MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 22 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Όαση ατιμωρησίας, σε σκηνοθεσία Μάρκο Λαγέρα στην Πειραιώς 260

Ο Μάρκο Λαγέρα σκηνοθετεί την παράσταση «Oasis de la Impunidad – Όαση ατιμωρησίας», η οποία παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ο θίασος La Re-Sentida, που ενθουσίασε πέρυσι το κοινό της Πειραιώς 260 με την εκρηκτική ενέργεια των έφηβων κοριτσιών από τη Χιλή, συγχωνεύει για άλλη μια φορά εξεγερσιακά και στοχαστικά στοιχεία, προσεγγίζοντας τη θεατρική δημιουργία ως εργαστήρι κριτικής, περισυλλογής και κοινωνικού οραματισμού. Εδώ, ο Μάρκο Λαγέρα και η ομάδα La Re-Sentida αντλούν έμπνευση από την εμπειρία της κοινωνικής εξέγερσης τον Οκτώβριο του 2019 στη Χιλή και «στήνουν» ένα έργο πάνω στη διαλεκτική της βίας που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας τους και απευθύνεται σε κάθε πολίτη του σύγχρονου κόσμου.
Τετάρτη 22/6, 21:00
5-30€
Πειραιώς 260 (Χώρος Δ), Ταύρος

2. Ματωμένος Γάμος, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η παράσταση «Ματωμένος Γάμος», του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία, κάνοντας πρώτη στάση στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας. Αυτή η τραγωδία του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, αποτελεί ένα θεατρικό και λογοτεχνικό φαινόμενο. Σήμερα, περίπου έναν αιώνα μετά τη συγγραφή του, και παρά τη δυσκολία προσέγγισης της θεματολογίας του από τη σύγχρονη οπτική, ολοένα διευρύνεται πλανητικά η φήμη του με νέες παρουσιάσεις στο θέατρο σε πλήθος χώρες, με καινούργιες μελέτες γι’ αυτόν και σταθερό το ενδιαφέρον του θεατρικού κοινού. Στο ανέβασμα αυτό του Νικορέστη Χανιωτάκη, τον κεντρικό ρόλο της μάνας ενσαρκώνει η Μαρία Τζομπανάκη. Η μουσική της παράστασης είναι πρωτότυπη και φέρει την υπογραφή του Αλκίνοου Ιωαννίδη με τους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Η μουσική θα παίζεται ζωντανά από τους ηθοποιούς.
Τετάρτη 22/6, 21:15
15-20€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

3. Η μεγάλη πλεκτάνη, του Jordi Galceran στο θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα…Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran, «Η μεγάλη πλεκτάνη» (Fuga), σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, ξεκινώντας από το θερινό Θέατρο Λαμπέτη.
Τετάρτη 22/6, 21:30
Από 12€
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

MOYΣΙΚΗ

4. O Jan Garbarek στο Ηρώδειο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2022, ο master της jazz, Jan Garbarek, ενώνει τις δυνάμεις του με τον master των ντράμς, Trilok Gurtu, για μία αξέχαστη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Μαζί τους, οι πιστοί μουσικοί του σύντροφοι, ο Γερμανός Rainer Brüninghaus στο πιάνο και ο μπασίστας από τη Βραζιλία Yuri Daniel.
Τετάρτη 22/6, 21:00
Από 30€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού,  Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αθήνα

5. Release Athens 2022: Οι Manowar και οι Rotting Christ στην Πλατεία Νερού

Οι βασιλιάδες του metal, Manowar, επιστρέφουν στο Release Athens, με μια «killer» setlist γεμάτη αθάνατα κλασικά τραγούδια και ένα ειδικό δώρο μόνο για τους Έλληνες οπαδούς. Μαζί τους, οι σπουδαίοι Rotting Christ. Η περιοδεία με τίτλο, «CRUSHING THE ENEMIES OF METAL ANNIVERSARY TOUR ’22», θα γιορτάσει τις επετείους έξι εμβληματικών δίσκων. Τραγούδια που ενώνουν και εμπνέουν, μέσα από ένα ηχητικό και οπτικό υπερθέαμα: 40ή επέτειος του «Battle Hymns», 35ή επέτειος του «Fighting The World», 30ή επέτειος του «The Triumph Of Steel», 20ή επέτειος του «Warriors Of The World», 15η επέτειος του «Gods Of War», 10η επέτειος του «The Lord Of Steel».
Τετάρτη 22/6, 17:00
Από 50€
Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Δέλτα Φαλήρου

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b