει άρρηκτα μαζί του την καλλιτεχνική πορεία της γνωρίζοντας στο διεθνές κοινό τα μελοποιημένα από τον ίδιο ποιητικά έργα των σημαντικότερων Νεοελλήνων λογοτεχνών (Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη κ.ά.).Στο πρώτο μέρος της συναυλίας – φόρου τιμής στον εθνικό μας μουσικοσυνθέτη παρουσιάζονται αποσπάσματα από το εμβληματικό Canto General, σε ποίηση του Πάμπλο Νερούδα που, στα χείλη της Φαραντούρη και του Πέτρου Πανδή, των πρώτων ερμηνευτών του, αγαπήθηκε από το διεθνές κοινό στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου. Το κοινό του Ηρωδείου θα το ανακαλύψει εκ νέου στην αυθεντική ενορχήστρωσή του για 15μελές μουσικό σύνολο και δύο χορωδίες (Χορωδία της ΕΡΤ και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων). Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, η Μαρία Φαραντούρη και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, πάντα υπό την μπαγκέτα του Μίλτου Λογιάδη, θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια που μαζί τους ερωτευτήκαμε, ονειρευτήκαμε, παλέψαμε για έναν καλύτερο κόσμο και σημάδευσαν ανεξίτηλα πάνω από μισό αιώνα ελληνικής ιστορίας, σε ενορχήστρωση του πιανίστα Αχιλλέα Γουάστωρ.
Δευτέρα 4/7, 21:00
5-55€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

2. Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κοτσίρας στο City Garden Festival

Μετά τα δυο sold out τον Νοέμβριο του 2021 στην κεντρική σκηνή του Christmas Theater, Γιώργος Νταλάρας και Γιάννης Κότσιρας ξανασυναντιούνται αυτήν τη φορά στο CT Garden Festival, με την πρόθεση να μάς προσφέρουν ένα ακόμα πιο συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Στις αποσκευές τους αγαπημένα κλασικά τραγούδια των τελευταίων δεκαετιών, διασκευές, νέα και παλιά τραγούδια τους, απρόβλεπτες επιλογές και κοινές ερμηνείες. Ένα εντελώς καινούργιο πρόγραμμα με πολύτιμες και φωτεινές στιγμές, για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά. Μαζί τους η Ασπασία Στρατηγού.
Δευτέρα 4/7, 21:00
13-40€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Λ. Βεΐκου 137, Γαλάτσι

3. Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο: Η Τάνια Τσανακλίδου στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η Τάνια Τσανακλίδου παρουσιάζει το δεύτερο μέρος της παράστασης «Το Μαγικό κουτί», 26 χρόνια μετά την πρώτη της πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τους υπέροχους μουσικούς που την συνοδεύουν, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, με όχημα την αγάπη τους για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.
Δευτέρα 4/7, 21:00
15-18€
Κηποθέατρο Παπάγου, Οδός Κορυτσάς, Παπάγου | Βεάκειο Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς

ΘΕΑΤΡΟ

4. Φιλοκτήτης, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκυ στο θέατρο Βράχων

Η Μαρλέν Καμίνσκυ παρουσιάζει το έργο «Φιλοκτήτης», του Σοφοκλή, στο θέατρο Βράχων. Γεμάτο συμβολισμούς και μια μεταφυσική φόρτιση, ο «Φιλοκτήτης» είναι από τα τελευταία και πιο πολυεπίπεδα έργα του Σοφοκλή. Εξερευνά με τρόπο εντυπωσιακό τα ηθικά όρια στην επιδίωξη του οφέλους, της αριστείας και της δόξας. Σε ένα βαθύτερο επίπεδο, αγγίζει το ζήτημα της υποχρέωσης του ανθρώπου απέναντι σε μια θεϊκή βούληση και στην ίδια του τη μοίρα, ενώ μελετά διεξοδικά τον σωματικό και συναισθηματικό πόνο και την συσχέτισή τους με το μυαλό και το πνεύμα. Πρωταγωνιστούν οι Τάσος Νούσιας (Φιλοκτήτης), Μαρία Πρωτόπαππα (Οδυσσέας) και Γιώργος Αμούτζας (Νεοπτόλεμος).
Δευτέρα 4/7, 21:00
15-20€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

5. Ερωτόκριτος, από τους Χαΐνηδες και την ομάδα Κι όμΩς κινείται στο Faliro Summer Theater

Μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική από τις συνηθισμένες προτείνουν οι Χαΐνηδες και η ομάδα Κι όμΩς κινείται (χορός/ακροβασία) στη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος» του Βιτσέντζου Κορνάρου. Μια τραγουδοαφήγηση που πότισε με τέτοιο απόλυτο τρόπο τη μουσική παράδοση, έπλασε σε μεγάλο βαθμό τη γλώσσα που μιλιέται σε αυτόν τον τόπο, συγκίνησε γενιές ανθρώπων, τους δάνεισε εικόνες και σύμβολα για τον έρωτα, τον ηρωισμό, τη φιλία, τη γενναιότητα, την αξιοπρέπεια, τον πόνο, το σωστό, το λάθος και τελικά υιοθετήθηκε απόλυτα ως σύμβολο-αντιπρόσωπος του πολιτισμού τους.
Δευτέρα 4/7, 21:30
13-18€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b