MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Τετάρτη 29 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.

Μήδεια
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια στο Θέατρο Πέτρας

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας σκηνοθετούν ένα από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου, την εμβληματική «Μήδεια» του Ευριπίδη, η οποία κάνει πρεμιέρα απόψε στο Θέατρο Πέτρας. Η «Μήδεια», όπως τη διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Αναστάσης Ροϊλός αναλαμβάνουν τους ρόλους του έργου (Μήδεια, Ιάσων, Κρέων, Παιδαγωγός, Αιγέας, Τροφός, Άγγελος), ενώ στο Χορό συναντάμε δύο κορυφαίες: τη Γιώτα Νέγκα και τη Μυρτώ Αλικάκη. Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού.
Τετάρτη 29/6, 21:00
17-20€
Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη

ΜΟΥΣΙΚΗ

2. Οι Muse στο Ο.Α.Κ.Α

Οι Muse επιστρέφουν στη σκηνή του EJEKT Festival με το νέο, εντυπωσιακό show τους. Γνωστοί για την εμμονή τους στην τελειότητα κάθε λεπτομέρειας του οπτικοακουστικού θεάματος, που παρουσιάζουν σε κάθε περιοδεία τους, επιδιώκουν να παρουσιάσουν κάτι που το κοινό δεν έχει ξαναδεί, οδηγώντας την live εμπειρία σε νέα standards. Μαζί τους οι Yungblud, Nothing But Thieves και Danai Nielsen.
Τετάρτη 29/6, 16:00
Από 55€
Ο.Α.Κ.Α, Κηφισίας 37, Μαρούσι

3. Ο Max Richter στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους συνθέτες της τελευταίας εικοσαετίας, ο πολυβραβευμένος Max Richter, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο Ηρώδειο. Δημιουργός με φανατικό κοινό από όλα τα είδη μουσικής, θεωρείται πρωτεργάτης της σύγχρονης ορχηστρικής νεοκλασικής μουσικής και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτεχνικούς οργανισμούς, ενώ πολύ γνωστές και αγαπημένες είναι οι συνθέσεις του που ακούστηκαν σε κινηματογραφικές ταινίες. Στο ρωμαϊκό ωδείο, ο Ρίχτερ θα παρουσιάσει δύο δισκογραφικές δουλειές του, το Infra (2010) και το The Blue Notebooks (2004).
Τετάρτη 29/6, 21:00
33-70€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. «Πάρε με αγκαλιά και πάμε»: Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιώργος Περρής στο City Garden Theater

Η διαχρονική, σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια συναντά επί σκηνής έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς σε μια συναυλία γεμάτη από δυνατά τραγούδια που αγαπάμε να ακούμε στις συναντήσεις μας. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Γιώργος Περρής με τις φωνές τους να παντρεύονται σε όμορφα ντουέτα αλλά και προσωπικές στιγμές γεμάτες φως, υπόσχονται να μάς παρασύρουν σε μια μαγική μουσική βραδιά στο City Garden Theater.
Τετάρτη 29/6, 21:00
10-25€
City Garden Theater, Λεωφ. Βεΐκου 139, Γαλάτσι

ΧΟΡΟΣ

5. All Styles Battle στην Πειραιώς 260

Μετά το περσινό, δυναμικό ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, όπου μύησε το κοινό της Πειραιώς 260 στο σύμπαν του hip hop και του street dance, το Athens Epidaurus Festival Urban Dance Contest επανέρχεται φέτος με νέες χορευτικές «μάχες», υποσχόμενο ακόμα πιο ηλεκτρισμένες αναμετρήσεις. Φέτος, οι κατηγορίες είναι δύο: Σήμερα, που είναι η δεύτερη ημέρα, η αγωνία κορυφώνεται με ένα All Styles Battle. Break, hip hop, popping, locking, house, krump, waacking, voguing και dancehall είναι τα είδη στα οποία θα διαγωνιστούν 32 εκρηκτικοί*ες χορευτές*τριες από όλη την Ελλάδα σε ζευγάρια 2 vs 2. Στις θέσεις των κριτών μερικοί*ες από τους*τις καλύτερους*ες χορευτές*τριες της hip hop και street dance κουλτούρας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μαζί τους, για ακόμα μια χρονιά, ο Dj AmazeMe στα decks και ο Sifu Versus στον ρόλο του host.
Τετάρτη 29/6, 22:00
Ελεύθερη είσοδος
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b