MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Παρασκευή 10 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Μίνι φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής στην Πειραιώς 260

Μετά την περσινή, συναρπαστική συνεργασία ανάμεσα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το διεθνώς αναγνωρισμένο φεστιβάλ ηλεκτρονικής και πειραματικής μουσικής CTM Festival και το Ινστιτούτο Γκαίτε, η επιτυχημένη αυτή συνέργεια συνεχίζεται. Για ακόμα μία χρονιά, το πρώην εργοστάσιο Τσαούσογλου στην Πειραιώς 260, που έχει καθιερωθεί ως χώρος συνάντησης του κοινού με πρωτοποριακές παραστάσεις από όλο τον κόσμο, δίνει ξανά βήμα διαλόγου στις νέες τάσεις της πειραματικής και ηλεκτρονικής μουσικής, προσκαλώντας δυναμικούς καλλιτέχνες, καταξιωμένους και ανερχόμενους, που θα μας παρασύρουν σε ρηξικέλευθες ηχητικές περφόρμανς. Headliner της βραδιάς η Nene H, “από τις πιο ανήσυχες νέες μορφές της πειραματικής κλαμπ σκηνής του Βερολίνου” (Crack Magazine). Η καλλιτέχνιδα ενώνει τις δυνάμεις της με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Γεωργιανή χορωδία Ensemble Basiani, που έχει συμβάλει καθοριστικά στην αναβίωση της παραδοσιακής πολυφωνικής μουσικής της Γεωργίας. Μαζί θα παρουσιάσουν το μουσικό έργο “Chela”.
Παρασκευή 10/6, 21:00
5-20€
Πειραιώς 260, Ταύρος

2. Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα: Ένα ελληνικό μουσικό πορτρέτο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Ένα ελληνικό μουσικό πορτρέτο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα μέσα από ξεχωριστά έργα για φωνή και πιάνο παρουσιάζουν η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη και ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη Romancero gitano, βασισμένο σε επτά ποιητικές αποδόσεις του Οδυσσέα Ελύτη, σε μια ερμηνεία θεοδωρακικών καλειδοσκοπικών μουσικών σπαραγμάτων και λορκικών ονειρικών εντυπώσεων. Θα ακουστούν επίσης τα Οκτώ τραγούδια σε ποίηση Λόρκα του Γιώργου Κουρουπού, γραμμένα πάνω στις ιδιαίτερες μεταφράσεις του ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη, καθώς και παραδοσιακές ισπανικές μελωδίες σε μουσική επεξεργασία του ίδιου του κορυφαίου ποιητή και δραματουργού.
Παρασκευή 10/6, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΘΕΑΤΡΟ

3. Τι ζούμε ρε;;; της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο θέατρο Άλσος

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου παρουσιάζει τη νέα της επιθεώρηση «Τι ζούμε, ρε;;;». Μια τρελή, κωμική ανασκόπηση της καθημερινότητας όπου το σημερινό γίνεται διαχρονικό και το παράλογο, λογικό. Ένας καθρέφτης που σαρκάζει και αυτοσαρκάζεται, που παραμορφώνει και μεγεθύνει. Μια επιθεώρηση όπου πάνω στην σκηνή θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει η Δεξιά με την Αριστερά, ο Πούτιν με τον Μπάιντεν, η νοικοκυρά με την νεολαία. Μια παρέλαση της νεοελληνικής παραπραγματικότητας και παράνοιας που μάς ταλαιπωρεί όλους και μόνη διέξοδος είναι να μπορούμε να γελάμε με αυτή. Μια παράσταση  με 15 ηθοποιούς, 12μελή ζωντανή ορχήστρα και 16μελές μπαλέτο, ανεβαίνει στο θέατρο Άλσος. 
Παρασκευή 10/6, 20:30
Από 10€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα

4. Ματωμένα Χώματα, της Διδώς Σωτηρίου στο Faliro Summer Theater

Η ζωή του Μικρασιάτη Μανώλη Αξιώτη, που αφηγείται τις δοκιμασίες του στα «Ματωμένα Χώματα», μεταφέρεται από την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – από όπου ξεκίνησε – στο Faliro Summer Theater. Με έντονο το στοιχείο της μνήμης, και μέσα από μία έντονη αλληλουχία αφηγήσεων και σκηνών, ο θεατής παρακολουθεί τη ζωή του ήρωα από την ήρεμη αγροτική ζωή στο χωριό Κιρκιντζέ, στα απάνθρωπα τάγματα εργασίας Αμελέ Ταμπουρού, το σκληρό μέτωπο του Αφιόν Καραχισάρ και το προσφυγικό ταξίδι στην Ελλάδα.
Παρασκευή 10/6, 21:30
15-20€
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο

ΧΟΡΟΣ

5. re-FLOW PORTRAITS, σε χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α

Το «re-Flow Portraits» είναι μία εγκατάσταση-παράσταση χορού σε σκηνική σύλληψη και χορογραφία της Χρυσάνθης Μπαδέκα, με 14 χορευτές σε 7 οθόνες, μία χορεύτρια ζωντανά στον χώρο και ένα διαδραστικό σύστημα φωτός και ήχου. Ανεβαίνει στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α έως τις 12 Ιουνίου 2022 και το κοινό, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει είτε την παράσταση είτε να επισκεφτεί την εγκατάσταση πριν την έναρξη της παράστασης. Το «re-Flow Portraits» επιχειρεί να ανοίξει ένα κοινωνικοπολιτικό πεδίο θέασης της χορογραφίας, προσκαλώντας το κοινό σε μία εμπειρία μικτής πραγματικότητας καθώς η χορογράφος μετατρέπει τον χώρο της σκηνής σε μία κυκλική αρένα πολλαπλών αισθητηριακών ερεθισμάτων και τοποθετεί το κοινό στη μέση. Εστιάζοντας στις ροές των ανθρώπινων συμπεριφορών που εξελίσσονται συνεχώς μέσω συσχετισμών δυνάμεων, η χορογράφος διερευνά την ιδέα του σώματος σε έκτακτη ανάγκη και της μεταμόρφωσης.
Παρασκευή 10/6, 20:40 / 21:00 / 21:20 / 21:40 / 22:00 / 22:20
10€
Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛ.ΥΦ.Α, Κορυτσάς 39, Βοτανικός

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b