MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Δευτέρα 20 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου, (Κων. Καφετζή), «Ο Λύκος»

Με τη σκέψη πως σήμερα ο θεατρικός λόγος πρέπει να αντανακλά και την κοινωνική ματιά της εποχής, το 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, συστήνει στο κοινό οκτώ σύγχρονα ελληνικά θεατρικά έργα (δύο εξ αυτών σε πρώτη παρουσίαση από το θεατρικό εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου), επικεντρώνοντας τη δράση του σε μία σοβαρή πολιτική προώθησης του θεατρικού μας πολιτισμού. Το Σάββατο 18 Ιουνίου το Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου φιλοξενεί την παράσταση «Ο Λύκος».
Δευτέρα 20 Ιουνίου, 20:30
(Τα έργο απευθύνεται σε θεατές ηλικίας 15+)
Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου, (Κων. Καφετζή)
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση

2. Passport του Μάνου Καρατζογιάννη στην πλατεία Κοτζιά

Ο Μάνος Καρατζογιάννης (“Για την Ελένη”, “Μάρτυρες των Αθηνών”, “Μελίνα Στοπ Καρέ – αναζητώντας τη σύγχρονη ελληνικότητα”, “Φύλακας μιας Επανάστασης”), με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχοντας ως βασικό δραματουργικό εργαλείο τη μνήμη και την προφορική μαρτυρία ως αδιάψευστη ιστορική καταγραφή συνθέτει το πρωτότυπο αυτό κείμενο που έχει σκοπό να θυμίσει στον Έλληνα τους δεσμούς του με την προσφυγιά. Σε ένα δημόσιο χώρο γυναίκες ηθοποιοί που έχουν καταγωγή από την Ουκρανία, τη Συρία, την Κύπρο, τον Πόντο, την Αρμενία και τη Σμύρνη αφηγούνται την προσωπική τους ιστορία που συναντά το δράμα και την περηφάνια ενός ολόκληρου λαού. Του λαού τους που ζητά την αναγνώριση. Του λαού τους που νοσταλγεί τις χαμένες πατρίδες. Στη διανομή συμμετέχουν καταξιωμένες ηθοποιοί που κατάγονται από τους μαρτυρικούς αυτούς τόπους.
Δευτέρα 20 Ιουνίου, 20:00
Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα

3. Αηδονίδεια 2022: Αφιέρωμα στον Χρόνη Αηδονίδη στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βριλησσίων 2022, θα πραγματοποιηθεί βραδιά παραδοσιακής μουσικής & χορών αφιερωμένη στο Χρόνη Αηδονίδη, με τους Παντελή Θαλασσινό, Λάκη Χαλκιά, Θεοδοσία Στίγκα, Βαγγέλη Δημούδη, με τη συνοδεία 6μελούς ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κοτσίνη. Θα χορέψουν τα τμήματα παραδοσιακών χορών του ΠΑΟΔΗΒ.
Δευτέρα 20 Ιουνίου, 21:00
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου

4. 4ο Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία Εν Αθήναις

SOMOZA ©L.M.PALOMARES

Η 14η έκδοση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 24 Ιουνίου στην Αθήνα και όπως κάθε χρόνο, προσκαλούνται συγγραφείς από τον ιβηροαμερικανικό κόσμο προκειμένου να συμμετάσχουν και να συνδιαλλαγούν με τους ομολόγους τους από την Ελλάδα. Την Δευτέρα 20 Ιουνίου το πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ έχει ως εξής: Στις 17:00 καφέ-συνέντευξη στο Polygot Bookstore: Ο Χοσέ Κάρλος Σομόθα συνομιλεί με τον Εδουάρδο Λουθένα.  Στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στις 19:30 συζήτηση: «Η προέλευση της βίας στη Λατινική Αμερική » με τον Χόρχε Βόλπι, στις 20:30 Παρουσίαση βιβλίου: «Σαν σκόνη στον άνεμο» του Λεονάρδο Παδούρα και στις 22:00 μουσική παράσταση «Μόνο cumbia!» με το συγκρότημα PsychoTropica.
Δευτέρα 20 Ιουνίου από τις 17:00 έως τις 22:00
Polyglot Bookstore, Ακαδημίας, 84
Mουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1

5. Όλη η Αθήνα μια σκηνή: Ο Νεκτάριος Σφυράκης στο Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα

Στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια του ΟΠΑΝΔΑ, “Όλη η Αθήνα μία Σκηνή”, την Δευτέρα 20 Ιουνίου τα Πετράλωνα υποδέχονται τον Νεκτάριο Σφυράκη και την τετραμελή μπάντα του σε νέες και παλιές επιτυχίες, σε ένα ξέφρενο πάρτι στο Γήπεδο Κονίστρας.
Δευτέρα 20 Ιουνίου, 21:00
Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b