MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 16 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Sonic Stories: Live performance της Rie Nakajima στη Γαλλική Σχολή Αθηνών

Rie Nakajima, credits: A Lejolivet HEAR

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας καλεί από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου να διερευνήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τον ήχο με το “Sonic Stories”. Ένας ηχητικός κήπος ξεπροβάλει στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Πέντε ηχητικά έργα τέχνης και live performances δημιουργούν ένα φανταστικό ηχοτοπίο που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τη σχέση μεταξύ φυσικού και ανθρώπινου κόσμου. Στις 16 Ιουνίου θα παρακολουθήσουμε την live performance “Many quiet dialogues” της Rie Nakajima (Ιαπωνία). Το “Many quiet dialogues” είναι μια site-specific εγκατάσταση με ήχο και κίνηση φτιαγμένη από φυσικά αντικείμενα και κινητική στον κήπο. Το έργο δονείται και ηχεί, με φυσικά και τεχνητά στοιχεία, γεμίζοντας τον πράσινο χώρο με βουητά και κουδουνίσματα και με μια μυστηριώδη αίσθηση ενέργειας, που σε προσκαλεί να κάνεις ένα απρόσμενο βήμα.
Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 18:00
Γαλλική Σχολή Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα

2. XR Festival: Το Φεστιβάλ εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού διοργανώνει ένα συναρπαστικό διήμερο XR Festival, στο πλαίσιο του προγράμματος XR Cosmos, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τις 17:00 έως τις 21:00, στο «Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με ελεύθερη είσοδο για όλους. Φοιτητές, σπουδαστές, νεοφυείς ομάδες και επιχειρήσεις και κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες από όλη τη χώρα θα συμμετέχουν, παρουσιάζοντας λύσεις και εφαρμογές Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας στο κοινό σε ένα συναρπαστικό διήμερο XR FESTIVAL. Το διήμερο XR Festival περιλαμβάνει προβολές στη «Θόλο» Εικονικής Πραγματικότητας, ξεναγήσεις σε AR/VR Showrooms και προσομοιωτές VR (Virtual Reality Pods) και εντυπωσιακές παρουσιάσεις από τις συμμετέχουσες ομάδες, όλα με ελεύθερη είσοδο, με σκοπό την εξοικείωση του κοινού με τις νέες αυτές τεχνολογίες.
16 Ιουνίου, από τις 17:00 έως τις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος

3. «Αυτή η εβδομάδα θα είναι η …»: Αναλόγια νέων θεατρικών έργων στην Κάμιρο

Με βασικό σύνθημα την πολυαναφερόμενη και πολλαπλώς ερμηνευόμενη φράση της εποχής μας “αυτή η εβδομάδα θα είναι η κρίσιμη”, η σκηνοθέτις Ελεάνα Τσίχλη αναζήτησε, μέσα από μια διαδικασία ανοικτή σε όποιον/α το επιθυμεί, νέα θεατρικά κείμενα που δεν έχουν μέχρι στιγμής παρoυσιαστεί και δοκιμαστεί μπροστά σε θεατές. Πέντε θεατρικοί συγγραφείς συνεργάστηκαν με έναν/μία σκηνοθέτη/ιδα σε ένα ιδιόμορφο hub, όπου μέσα από δοκιμές και πειραματισμούς υπήρξε η δυνατότητα εξέλιξης του έργου και της δραματουργίας του. Συνοδοιπόροι στο στάδιο αυτό και ένα ensemble ηθοποιών, αποτελούμενο από σταθερούς συνεργάτες των σκηνοθετών και από πρόσφατα απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών. Το αποτέλεσμα της κοινής πορείας και της εξέλιξης των έργων παρουσιάζεται στο κοινό με τη μορφή δραστικών αναλόγιων, από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022. Στις 16 Ιουνίου θα δούμε το «Κυψέλη Μπλουζ» του Στέλιου Λεκάκη, σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη. Το έργο: Έντεκα πρόσωπα μιλούν, σιωπούν και χειρονομούν, ό,τι μπορούν μέσα σε χίλιες λέξεις το καθένα. Οι τροχιές της σκέψης τους συνθέτουν το πνεύμα του τόπου της Κυψέλης. Ένα σπονδυλωτό μονόδραμα για την Κυψέλη και τη μουσική της ιστορίας της.
Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, στις 21.00
Κάμιρος, Ιθάκης 32, Κυψέλη
*Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 6989945228

4. 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία Εν Αθήναις

Γκιγέρμο Μαρτίνες, Credito Ale Lopez

Η 14η έκδοση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 24 Ιουνίου στην Αθήνα και όπως κάθε χρόνο, προσκαλούνται συγγραφείς από τον ιβηροαμερικανικό κόσμο προκειμένου να συμμετάσχουν και να συνδιαλλαγούν με τους ομολόγους τους από την Ελλάδα. Την Πέμπτη 16 Ιουνίου το πρόγραμμα του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ έχει ως εξής: Στις 17:00 ο Γκιγέρμο Μαρτίνες συνομιλεί με την Μάρτα Σίλβια Διος Σανς στο Polyglot Bookstore, στις 19:00 παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού» με τον Σαντιάγο Ρονκαλιόλο στον ΙΑΝΟΣ. Στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τις Φιλίπα Λεάλ και Μαφάλντα Βέιγκα, που συζητούν με τον Χουάν Βιθέντε Πικέρας στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, στις 20:30 συζήτηση-παρουσίαση βιβλίου “Περί ζωής, οικογένειας, θανάτου και έρωτα: «Ορδέσα»” με τον Μανουέλ Βίλας επίσης στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.
Polyglot Bookstore, Ακαδημίας 84
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24

Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Σκουφά 31
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

5. Πέρα από τη Θάλασσα: Η Βασιλική Καρακώστα και ο Simone Campa στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα και ο Ιταλός μουσικός Simone Campa παρουσιάζουν, την Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 9μμ. στο Θέατρο Κολωνού στην Αθήνα, έναν ξεχωριστό μουσικό διάλογο μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, ο οποίος καταδεικνύει την άρρηκτη πολιτισμική σχέση των δύο χωρών. Το πρόγραμμα είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για αυτή την καλοκαιρινή συναυλία και περιλαμβάνει τραγούδια από τις παραδόσεις των δύο χωρών αλλά και κάποιες χαρακτηριστικές σύγχρονες μελωδίες που έχουμε αγαπήσει.
Πέμπτη 16 Ιουνίου, 21:00
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων και Καπανέως, Κολωνός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b