MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
STREET ART

«Ένας νέος Διόνυσος»: Έτοιμη η 4η τοιχογραφία του ArtWalk 7 από τον Mon Devane

Ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες της street art, Mon Devane, ολοκλήρωσε την τέταρτη τοιχογραφία στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7.

Monopoli Team

«Εμπνέομαι από τον πολιτισμό και την παράδοση. Μου αρέσει να φέρνω πράγματα από το παρελθόν στο παρόν», μάς λέει ο Mon Devane, ο οποίος ταξίδεψε από την Ισπανία για να δημιουργήσει την τέταρτη τοιχογραφία του 7ου Διεθνούς Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7 .

Ο Mon Devane μάς συστήθηκε ως urban artist, αλλά δεν θέλει να βάζει ταμπέλες στον εαυτό του και στα έργα του. Ξεκίνησε από το graffiti και συνεχίζει μέχρι σήμερα να χρησιμοποιεί το σπρέι ως το βασικό του εργαλείο για να δημιουργεί σε μεγάλου μεγέθους επιφάνειες. Του αρέσει η αντίθεση στη χρήση μιας μοντέρνας τεχνικής, όπως είναι η ζωγραφική με τη χρήση σπρέι, για να απεικονίσει θέματα του παρελθόντος. Όταν ξεκινάει ένα νέο έργο προσπαθεί να χρησιμοποιεί φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο ίδιος, καθώς του αρέσει να εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του.

Για την συγκεκριμένη τοιχογραφία μελέτησε την ιστορία της Πάτρας. «Ήθελα να μιλήσω για πολιτισμούς, να βρω ομοιότητες ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς μας», λέει ο ίδιος. Και βρήκε αυτή την ομοιότητα στο καρναβάλι. Η Ουρένσε, η πόλη από την οποία κατάγεται, είναι γνωστή για το παραδοσιακό της καρναβάλι, όπως και η Πάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Bad Hair Day»: Έτοιμη η 3η τοιχογραφία του ArtWalk 7 από τον D*Face12.09.2018

Με αυτό τον τρόπο, γεννήθηκε ο Νέος Διόνυσος, ένας θεός με σκουλαρίκια και τατουάζ, για τον οποίο χρησιμοποίησε πολλές πολιτισμικές αναφορές. Χαρακτηριστικά, το τατουάζ που βρίσκεται στο χέρι του «Διόνυσου» είναι μία από τις μάσκες που χρησιμοποιούν οι καρναβαλιστές στο καρναβάλι της Ουρένσε και ονομάζεται «Cigarrón».

Στην Πάτρα, τον κέρδισε η ζεστασιά των ανθρώπων και η πιο ανάλαφρη στάση ζωής, η οποία ταιριάζει πολύ στη δική του. Λόγω της φύσης της δουλειάς του, δεν είδε την Ελλάδα όσο θα ήθελε και γι’αυτό θα επιστρέψει σίγουρα κάποια στιγμή στο μέλλον.

Όσον αφορά το ArtWalk, θαύμασε την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ομάδα της Art In Progress, σημειώνοντας πως τα έργα των καλλιτεχνών που δημιουργούνται στην πόλη είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να τη γνωρίσει ο κόσμος στο εξωτερικό.

«Ένας Νέος Διόνυσος» λοιπόν, η 53η συνολικά τοιχογραφία του ArtWalk, την οποία μπορείτε να θαυμάσετε από κοντά στην οδό Σκαγιοπουλείου 32.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Mon Devane, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b