MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Κυριακή 26 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου υπό τον Μιουνγκ-Γουν Τσουνγκ στο Ηρώδειο

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μια μεγαλειώδη συναυλία με την Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου που κλείνει φέτος σαράντα χρόνια ζωής. O Μιουνγκ-Γουν Τσουνγκ, ο διασημότερος Κορεάτης αρχιμουσικός, με τον οποίο η ορχήστρα διατηρεί μακροχρόνια σχέση και συνεργασία, θα βρίσκεται στο πόντιουμ, για αυτή τη μοναδική συναυλία απόψε.
Κυριακή 26/6, 21:00
5-80€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

2. Ο Γιάννης Χατζηλοΐζου και η Φιλαρμονική Αθηνών στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τον Μαέστρο Γιάννη Χατζηλοΐζου και τη Φιλαρμονική Αθηνών σε τρία αριστουργήματα του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν: 1) την Εισαγωγή “Έγκμοντ” σε ΦΑ ελάσσονα, έργο 84, 2) τη Χορωδιακή Φαντασία για πιάνο, χορωδία, 6 σολίστ, και ορχήστρα σε ΝΤΟ ελάσσονα, έργο 80 και 3) την “Ηρωική” Συμφωνία αρ. 3 σε ΜΙ ύφεση μείζονα, έργο 55. Σολίστ στο πιάνο για τη Χορωδιακή Φαντασία θα είναι ο ίδιος ο μαέστρος. Το ανσάμπλ ολοκληρώνουν οι υψίφωνες Μίνα Πολυχρόνου και Άννα Στυλιανάκη, η μεσόφωνος Διαμάντη Κριτσωτάκη, οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Γιάννης Καλύβας, και ο βαρύτονος Κύρος Πατσαλίδης.
Κυριακή 26/6, 20:00
10-30€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

ΘΕΑΤΡΟ

3. Η κληρονομιά, του Πιερ ντε Μαριβώ στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων

Η «Κληρονομιά» του Μαριβώ σε σκηνοθεσία Γιάννη Νταλιάνη παρουσιάζεται σήμερα για τελευταία φορά στον υπέροχο χώρο της Αυλής του Αρχοντικού των Μπενιζέλων στην Πλάκα. Η «Κληρονομιά» αποτελεί μια δοκιμασία ένα ισχυρό crash test του έρωτα. Σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και πολιτικής κρίσης όπως αυτή που περνούσε η Γαλλία στα μέσα του 18ου αιώνα (που οδήγησε τελικά στην γαλλική επανάσταση) και ενώ το τραπεζικό σύστημα είχε καταρρεύσει, δεν είναι τόσο απλό να θυσιάσει κανείς 200 χιλιάδες φράγκα προκειμένου να διατηρήσει εντελώς ακηλίδωτο τον έρωτά του. Ένας έρωτας, που στον κόσμο του Μαριβώ δυσκολεύεται πάντα να εκφραστεί απερίφραστα γιατί εκτός από τα όποια εξωτερικά εμπόδια, υψώνεται μπροστά του ο εγωισμός, η δειλία, και ο φόβος να ξανοιχτούμε στον ωκεανό των συναισθημάτων.
Κυριακή 26/6, 21:15
12-15€
Αρχοντικό των Μπενιζέλων, Αδριανού 96, Αθήνα 

4. Συμπέθεροι από τα Τίρανα, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Faliro Summer Theater

Η παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη. Το δίδυμο, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012. Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία και δίνει την τέλεια αφορμή στο συγγραφικό δίδυμο να καυτηριάσει τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων.
Κυριακή 26/6, 21:30
Από 15€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

ΧΟΡΟΣ

5. Newtopia, σε χορογραφία Πατρίσιας Απέργη στην Πειραιώς 260

Με έντονο το αποτύπωμά της, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή σκηνή του σύγχρονου χορού, η χορογράφος Πατρίσια Απέργη παρουσιάζει για τελευταία φορά σήμερα στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ένα νέο έργο πάνω στη θεματική της Ουτοπίας. Στο Newtopia, που δημιούργησε σε συνεργασία με την αυστριακή ομάδα BODHI PROJECΤ, οι θεατές θα έρθουν σε επαφή με μια απρόσμενη χώρα, που ξαναφαντάζεται τις συντριβές και τις ήττες μας σαν θριάμβους. Φωτίζοντας το χιούμορ που κρύβεται ακόμα και στις μεγαλύτερες τραγωδίες της ζωής, η παράσταση μετατρέπει την αποδοχή της πραγματικότητας σε καύσιμο για τη δημιουργία μιας ουτοπίας, όπου κυριαρχούν η δικαιοσύνη, η ισορροπία και η ομορφιά. Ένας απρόσμενος σκηνικός τόπος αναδύεται μέσα από την ομάδα των χορευτών της BODHI PROJECΤ, που ξεχωρίζουν για τη θεατρικότητα και την έντονη σκηνική παρουσία τους. Ένας τόπος όπου μπορούμε να ανακαλύψουμε νέους τρόπους αντίστασης, να φανταστούμε την ανεξαρτησία μας, να αντέξουμε την αποτυχία μας και να σταθούμε πάλι όρθιοι.
Κυριακή 26/6, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b