MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Κυριακή 12 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Monopoli Team

Εκθέσεις

Dream On: Έκθεση από το ΝΕΟΝ και τη Βουλή των Ελλήνων στο Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο

Damien Hirst (γενν. 1965, Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο) Greetings from the Gutter/Avoiding the Inevitable, 1994 Γυαλί, βαμμένο ατσάλι, λάστιχο σιλικόνης, φιάλες αερίου, ροοστάτες, σωλήνες από μπρούντζο και λάστιχο, ακρυλικό, MDF, μάσκες αερίου, οροί, ενδοφλέβιοι καθετήρες, σάκοι απορροής, βελόνα και άγκιστρο Διαστάσεις μεταβλητές © Damien Hirst and Science Ltd. All rights reserved, DACS 2022 Installation View Dream On, 2022 | Βουλή των Ελλήνων + NEON στο πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο Φωτογραφία © Ναταλία Τσουκαλά Ευγενική Παραχώρηση NEON

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο ΝΕΟΝ ενεργοποιεί τον εμβληματικό χώρο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου ως χώρο πολιτισμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Βουλή των Ελλήνων, και παρουσιάζει την έκθεση σύγχρονης τέχνης Dream On, μια έκθεση που υμνεί τον ρόλο της τέχνης στο δημόσιο χώρο. Σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης και συμβούλου της Συλλογής Δ. Δασκαλόπουλου, Δημήτρη Παλαιοκρασσά, η έκθεση Dream On συγκεντρώνει 18 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς που προέρχονται από τη Συλλογή Δ. Δασκαλόπουλου, καθώς και μία νέα ανάθεση, ενώ συμπληρώνεται από 20 σχέδια έργων.
Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218
Διάρκεια: 8 Ιουνίου – 27 Νοεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Παρασκευή, Κυριακή: 11.00-19.00, Σάββατο: 12.00-20.00
Είσοδος ελεύθερη, με προκράτηση στο neon.artsvp.co.

Το βιολί του Ingres – Μια ωδή στη «Νέα Γυναίκα»: Έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Παπαγιαννοπούλου Ελένη, Βόλτα

63 σύγχρονοι καλλιτέχνες εικονοποιούν τη «Νέα Γυναίκα» του Μεσοπολέμου, με αφετηρία την εμβληματική φωτογραφία του Man Ray. Έρωτας, πάθος, σαγήνη, flapper girls που χορεύουν έξαλλα, πίνουν και καπνίζουν υποδέχονται το κοινό στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση “Το βιολί του Ingres – Μια ωδή στη «Νέα Γυναίκα»” πραγματοποιείται με την υποστήριξη του «Σπίτι του Ηθοποιού».
Από 8 έως 17 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.11πμ-7μμ, Σαβ.-Κυρ. 10 πμ.-3μμ
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» ΟΠΑΝΔΑ, Ηρακλειδών 66, Θησείο
Είσοδος ελεύθερη

Ταινίες

12ο ΦΠΚΑ: Μπέατριξ / Beatrix της Lilith Kraxner στην Ταινιοθήκη

Στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας θα προβληθεί η ταινία “Μπέατριξ”, παρουσία της σκηνοθέτιδας, Lilith Kraxner. Υπόθεση: Από τη σκιά ενός εξοχικού σπιτιού στον ήλιο του κήπου, μια νεαρή γυναίκα περνάει τις καλοκαιρινές της ημέρες σχεδόν ολομόναχη. Το κινητό της τηλέφωνο της προσφέρει λίγη παρέα, όπως και οι σπάνιοι επισκέπτες που περνούν από εκεί. Γυρισμένη σε φιλμ 16mm, η Μπέατριξ, που τιμήθηκε με το Ειδικό Βραβείο της Επιστροπής στo Φεστιβάλ της Βιέννης, συνθέτει ένα βιωματικό και ενδόμυχο πορτρέτο που θυμίζει τον κινηματογράφο της Σαντάλ Άκερμαν.
Κυριακή 12 Ιουνίου, 20:15
ΛΑΪΣ, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 104 35 Κεραμεικός, Αθήνα
Εισιτήρια (ΑΙΘΟΥΣΕΣ): 5 ευρώ (γενική είσοδος). Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ. Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Ανέργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ./Εισιτήρια (ONLINE): 3 ευρώ. Πακέτα: 5 ταινίες/5 ευρώ, 10 ταινίες/8 ευρώ

Άλλες εκδηλώσεις

34η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του Βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό αλλά και για την εν γένει προώθηση του Πολιτισμού, διοργανώνει και φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά την Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια Εκδήλωση – Θεσμό πλέον, άμεσα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά. Η 34η Έκθεση Βιβλίου, θα διαρκέσει από 3 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022 και θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, ίσως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της εαρινής περιόδου, για την πόλη μας, χάρη στη συμμετοχή Εκδοτών από όλη την Ελλάδα. Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη τη περιφέρεια Αττικής.
Διάρκεια: 3 έως 19 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 19.00 – 23.00
Πασαλιμάνι, Πειραιάς
Είσοδος ελεύθερη

19η Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης

Η καθιερωμένη ετήσια Έκθεση Βιβλίου Ηλιούπολης δίνει και φέτος ραντεβού σε όλους τους φίλους του βιβλίου, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Την Κυριακή 12 Ιουνίου η συγγραφέας Παπαδοπούλου Έλενα θα είναι στο περίπτερο του βιβλιοπωλείου Αντωνόπουλος για να συνομιλήσει με τους αναγνώστες και να υπογράψει το βιβλίο της «Ένα μόνο γράμμα» από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.
Από 10 έως 26 Ιουνίου 2022
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Κεντρική), Ηλιούπολη, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b