MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 15 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. Τζιβαέρι μου: Τακίμ και Ελένη Βιτάλη στο φεστιβάλ “Λιπάσματα 2022: Φεστιβάλ στη θάλασσα”

Το φετινό Φεστιβάλ στη Θάλασσα τιμώντας την ιστορία της πόλης μας ανοίγει το πρόγραμμά του με μια συναυλία που εκπορεύεται από το μαρτυρικό 22. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Καταστροφή τιμάει τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, τους προγόνους μας, οι οποίοι έχασαν τα πάντα, αλλά κατάφεραν να φέρουν μαζί τους αναμφίβολα πολλά περισσότερα από αυτά που μπορούσε να χωρέσει η βαλίτσα τους. Τζιβαέρι μου, δηλαδή “θησαυρέ μου” μας λένε και οι Τακίμ, το μουσικό συγκρότημα που κάνει την έναρξη του Φεστιβάλ στη Θάλασσα. Μάστορες της παράδοσης και κορυφαίοι δεξιοτέχνες οι Τακίμ, εκφράζουν απόλυτα το πολυπολιτισμικό πνεύμα του Παρισιού της Ανατολής -όπως αποκαλούνταν η Σμύρνη στα χρόνια της ακμής της. Σμυρναίικα αλλά και πιο “ευρωπαϊκά”, μελωδίες του κεφιού και του μισεμού, ρεμπέτικα, καθώς και νεότερα τραγούδια. Επίσημη προσκεκλημένη των Τακίμ η Ελένη Βιτάλη. Μαζί τους η Σοφία Παπάζογλου και ο Ζαχαρίας Καρούνης.
15 Ιουνίου, στις 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώνα. Γρηγορίου Λαμπράκη 40, Δραπετσώνα

2. Sonic Stories: Sonic Garden στη Γαλλική Σχολή Αθηνών

Sonic Stories,, Sonic Garden, Liquid Aesthesia 3–ABSENCE, Henrique Fernandes and Vincent Martial

Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μας καλεί από τις 15 έως τις 26 Ιουνίου να διερευνήσουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από τον ήχο με το “Sonic Stories”. Ένας ηχητικός κήπος ξεπροβάλει στη Γαλλική Σχολή Αθηνών. Πέντε ηχητικά έργα τέχνης και live performances δημιουργούν ένα φανταστικό ηχοτοπίο που θα σας κάνει να αναρωτηθείτε για τη σχέση μεταξύ φυσικού και ανθρώπινου κόσμου. Η ακουστική ζωή του κήπου, εμπλουτίζεται με νέες ηχητικές εκπλήξεις. Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες & Συμμετέχουσες Καλλιτέχνιδες: Thessia Machado, Martyna Poznanska, Rie Nakajima, Henrique Fernandes (Sonoscopia), Vincent Martial, Μιχαήλ Καρίκης, Pierre Berthe
15 Ιουνίου, από 17:00 έως 21:00
Γαλλική Σχολή Αθηνών, Διδότου 6, Αθήνα

3. Πολιτισμός στις Γειτονιές: Αφιέρωμα στην Λιλιπούπολη και τον Μάνο Χατζιδάκι στην πλατεία Προσκόπων

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Athens Culture Net διοργανώνει και υλοποιεί πολιτισμικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο, στις γειτονιές της Αθήνας! Μετά την Κυψέλη, από τις 14 έως και τις 30 Ιουνίου, 14 νέες δράσεις έρχονται σε μια αγαπημένη περιοχή της Αθήνας, στο Παγκράτι. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, οι φανατικοί της Λιλιπούπολης και του μοναδικού Μάνου Χατζηδάκι δίνουν ραντεβού – που αλλού- στο αγαπημένο στέκι του συνθέτη, στην πλατεία Προσκόπων, σε μια εκδήλωση με πολλή μουσική και μοναδικές ιστορίες. Οι Γιώργος Κουρουπός, Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος και Χάρης Ξανθουδάκης, παλιοί συνεργάτες και φίλοι του Μάνου Χατζηδάκι, θα μαζευτούν στο παλιό τους στέκι, στο «Μαγεμένο Αυλό» και θα κουβεντιάσουν για τον Μάνο, για τη μουσική, τη δημιουργία της Λιλιπούπολης, και για πολλά άλλα. Συμμετέχει το τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού του Ωδείου Αθηνών της Λαρίσας Ιασωνίδου.
15 Ιουνίου, 20:00
Αμύντα 4 Πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι

4. 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία Εν Αθήναις

Η 14η έκδοση του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 14 ως τις 24 Ιουνίου στην Αθήνα και στις 17 και 18 Ιουνίου στη Λευκάδα, στις 17 Ιουνίου στην Χαλκίδα και στις 18 Ιουνίου στο Ναύπλιο. Όπως κάθε χρόνο, προσκαλούνται συγγραφείς από τον ιβηροαμερικανικό κόσμο (Λατινική Αμερική, Ισπανία και Πορτογαλία) προκειμένου να συμμετάσχουν και να συνδιαλλαγούν με τους ομολόγους τους από την Ελλάδα στις διάφορες προγραμματισμένες δραστηριότητες. Την Τετάρτη 15 Ιουνίου, το Polyglot Bookstore θα φιλοξενήσει στις 11:00 εργαστήρι συλλογικής μετάφρασης με ποιήματα των Μανουέλ Βίλας και Άνα Μερίνο και στις 17:00 συζήτηση με τίτλο «Θάλασσα, αυτή η αιώνια εποποιία» με την Μάρτα Σίλβια Διος Σανς. Στο Public της πλατείας Συντάγματος, στις 19:00 θα γίνει συζήτηση και παρουσίαση βιβλίου, με τίτλο Λογοτεχνία και θάλασσα: «Έξι τρόποι να πεθάνεις στο Τέξας» με τη Μαρίνα Περεθάγουα, ενώ την ίδια ώρα το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας θα φιλοξενήσει την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Νερά μάνες» της Λέιρε Μπιλμπάο και στις 20:30 την συζήτηση και παρουσίαση βιβλίου – «Το διεστραμμένο στοιχείο στην πεζογραφία» με τον Γκιγέρμο Μαρτίνες
Polyglot Bookstore, Ακαδημίας 84
Public, Αίθουσα εκδηλώσεων, πλατεία Συντάγματος
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Σκουφά, 31
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

5. Μυστήριο 57 – Ακροβατώντας στην Ελευσίνα: Σύνθετη δράση τέχνης στην Ελευσίνα 2023

Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών, το «Ακροβατώντας στην Ελευσίνα», μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον περασμένο Οκτώβριο, επανέρχεται με πλήθος δράσεων της τέχνης του τσίρκου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, ανοιχτές πρόβες και ευφάνταστα pop up event, θέτοντας ξανά την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας, στο επίκεντρο του καλλιτεχνικού ενδιαφέροντας. Παράλληλα, από τις 14 έως τις 18 Ιουνίου, η καλλιτεχνική κι επιστημονική ομάδα του σπουδαίου Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain επιστρέφει για έναν ακόμα κύκλο του εργαστηρίου πολεοδομίας Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας. Με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών αλλά και των κατοίκων της Ελευσίνας, το εργαστήριο στοχεύει να αναδείξει την ανθρώπινη, βιομηχανική και αρχαία κληρονομιά της πόλης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν τα παρακάτω Πλανόδια εργαστήρια πολεοδομίας, με τίτλο “I Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας”.
Τετάρτη 15 Ιουνίου
10.00-13.00 I Αναζητώντας τα μυστικά στους δρόμους της Ελευσίνας
16.00-21.00 I Εργαστήρια Πολεοδομίας Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας
Πρωινά εργαστήρια: Ελαιουργική Ελευσίνας
Απογευματινά εργαστήρια: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS
Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια εδώ.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b