MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τρίτη 21 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τρίτη 21 Ιουνίου.

Monopoli Team

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Guy Braunstein στο Ηρώδειο

Κάθε χρόνο, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και προσκαλεί το κοινό σε μια μεγάλη, δωρεάν συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Η λαμπρή ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου θα συμμετάσχει στον καθιερωμένο εορτασμό με δύο από τα πλέον αγαπημένα και μελωδικά συμφωνικά έργα: Την 8η Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ και το Κονσέρτο για βιολί του Γιοχάννες Μπραμς. Σολίστ στο βιολί, ένας εξαιρετικός προσκεκλημένος, ο επί δέκα χρόνια εξάρχων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, Guy Braunstein. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022.
21/06 στις 21:00
Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου μέσω viva.gr και aefestival.gr

Η Γιορτή της Μουσικής 2022 στον κήπο του Μεγάρου

Ένας αγαπημένος καλοκαιρινός θεσμός, με τη μουσική να γίνεται η αφορμή για να ξανασυναντηθούμε με γνωστά σύνολα και καλλιτέχνες, αλλά και με ανερχόμενους μουσικούς. Στη φετινή Γιορτή της Μουσικής, συμμετέχουν η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα παρουσιάσει την Πρώτη Συμφωνία του Ludwig van Beethoven υπό την ανερχόμενη αρχιμουσικο Κάτια Μολφέση, και το Συγκρότημα κρουστών Τύπανα (Δημήτρης Δεσύλλας, Ανδρέας Φαρμάκης, Νίκος Μεταλληνός, Μάριος Μουζακίτης, Μπάμπης Ταλιαδούρος, Δημήτρης Αργυρόπουλος), αλλά και νέοι καλλιτέχνες από τις Ανοιχτές Πλατφόρμες, όπως η Χριστίνα Ψύχα και οι Γιάννης Λουκάτος & Hot Club de Grece.
21/06 στις 20:00
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Οι Human Touch στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο Δήμος Ιλίου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και υποδέχεται τους Human Touch, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, στο Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης». Μία ξεχωριστή συναυλία με ιδιαίτερα ηχοχρώματα από το πιο σημαντικό μουσικό jazz σχήμα της Ελλάδας. Οι κορυφαίοι μουσικοί Σταύρος Λάντσιας, Γιώτης Κιουρτσόγλου και David Lynch, δημιουργούν, αυτοσχεδιάζουν και ερμηνεύουν πρωτότυπες μουσικές και επιλεγμένες διασκευές, σε ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει στόχο να ενώσει τους ακροατές με τη «μαγεία» που συμβαίνει επί σκηνής. Ένα πραγματικό… «ανθρώπινο άγγιγμα»!
21/06 στις 21:00
Πολυδύναμο Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», Ηροδότου & Πωγωνίου, Ίλιον

O Gilad Atzmon στη μουσική σκηνή Ορφέας

Ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς, παγκοσμίως, της jazz μουσικής, ο πολυπνευστός Gilad Atzmon (Χίλαντ Ατζμόν) έρχεται στη σκηνή του Ορφέα, το καλλιτεχνικό στέκι της Κυψέλης, να μας χαρίσει τρεις μαγικές, διαφορετικές βραδιές.
21/06 στις 21:00
Μουσική σκηνή Ορφέας, Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Γιορτή Μουσικής στην Πλατεία Βαρνάβα 2022

Οι SuperSan θα κάνουν live στο SuperFly

Η αγαπημένη Γιορτή Μουσικής της γειτονιάς του Παγκρατίου, επιστρέφει γεμάτη μουσική, χορό, κέφι και χαρά. Με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων της περιοχής, αλλά και υπό την σκέπη της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής, το 3ήμερο 20-22 Ιουνίου η όμορφη Πλατεία Βαρνάβα και οι γύρω δρόμοι θα πλημμυρίσουν με μουσική. Την Τρίτη 21 Ιουνίου, θα δημιουργηθεί ένας “μουσικός περίπατος” με μικρές live παραστάσεις σε διάφορα σημεία επί και πέριξ της πλατείαςΕπίσης επί της πλατείας, θα πραγματοποιηθούν χορευτικές δράσεις από γνωστούς χορευτές – χορογράφους, επίδειξη ομάδας κρουστών αλλά και προβολή ταινίας, στο καθιερωμένο πλέον “θερινό σινεμά” της πλατείας. Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
21/06 από τις 19:30
Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι

14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις: Παρουσίαση του βιβλίου «Αιγαίου Λόγος» του Πέδρο Ολάγια

Μια ποιητική και σφριγηλή ιστορία που θα αλλάξει, αναμφίβολα, την αντίληψη του αναγνώστη για τη γλώσσα, για την Ιστορία των Ελλήνων, ακόμα και για την ίδια την Ιστορία του πολιτισμού. Το «Αιγαίου Λόγος» συγκεντρώνει στις σελίδες του εκπληκτικά επιτεύγματα της Ανθρωπολογίας, της Αρχαιολογίας, της Ιστορίας, της Ναυσιπλοΐας, της Γενετικής, της Γεωλογίας, της Μυθολογίας, της Αστρονομίας, της Φιλολογίας, της Γλωσσολογίας και της Ετυμολογίας, και μας προσκαλεί να τα ανακαλύψουμε, με σωκρατικό θαυμασμό, μετουσιωμένα σε λογοτεχνία. Ένα βιβλίο για τις πιο βαθιές ρίζες του κλασικού πολιτισμού για εκείνους που αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με το κοινό για το έργο του.
21/06 στις 19:30
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα

«Το όνειρο των μάγων»: Συζήτηση στον Tavros με την καλλιτέχνιδα Ρένα Παπασπύρου

Στην τέταρτη συζήτηση της σειράς «Διασταυρώσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 20:00, στον χώρο πολιτισμού Tavros, ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής Χριστόφορος Μαρίνος συζητά με την καλλιτέχνιδα Ρένα Παπασπύρου για τη σύνθεση του Οίκου, αλλά και για «το όνειρο των μάγων»: Για τις αναφορές και τις εμμονές της, τα έργα και τους καλλιτέχνες που την επηρέασαν και καθόρισαν την πρακτική της. Η τέχνη της Ρένας Παπασπύρου, ιδωμένη συνολικά μέσα από την αρχιτεκτονική της ύλης που μεταχειρίστηκε, σχηματίζει έναν Οίκο. Τούβλα, κεραμίδια, τοίχοι, μωσαϊκές πλάκες και κλίμακες συνθέτουν το σχέδιο μιας ιδιόμορφης κατοικίας. Αυτό το σπίτι «χτίστηκε» σταδιακά μέσα σε διάστημα εξήντα ετών.
Τρίτη 21/6, 20:00
Tavros.space, Αναξαγόρα 33, Ταύρος

Δείτε περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b