MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Πέμπτη 23 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Θέατρο Βράχων

Απόψε στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, με τραγούδια που έχουν χαραχθεί βαθιά στην ψυχή μας, θα μάς γεμίσει με όμορφα συναισθήματα, μοναδικές μελωδίες και καλή διάθεση για να συνεχίσουμε όλοι με σθένος το καλοκαίρι μας. Για φέτος, το δίωρο πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει μαζί με την ομάδα των μουσικών και συνεργατών του, μάς ταξιδεύει από τα διαχρονικά “Άγγιγμα Ψυχής” και “Πάρτι”, μέχρι τα απόλυτα αγαπημένα “Δεν Φεύγω” και “Βυθός” και από τα ξεσηκωτικά “Για Σένα”, “Χωρίς Αναπνοή” και “Χέρια Ψηλά” μέχρι το “Όλα ή Τίποτα”, “το Καλοκαίρι μου” και το “Κομμένα τα πρέπει”. Την “Σαϊτιά” και τη “Εκδρομή” μέχρι και τα άλλα πρόσφατα αγαπημένα τραγούδια “Χορεύω”, “Μην αργείς” και “Κανένας μόνος”. Μαζί του η τραγουδίστρια Μελίνα Μακρή.
Πέμπτη 23/6, 21:00
16€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

2. Phil Diamond & The Kernel στο Six D.O.G.S

Ο Phil Diamond (Man Called Shadow, Buzzhound, Adámas, Orgōne, The Bet) επιστρέφει στο Six D.O.G.S, στις 23 Ιουνίου, μαζί με μια ομάδα συνοδοιπόρων, των αποκαλούμενων και ως “Πυρήνα”. Θα παρουσιαστούν φρέσκες ενορχηστρώσεις τραγουδιών που έχουν γραφτεί μέσα και ανάμεσα στα -τελευταία- χρόνια, στην Καλιφόρνια και στην Ελλάδα. Ο Πυρήνας είναι οι: Πέτρος “Ατρωτος” Φατής – Τύμπανα, Γιάννης Βουτσινάς – Μπάσο και Γιώργος Γραμμόζης – Κιθάρα. Opening Act: Ilo Rive.
Πέμπτη 23/6, 21:00
7-10€
Six D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι

3. Η Δέσποινα Βανδή στο Faliro Summer Theater

Η Δέσποινα Βανδή, η ερμηνεύτρια που εδώ και δεκαετίες μάς ταξιδεύει με τις ερμηνείες της, έρχεται στο Faliro Summer Theater για να μάς ξεσηκώσει με dance κομμάτια, αγαπημένες μπαλάντες φορτισμένες συναισθηματικά αλλά και τραγούδια από όλη την δισκογραφία της. Θα μάς παρασύρει σε ένα μουσικό ταξίδι από την «Αυλή του Παραδείσου» έως το «Ένα τσιγάρο διαδρομή».
Πέμπτη 23/6, 21:30
15-35€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

ΘΕΑΤΡΟ

4. Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου, της Γεωργίας Ανδρέου στο Μπάγκειον

«Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» ονομάζεται η νέα θεατρική παράσταση της πρωτοποριακής σκηνοθέτριας Γεωργίας Ανδρέου, που μάς καλεί να καταρρίψουμε την προκατάληψη της ευτυχίας και παρουσιάζεται για τελευταία φορά σήμερα στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο. Μετά από την επιτυχημένη μέταλ παράσταση «Λέσχη Γονεοκτόνων» του Ambrose Bierce (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2019), η Γεωργία Ανδρέου συνεχίζει τις ευφάνταστες και ευρηματικές της δουλειές, εμπνεόμενη αυτή τη φορά από το ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ, ένα χιουμοριστικό και σοβαρότατο εγχειρίδιο της «δυστυχίας» που έγινε γρήγορα μπεστ σέλερ σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Πώς φτιάχνεται η δυστυχία; Μέσα από 13 πρακτικά μαθήματα που “παραδίδονται” από τους ηθοποιούς Αλεξάνδρα Ζώη, Μάνο Ζούρα, Πάνο Κορογιαννάκη, Θωμά Σιέκα και Αντώνη Φλώρο.
Πέμπτη 23/6, 21:00
8-15€
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

5. Ο κήπος, της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η παράσταση χορού της Αγνής Παπαδέλη Ρωσσέτου παρουσιάζεται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Το έργο δανείζεται την ιδέα του κήπου σαν μια ανθρώπινη κατασκευή, η οποία κάνοντας μια προσομοίωση της φύσης μέσα στον πολιτισμό, φέρει έντονα τη μυρωδιά της ουτοπίας, ενώ χωρίζεται σε δύο σκέλη: Σε μια ιδιαίτερη ξενάγηση των θεατών στον χώρο και σε ένα κουνιντέτο χορού. Το πρώτο σκέλος αφορά στον τρόπο πρόσληψης του θεάματος και συνδέεται στενά με την αλλόκοτη περίοδο της πανδημίας και τη σωματική αποξένωση που βιώσαμε και συνεχίζουμε ενδεχομένως να βιώνουμε. Η τελετή αυτή θα είναι μια τυφλή περιήγηση των θεατών σε ένα κτήριο ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Οι χορευτές/τριες σε ρόλο μυσταγωγών θα καθοδηγήσουν τους θεατές με μεγάλη προσοχή και λεπτότητα σε μια κιναισθητική γνωριμία του χώρου. Η παράσταση θα γίνει στο τέλος αυτής της ξενάγησης, σε ένα αίθριο. Πρόκειται για ένα γλυπτό από σάρκα, το οποίο κινούμενο αδιάκοπα φανερώνει εικόνες εφήμερες, οικείες ή ανοίκειες, φιγούρες εφιαλτικές, τερατόμορφα συμπλέγματα. Ένας χορός – ωδή στην ασχήμια, μια διαδρομή που αγκαλιάζει όλα τα παρά φύσιν όντα.
Πέμπτη 23/6, 18:40, 21:30
10€

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b