MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Παρασκευή 17 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Nosferatu: Το αριστούργημα του Μούρναου με ζωντανή μουσική από τον Μάνο Κιτσικόπουλο στον Κήπο του Μεγάρου

Έπειτα από τις μεγάλες επιτυχίες του «Θωρηκτού Ποτέμικν» και του «Sunrise», ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους σολίστ της γενιάς του, επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να συνοδεύσει ζωντανά στο πιάνο μια ταινία-σταθμό στην ιστορία του σινεμά, το «Nosferatu» του Friedrich Wilhelm Murnau, συνθέτοντας μουσική και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε έργα μεγάλων συνθετών. Η ταινία, γερμανικής παραγωγής 1922, κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής και σταθερής παρουσίας ως κορυφαίο αριστούργημα του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Παρασκευή 17/6, 21:00
15€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 

2. Οι Μέλισσες Αγριεύουν τις Νύχτες στο City Garden Festival

Το City Garden Festival παρουσιάζει τη συναυλία «Οι Μέλισσες Αγριεύουν τις Νύχτες» στο Christmas Theater. Στη συναυλία συμμετέχουν οι Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γιάννης Βασιλώττος, Μαρία Κίτσου και Λευτέρης Χαρίτος και σε αυτή θα ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια που «γέννησε» η επιτυχημένη σειρά του ANT1, «Άγριες Μέλισσες», μαζί με άλλους θησαυρούς του ελληνικού τραγουδιού.
Παρασκευή 17/6, 21:00
10-25€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου Βεϊκου 137, Γαλάτσι

ΧΟΡΟΣ

3. Is it day or is it night?, από την ομάδα YELP danceco. στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση “is it day or is it night?” της Μαριέλας Νέστορα και της ομάδας YELP danceco., ανεβαίνει στο θέατρο Θησείον. Η νέα αυτή παραγωγή της ομάδας σύγχρονου χορού της Μαριέλας Νέστορα επικεντρώνεται στην αίσθηση της αφής. Το σώμα ως οργανισμός- ήδη ως έμβρυο- αγγίζει και αγγίζεται, βρίσκεται σε διαρκή διάδραση με την υλικότητα, καθορίζει το πώς υπάρχουμε στον χώρο. Η ανάγκη για επαφή, με αφορμή την έλλειψή της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εμπειρίας μιας πανδημίας κινητοποιεί τη μελέτη της ομάδας μέσα από τα σώματα των χορευτών. Πώς μπορούμε να επανεφεύρουμε την εγγύτητα;
Παρασκευή 17/6, 21:00
10€
Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

4. Έρως, της Έλλης Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί για τελευταία φορά σήμερα στη Σκηνή Ωμέγα το μουσικό έργο «Έρως», της Έλλης Παπακωνσταντίνου, για το οποίο η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις αντλεί υλικό από την αρχαία ελληνική γραμματεία και συγκεκριμένα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα. Τη δραματουργία υπογράφουν η Λουίζα Αρκουμανέα και Έλλη Παπακωνσταντίνου. Στην παράσταση οι θεατές προσκαλούνται σε ένα πραγματικό συμπόσιο, ένα δείπνο/ εικαστική εγκατάσταση. Σε αυτό το ταξίδι, υπό το φως των κεριών και με οδηγό την ποίηση, ο κόσμος του δείπνου και του φαγητού, εκείνος του θανάτου και του πολέμου συνδέονται μέσα από μουσικές και live κάμερες. Το έργο είναι σε πρωτότυπη μουσική του Serhii Vilka και της Κατερίνας Φωτεινάκη. Ερμηνεύουν επί σκηνής η Kατερίνα Φωτεινάκη και Nova Opera (τσέλο, keyboard, ντραμς και φωνητικά). Μουσική, ποίηση και έρωτας σε ένα κινηματογραφικό περιβάλλον όπου όλα τα στοιχεία επί σκηνής επιβεβαιώνουν τον «Έρωτα».
Παρασκευή 17/6, 21:15
17€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ωμέγα, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

5. Εκτός Ελέγχου: Η κωμωδία του Αρκά ανεβαίνει στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Παλιοί και νέοι ήρωες του Αρκά παρουσιάζονται με μοναδικό τρόπο επί σκηνής, έτοιμοι να χαρίσουν άφθονο γέλιο σε όλη την οικογένεια. Οι Σωτήρης Καλυβάτσης, Γιώργος Γαλίτης, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Χρήστος Τριπόδης, Δημήτρης Αγοράς, τα παιδιά Αθηνά Τριπόδη και Μανώλης Γκίνης και ο Παντελής Καναράκης υπόσχονται να μάς χαρίσουν απολαυστικές ατάκες, μέσα από την καυστική πένα του σπουδαιότερου σκιτσογράφου και συγγραφέα της εποχής μας.
Παρασκευή 17/6, 21:15
10-18€
Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου και Προύσσης, Νίκαια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b