MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Πέμπτη 30 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Monopoli Team

1.«Τίνος είσαι εσύ;» από την ομάδα Vice Versa στον Κήπο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων

Η ειλικρινής και γεμάτη ενδιαφέρον απορία δεκάδων ηλικιωμένων σε χωριά και πόλεις της Ελλάδας, «τίνος είσαι εσύ;», γίνεται έναυσμα για το φετινό project της Vice Versa. Στην παράσταση συναντιούνται επί σκηνής καλλιτέχνες που εκπροσωπούν και εκφράζουν την πολυπολιτισμικότητα της σύγχρονης Αθήνας. Το έργο «τίνος είσαι εσύ;» αποτελεί συλλογή μαρτυριών των ίδιων των ηθοποιών της παράστασης και των ανθρώπων των κοινοτήτων τους το 2022, αλλά και των προσφύγων της Μικράς Ασίας, εκατό χρόνια πριν. Η καταγωγή των ανθρώπων, οι μνήμες τους, οι τόποι και τα πρόσωπα που τους συνόδεψαν στα πρώτα χρόνια της ζωής τους, λειτουργούν ως όχημα για να χαράξουν νέες, δικές τους διαδρομές, στον χώρο και τον χρόνο. Οι πρόσφυγες, οι μετακινούμενοι πληθυσμοί από ανάγκη, φέρουν μαζί τους παλιές πατρίδες και επιζητούν να γνωρίσουν καινούριες. Μιλούν διαφορετικές γλώσσες, αλλά βιώνουν κοινές αγωνίες. Φέρουν διαφορετικές κουλτούρες, αλλά εκφράζουν κοινές ανάγκες. Έχουν διαφορετικό χρώμα, θρήσκευμα, καταγωγή, αλλά ανήκουν στο ίδιο είδος, το ανθρώπινο. Η μουσική έρχεται με τη σειρά της να ενώσει τις εμπειρίες αυτές σε μια κοινή γλώσσα που προκύπτει από την ανάμειξη διαφορετικών ηχοχρωμάτων και ρυθμών. Η δύναμη της διαφορετικότητας δημιουργεί ένα πολύχρωμο ψηφιδωτό ανθρώπων και πολιτισμών.
30/06 στις 21:00
Κήπος Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης

2. ADAF Open Air Screenings στην πλατεία Βαρνάβα

Μια κεντρική πλατεία στο Παγκράτι μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο θερινό κινηματογράφο, συναρπάζοντας μικρούς και μεγάλους, μέσα από ένα επιλεγμένο πρόγραμμα από έργα Animation και VideoArt, από την θεματική “FutuRetro” του 18ου Athens Digital Arts Festival.
Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι
21.00 – 23.00

3. Music to Watch: Συναυλία με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου και τον Σάιμον Ρατλ στην οθόνη του Κήπου του Μεγάρου

ΟΚήπος του Μεγάρου μεταμορφώνεται σε θερινό μουσικό κινηματογράφο, στην οθόνη του οποίου προβάλλονται για πρώτη φορά τέσσερις συναυλίες που μαγνητοσκοπήθηκαν σε διάσημα φεστιβάλ και φημισμένες αίθουσες της Ευρώπης από το 2011 έως το 2021, με πρωταγωνιστές μεγάλους σταρ της κλασικής μουσικής. Τον φετινό Ιούνιο και Ιούλιο, στο καλοκαιρινό σινεμά του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, καθισμένοι στο γρασίδι, «βλέπουμε» μουσική και απολαμβάνουμε ερμηνείες διακεκριμένων μαέστρων, κορυφαίων σολίστ και συμφωνικών συνόλων διεθνούς ακτινοβολίας πίνοντας ένα δροσερό κοκτέιλ! Το πρόγραμμα των προβολών στην οθόνη του Κήπου συνεχίζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου με τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, μιας από τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου, η οποία δόθηκε στo Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο της Λουκέρνης, τον Σεπτέμβριο του 2014, στο πλαίσιο του φημισμένου φεστιβάλ της πόλης. Στο πόντιουμ, ο κορυφαίος αρχιμουσικός Σερ Σάιμον Ρατλ.
30/06 στις 20:30
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη
Είσοδος ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας από το site του Μεγάρου και στην είσοδο κατά την ημέρα της προβολής

4. Jazz στην Πλατεία: Αλεξάνδρα Σιετή Quartet στην Πειραιώς 260

Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Την αρχή κάνει το Αλεξάνδρα Σιετή Quartet (Αλεξάνδρα Σιετή φωνή, Γιώργος Κοντραφούρης organ, Μιχάλης Τσιφτσής κιθάρα, Βασίλης Ποδαράς ντραμς) την Πέμπτη 30 Ιουνίου.
30/06 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

5. Το Nikos Chatzitsakos Quartet ζωντανά στο TAF – The Art Foundation

Νίκος Χατζητσάκος θα παρουσιάσει κομμάτια από τον προσωπικό του δίσκο ενορχηστρωμένα για τζαζ κουαρτέτο, καθώς και κομμάτια του Great American Songbook και συνθέσεις των θρυλικών μουσικών της τζαζ. Παρέα του θα βρίσκονται ο βετεράνος του σαξοφώνου Τάκης Πατερέλης, η Ελένη Ερμίνα Σοφού στην φωνή, ο Μάρκος Χαϊδεμένος στο πιάνο, και ο Παναγιώτης Κωστόπουλος στα ντραμς.
30/06 στις 21:00
T.A.F. / The Art Foundation, Νορμανού 5, Μοναστηράκι

6. «Προμηθέας και Επιμηθέας»: Παιδική παράσταση στο Άλσος Προμπονά

Μια πρωτότυπη παιδική θεατρική παράσταση βασισμένη στον αρχαίο ελληνικό μύθο σε σκηνοθεσία Θανάση Αλφόνσο. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Αλφόνσο, Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου, Σπύρος Στελιανέσης, Βίκυ Θεοφανάκη, Μαρίνα Λυσάνδρου. Αφηγείται ο Σπύρος Μπιμπίλας.Ο «Προμηθέας και ο Επιμηθέας» θα σας ταξιδέψουν πολλά – πολλά χρόνια πίσω, στην Αρχαία Ελλάδα και θα αναβιώσουμε μαζί την δημιουργία του κόσμου , όπως ο μ ύθος υποστηρίζει πως έγινε. Η θεατρική μας παράσταση, εκτός από τη ψυχαγωγία , έχει και εκπαιδευτικούς σκοπούς, αφού μέσα από αυτήν τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική μυθολογία και θα αναπτύξουν τις γνώσεις τους
30/06 στις 20:30
Άλσος Προμπονά

Περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b