MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
19
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 10 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Monopoli Team

Εκθέσεις

Περιπατική ξενάγηση στο “Μυστήριο 19_Η Μύηση ως Διαδικασία”

Η 2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με την Delta Pi Productions & Arts Management διοργανώνει το Μυστήριο 19_Η Μύηση ως Διαδικασία. Από τις 18 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου, έξι καλλιτέχνες με έντονη παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του προγράμματος καλλιτεχνικής φιλοξενίας Visual Arts (V.A.) Initiator, εμπνέονται από τον τόπο και τους κατοίκους του και δημιουργούν έργα -καρπούς αυτής της συνδιαλλαγής, αναδεικνύοντας τη σπάνια ποικιλομορφία της πόλης. Η παρουσίαση των έργων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης-περιπατητικής ξενάγησης που θα εκκινεί στις 19.00 από την παραλία της Ελευσίνας (Νέα Μαρίνα) στα σημεία της πόλης, που θα επιλεγούν από τους καλλιτέχνες. Δείτε το video εδώ.
Εγκαίνια – Περιπατητική ξενάγηση: Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 19.00
Εκκίνηση: Παραλία Ελευσίνας, Νέα Μαρίνα (Κανελλοπούλου 32, Ελευσίνα)
Ελεύθερη είσοδος

Μαγικές εικόνες: Έκθεση στο Μουσείο Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Η πόλη της Αθήνας υποδέχεται ένα νέο, μοναδικό μουσείο στον χώρο της Ταινιοθήκης, το οποίο, μέσα από σπάνια εκθέματα, αφηγείται την εξέλιξη της τέχνης του κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι «Μαγικές εικόνες» είναι μια περιοδική έκθεση αντικειμένων από τη συλλογή του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Η συλλογή του Μουσείου Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, έργο ζωής της Αγλαΐας Μητροπούλου, περιλαμβάνει προ-κινηματογραφικές συσκευές (καρουζέλ, στερεοσκόπιο, μαγικούς φανούς) καθώς και εξοπλισμό πρώιμου και σύγχρονου κινηματογράφου (κάμερες, συσκευές καταγραφής ήχου, συσκευές προβολής) και βοηθητικό υλικό που σχετίζεται με την παραγωγή και προβολή ταινιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό (κολλέζες βερνικιού και ταινίας, μετρητές μήκους φιλμ, αρουλέζες, μουβιόλες, τραπέζια μοντάζ).
10 Ιουνίου, 18:00-21:00
10-30 Ιουνίου
Είσοδος ελεύθερη
Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κεραμεικός

Ταινίες

6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας: cortoFeCHA & docuFeCHA στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA και σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, το FeCHA παρουσιάζει τις δράσεις cortoFeCHA και docuFeCHA, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ υποδεχόμαστε την ενότητα docuFeCHA. Το docuFeCHA στρέφει το βλέμμα του στο περιβάλλον και τον θαλάσσιο πλούτο των ωκεανών παρουσιάζοντας τα βραβευμένα ντοκυμαντέρ «Επιστροφή στον Ωκεανό» και «Ένα Ηπειρωτικό Νησί» από το Περού και το Μεξικό αντίστοιχα.
Τετάρτη 10 Ιουνίου, 18:45 και 20:45
Μασσαλίας 22
Ελεύθερη είσοδος

Με το Φακό των Γυναικών: Αφιέρωμα του 12ου ΦΠΚΑ σε σπουδαίες διευθύντριες φωτογραφίας, στην Ταινιοθήκη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε σημαντικές διευθύντριες φωτογραφίας του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου θέλοντας να αναδείξει το σημαντικό έργο τους και ταυτόχρονα να συμμετάσχει στον ευρύτερο προβληματισμό γύρω από τις ίσες ευκαιρίες, εν προκειμένω σε ένα επάγγελμα που είναι κατ’ εξοχήν ανδροκρατούμενο. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Ευτυχισμένοι πρίγκηπες / Happy princes” του Πάνου Δεληγιάννης, Παρουσία της διευθύντριας φωτογραφίας, Χριστίνας Μουμούρη & και του σκηνοθέτη.
Παρασκευή 10 Ιουνίου, 23:00
ΛΑΪΣ, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136 104 35 Κεραμεικός, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Άλλες εκδηλώσεις

Athens Pride: Bazaar στο Communitism

Ενα bazaar στο Communitism από την αθηναικη LGBTQI+ σκηνή! Ο Ιούνης έφτασε και την εβδομάδα του Athens Pride οι μεγάλες επιχειρήσεις όμιλοι και οργανώσεις ξαναβάφονται με ουράνια τόξα φτιαχνουν πολύχρωμα μπεργκερ και ροζ ρούχα κολλώντας στα προϊόντα τους αυτοκόλλητα με περήφανα τσιτάτα με ημερομηνία λήξης! Φετος το Pride απαντά στο φαινόμενο αυτο δημιουργωντας ενα bazaar με μικρές LGBTQI+ επιχειρήσεις και καλλιτεχνικά πρότζεκτ και σας καλούν να ενισχυσετε στην αυτοοργανωμένη αγορα αυτή με κοσμηματα, ρουχα αυτοκόλλητα, περιοδικα, βιβλια, prints, κονκαρδες και zines καθως και αλλα πολύχρωμα χειροποίητα αντικείμενα απο πολύχρωμα πλάσματα.
Ιούνιος 10 2022, στις 18:00
Κεραμεικού 28, Αθήνα, Ελλάδα
Ελεύθερη είσοδος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις