MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 15 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022.

Photo Credits: Jessica Schäfer
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Μπερτ Τουρρίντο: Μια όπερα… αλλιώς, από τους Nature Theater of Oklahoma στην Πειραιώς 260

Με μια πρωτότυπη όπερα – περφόρμανς στις αποσκευές τους ταξιδεύουν από την Αμερική οι Kelly Copper και Pavol Liška• το ανατρεπτικό δίδυμο των Nature Theater of Oklahoma που υπογράφει το Burt Turrido: An Opera και αναμένεται να ενθουσιάσει το κοινό της Πειραιώς 260, σήμερα και αύριο. Με αιχμή το περιβάλλον, την πανδημία και όλα όσα έχουν φέρει τον κόσμο… ανάποδα, οι Copper και Liška δούλεψαν εν μέσω λοκντάουν και κλειστών θεάτρων και δημιούργησαν ένα οπερατικό έργο που εκτυλίσσεται σε έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Κλιματολογικές καταστροφές και γενοκτονίες έχουν αφήσει ελάχιστους ανθρώπους ζωντανούς. Ποιος είναι ο Μπερτ Τουρίντο; Τι θ’ απογίνουν οι άνθρωποι;
Τετάρτη 15/6, 21:00
5-60€
Πειραιώς 260 (Χώρος Η), Ταύρος

2. Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου, της Γεωργίας Ανδρέου στο Μπάγκειον

«Φτιάξε τη δυστυχία σου μόνος σου» ονομάζεται η νέα θεατρική παράσταση της πρωτοποριακής σκηνοθέτριας Γεωργίας Ανδρέου, που μάς καλεί να καταρρίψουμε την προκατάληψη της ευτυχίας και παρουσιάζεται 15 – 23 Ιουνίου 2022 στο Μπάγκειον Ξενοδοχείο. Μετά από την επιτυχημένη μέταλ παράσταση «Λέσχη Γονεοκτόνων» του Ambrose Bierce (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 2019), η Γεωργία Ανδρέου συνεχίζει τις ευφάνταστες και ευρηματικές της δουλειές, εμπνεόμενη αυτή τη φορά από το ομώνυμο βιβλίο του Πωλ Βατζλάβικ, ένα χιουμοριστικό και σοβαρότατο εγχειρίδιο της «δυστυχίας» που έγινε γρήγορα μπεστ σέλερ σε χώρες του εξωτερικού, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Πώς φτιάχνεται η δυστυχία; Μέσα από 13 πρακτικά μαθήματα που “παραδίδονται” από τους ηθοποιούς Αλεξάνδρα Ζώη, Μάνο Ζούρα, Πάνο Κορογιαννάκη, Θωμά Σιέκα και Αντώνη Φλώρο.
Τετάρτη 15/6, 21:00
8-15€
Ξενοδοχείο Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

3. Amazing: Το χορογραφικό ντοκιμαντέρ της Ιωάννας Πορτόλου στην Πειραιώς 260

Τι συμβαίνει όταν αλλάζει ριζικά το γνώριμο κοινωνικό περιβάλλον μας; Πώς μας επηρεάζει μια βίαιη αλλαγή που ανατρέπει ό,τι μας όριζε μέχρι τώρα; H Ιωάννα Πορτόλου με την Ομάδα χορού Griffόn, που γνωρίζουμε στο Φεστιβάλ από τις πρόσφατες παραστάσεις της στη Μικρή Επίδαυρο (”KAOS”, 2018) και την Πειραιώς 260 («Πορνό», 2017) επανέρχεται με τη νέα της δημιουργία, ανοίγοντας το κρίσιμο θέμα του ορίου ανάμεσα στο «καλύτερο» και το «χειρότερο» της ανθρώπινης φύσης. Μετά από ένα πρώτο διάστημα συλλογικής δραματουργικής έρευνας, το «Amazing» θα σχεδιαστεί ως χορογραφικό ντοκιμαντέρ για το ανθρώπινο είδος, που, όσο κι αν εξελίσσεται, παραμένει βίαιο και αδηφάγο. Παρ’ όλη την περιρρέουσα ανθρωποφαγία όμως, πρέπει να υπάρχει και κάτι amazing / υπέροχο στον άνθρωπο, που η ομάδα αναζητά στην περιοχή της Υπέρβασης, τόσο σωματικής όσο και ψυχικής.
Τετάρτη 15/6, 20:00
5-17€
Πειραιώς 260 (Κτίριο Ε), Ταύρος

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Release Athens 2022: Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai στην Πλατεία Νερού

Το Release Athens υποδέχεται τους θρυλικούς Nick Cave & The Bad Seeds, ένα από τα πιο καθηλωτικά και συναρπαστικά live acts στον πλανήτη, στην Πλατεία Νερού, στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας τους μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια, η οποία θα τους φέρει ως headliners σε πολλά φεστιβάλ της Ευρώπης. Μαζί τους, οι Mogwai, λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του νέου τους album που ήδη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα της χρονιάς. Οι Fontaines D.C θα πλαισιώσουν τους Nick Cave & The Bad Seeds και Mogwai.
Τετάρτη 15/6, 17:00
Από 55€
Πλατεία Νερού, Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Δέλτα Φαλήρου, διασταύρωση Λ. Συγγρού και Λ. Ποσειδώνος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b