MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΓΟΡΕΣ

Buy Now Pay Later: Τι είναι και πώς έγινε το νέο καταναλωτικό trend στις φίρμες πολυτελείας

Η τάση για κατανάλωση πολυτελών ειδών σε αυτήν τον ανερχόμενη κατηγορία πελατών είναι ένα φαινόμενο που πολλές φίρμες δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν.

Photo by Clay Banks on Unsplash
Monopoli Team

Για πολλούς, η αγορά ενός αγαθού πολυτελείας σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην επαγγελματική τους ζωή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη νέα γενιά καταναλωτών που μόλις ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους, και για τους οποίους η πραγματοποίηση μια ακριβής αγοράς από έναν διάσημο οίκο μόδας σημαίνει μετάβαση στην ενηλικίωση.

Η τάση για κατανάλωση πολυτελών ειδών σε αυτήν τον ανερχόμενη κατηγορία πελατών είναι ένα φαινόμενο που πολλές φίρμες δεν έχουν την πολυτέλεια να αγνοήσουν. Ο λόγος; Θα αποτελέσει, στο μέλλον, τον πυρήνα των εσόδων τους και όσο νωρίτερα τον διαμορφώσουν τόσο κερδισμένες θα βγουν.

Υπάρχει ωστόσο μια ενοχλητική λεπτομέρεια. Αν και η όρεξη για πολυτέλεια είναι τεράστια για αυτήν την ομάδα μεταξύ 20 και 30 ετών, το πιθανότερο είναι να μην έχουν την απαραίτητη οικονομική επιφάνεια για να πραγματοποιήσουν εύκολα τις αντίστοιχες αγορές.

Για να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα μεταξύ της επιθυμίας για αγορά και της ικανότητας πληρωμής, μια νέα υπηρεσία που ονομάζεται «Buy Now, Pay Later» (BNPL) εισάγεται στην κοινωνία, και καινούργιες εταιρείες ξεφυτρώνουν για να διευκολύνουν τους νέους να αποκτήσουν το αντικείμενο του πόθου τους.

Το BNPL είναι μια σχετικά νέα μέθοδος πληρωμής που έγινε δημοφιλής τα τελευταία χρόνια. Η ιδέα είναι παρόμοια με τις παραδοσιακές δόσεις πιστωτικών καρτών, αλλά αυτό που διαφοροποιεί το BNPL είναι η μη απαίτηση για έλεγχο των πιστωτικών αποτελεσμάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b