MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε 6 δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε στην Αθήνα το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. «A Live» της Σοφίας Μαυραγάνη στο Another Nail Studio και το Υδραγωγείο Βύρωνα

“A Live”, © Margarita Nikitaki

Το «A Live» της Σοφίας Μαυραγάνη τροφοδοτείται από πεδία θεωρίας, πράξης, κειμενικότητας, ήχου και σωματικότητας και κινείται στα όρια της συναυλίας, της διάλεξης και της παράστασης χορού. Μια χορογραφία λέξεων και εννοιών πάνω σε κείμενα και σκέψεις των: Αθηνά Αθανασίου, Αν Κάρσον, Φρεντ Μότεν, Τζούντιθ Μπάτλερ, Τζίνα Πολίτη, και Έλενα Τζελέπη. Ένα έργο που πρωταγωνιστούν οι ιδέες που προκύπτουν από τις πράξεις της Αντιγόνης. Η Μαρία Βούρου, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Larry Gus / Παναγιώτης Μελίδης παίζουν επί σκηνής με τη δύναμη του λόγου, της θεωρίας, της μουσικής και της κίνησης και συνθέτουν ένα νέο συλλογικό κείμενο που μπορεί (ή δεν μπορεί) να ακουστεί, να τραγουδηθεί και να χορευτεί.
25/06 και 26/06 στις 20:30
Another Nail Studio , Οδυσσέως Ανδρούτσου 32, Κουκάκι (ελάχιστες θέσεις)
Υδραγωγείο, Πλησίον Κέντρου Μελέτης Χορού Ντάνκαν, Χρυσάφης 34 & Δικαιάρχου, Βύρωνας (αρκετές θέσεις)
Είσοδος Ελεύθερη – απαραίτητη η κράτηση θέσης (καθημερινά 5.30 – 8.30) στο 6983 43 2121

2. Το Meet Market στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Περισσότεροι από 100 ταλαντούχοι σχεδιαστές, καλλιτέχνες και μικροί παραγωγοί γίνονται νομάδες, βγαίνουν από τα ατελιέ, τα καταστήματα και τα εργαστήρια τους και συγκεντρώνονται όλοι μαζί κάτω από την industrial στέγη του Παλιού Αμαξοστασίου για να παρουσιάσουν σε όλους εμάς τις καινοτόμες και ευφάνταστες ιδέες τους, στο πλαίσιο του Meet Market. Ρούχα και αξεσουάρ με την υπογραφή νέων designers, home-deco αντικείμενα με αισθητική που ξεχωρίζει, χειροποίητα κοσμήματα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι, παραδοσιακά τρόφιμα από καλλιεργητές της ελληνικής υπαίθρου, sustainable προϊόντα και είδη για το παιδί σχεδιασμένα με φροντίδα και προσοχή, είναι μόνο μερικές από τις made in greece δημιουργίες που θα συνθέσουν μια σύγχρονη pop-up αγορά στην καρδιά της Αθήνας. Παράλληλα, τη μουσική στα ντεκ θα επιμεληθούν οι αγαπημένοι DJs του Meet Market που θα διαδέχονται ο ένας τον άλλο κάθε δύο ώρες, ενώ οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια & workshops εντελώς δωρεάν!
Σάββατο 25/06, 16:00 – 00:00
Κυριακή 26/06,  15:00 – 23:00
Είσοδος ελεύθερη
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα

3. “Έρωτα εσύ…”: Η Δήμητρα Γαλάνη στην Βάρκιζα

Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι, ένα ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο. Μια μουσική περιπλάνηση στον ερωτικό λόγο μέσα από τραγούδια που έχουμε λατρέψει. Έχοντας τα τελευταία χρόνια ολοκληρώσει ή συμμετάσχει σε σημαντικότατα projects (Chronos, Αφιέρωμα Ξαρχάκου στον Βαμβακάρη, παραστάσεις με την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης), η Δήμητρα Γαλάνη παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία το 2020 (στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης) μια παράσταση με “άλλη” διάθεση, πιο ποπ, πιο ηλεκτρική και σαφώς πιο “διεθνική”.
Σάββατο 25/06 στις 21:00
Λιμάνι Βάρκιζας, Λεωφόρος Ποσειδώνος

4. «Μαζί»: Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης στον Κήπο Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζουν ένα σμίξιμο λόγου και μουσικής, με θέμα τη δύναμη του «ΜΑΖΙ» και τραγούδια που υμνούν την αφύπνιση της ψυχής, τον έρωτα και την αισιοδοξία. Η Ρίτα Αντωνοπούλου επανέρχεται με μια καθηλωτική παράσταση που δημιουργήθηκε με στόχο να μας θυμίσει τη δύναμη της ενότητας με ένα ρεπερτόριο που μιλάει κατευθείαν στην ψυχή και με τη μοναδική της εκφραστικότητα και ερμηνεία μας καλεί να βρούμε μέσα μας την πίστη στον άνθρωπο και στον εαυτό μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε στ’ αλήθεια να αλλάξου με τον κόσμο. Δημιουργός σε αυτό το μουσικό σύμπαν είναι ο σπουδαίος σολίστ και συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”.
Σάββατο 25/06 στις 21:00
Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας

5. Ένας δείπνος στο Παγκράτι» από τη θεατρική ομάδα Άπλετοι Κήποι στην πλατεία Μεσολογγίου

Performance δρόμου, που εμπνέεται ένα ανοιχτό τραπέζι σε διάδραση με τους περαστικούς, αντλώντας ιδέες και αφηγήσεις από το δημοφιλές έργο, «Δείπνο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με συνδαιτημόνες τους ήρωες του κύκλου των Ατρειδών αλλά και ποιητές ή καλλιτέχνες, που η ζωή και το έργο τους συνδέθηκε με το Παγκράτι.
Σάββατο 25/06, 19.30 & 20.30
Πλατεία Μεσολογγίου, Παγκράτι

6. «Ατρείδες εν συντομία» στο Ανοιχτό θέατρο Διονύσου

Η Δημοτική Ομάδα Αγίου Στεφάνου-Δήμου Διονύσου, για τις ανάγκες του 15ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, θα παρουσιάσει το έργο των Γ. Ριζόπουλου και Ε. Μπαλωμένου «Ατρείδες …εν συντομία». Λίγα λόγια για το έργο: Ένα έργο για τον μύθο των Ατρειδών-και όχι μόνο- με έξυπνο χιούμορ, το οποίο βραβεύτηκε με το Β’ Βραβείο Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου από το Λογοτεχνικό περιοδικό Φουαγιέ και παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ταξιδεύοντας μέσα στην βιβλιοθήκη ενός καθηγητή θεατρολογίας, οι Αχαιοί και οι Ατρείδες ζωντανεύουν ξανά και μας διηγούνται την ιστορία τους, προβάλλοντας, αυτή τη φορά, μία πιο αλλόκοτη αλλά και πιο σαρκαστική πλευρά των γεγονότων. Προσεγγίζοντας το σήμερα η απελπισία του βασιλιά Αγαμέμνονα, η άδικη θυσία της Ιφιγένειας, τα λαμπερά καλλιστεία των θεών, οι άφρονες ιδέες των φρόνιμων ηρώων, οι έντονες ερωτικές αψιμαχίες, τα γραφεία των ψυχολόγων και οι συνεχόμενοι και αδικαιολόγητοι φόνοι, δημιουργούν το πλαίσιο όπου τα κλασικά κείμενα των Τραγικών ενώνονται με τον Μπρεχτ, τον Ίψεν και τον Σαίξπηρ.
25/06 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου από το Ticketservices

7. Athens Big Band και Alex Affolter στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”, η Big Band Δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον Αλέξανδρο Willem Affolter, σε μία συναυλία, με τίτλο “An evening of swing!”, στον Κήπο του Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων.
Κυριακή 26/06 στις 21:00
Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Πάρκο Ελευθερίας, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας

8. Συναυλία με τον Λευτέρη Γρηγορίου και Τα Κρουστά της Τάκη στην πλατεία Κουμουνδούρου

Λευτέρης Γρηγορίου και “Τα Κρουστά της Τάκη” παρουσιάζουν μία Multiethnic γιορτή, όπου τα Αφρικάνικα και Ελληνικά Κρουστά, συναντούν την Άρπα NGONI, τη Γκάιντα κ την τσαμπούνα σε ένα εκρηκτικό μίγμα. Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΟΠΑΝΔΑ “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”.
Κυριακή 26/06 στις 21:00
Πλατεία Κουμουνδούρου

9. Νίκος Σαμαράς και Ασπασία Στρατηγού στο Θέατρο Βράχων

Δύο νέες λαϊκές φωνές και δημιουργοί μας συστήνονται και οι δρόμοι πλημμυρίζουν από γνήσιο ηχόχρωμα, μεστωμένο. Ο καθένας τους κουβαλάει μοναδικά χαρίσματα στη μουσική του φαρέτρα. Συνοδοιπόροι και συνταξιδιώτες μας κερνάνε από το νέκταρ της φωνής τους. Ο δημιουργός Νίκος Σαμαράς, ο οποίος έχει ήδη στο ενεργητικό του δύο προσωπικούς δίσκους. Συνοδοιπόρος σε αυτήν την κατάθεση ψυχής, είναι η Ασπασία Στρατηγού που ντύνει και εκείνη με τη φωνή της τις δημιουργίες όλων των λαϊκών συνθετών, αλλά και των εξαίρετων στιχουργών.
Κυριακή 26/06 στις 21:00
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

10. Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 στο Χαλάνδρι

Με την επιθυμία να διαδοθεί το μήνυμα της τέχνης σε ολόκληρη την πόλη, ιδιαίτερα δε ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο κοινωνικής απομόνωσης το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης δημιουργεί εστίες πολιτισμού στις γειτονιές του Χαλανδρίου περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Στις 25 Ιουνίου θα δούμε τον Γιώργο Περού στη συναυλία “Πλατείες γεμάτες τραγούδια” στην Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου και στις 25 Ιουνίου τη συναυλία “Αραχώβης 41”, σε μουσική και στίχους των Ν. Άσιμου, Π. Σιδηρόπουλου, Κ. Γώγου, επίσης στην Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου.
25/06 και 26/06 στις 20:30
Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b