MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 10 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Παρασκευή 10 Ιουνίου.

Monopoli Team

Παιδική συναυλία με τους Xanazoo στο Άλσος Περιστερίου

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Περιστερίου διοργανώνονται συναυλίες, παιδικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές εκδηλώσεις και μαθητικές δημιουργίες για τον μήνα Ιούνιο 2022, στο Άλσος Περιστερίου, στα Θέατρα Φοίνικα και Πολιτών. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στο Άλσος Περιστερίου θα πραγματοποιηθεί παιδική συναυλία με τους Xanazoo, στις 20:30

Πού: Άλσος Περιστερίου (Αγίου Βασιλείου 63, Περιστέρι)
Πότε: Παρασκευή 10 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα: Ένα ελληνικό μουσικό πορτρέτο με την Άρτεμις Μπόγρη και τον Γιώργος Κωνσταντίνου

Ένα ελληνικό μουσικό πορτρέτο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα μέσα από ξεχωριστά έργα για φωνή και πιάνο παρουσιάζουν η μεσόφωνος Άρτεμις Μπόγρη και ο πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στις 20.30. Η συναυλία “Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα: Ένα ελληνικό μουσικό πορτρέτο” παρουσιάζεται στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου Μίκης Θεοδωράκης.Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τον κύκλο τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη Romancero gitano, βασισμένο σε επτά ποιητικές αποδόσεις του Οδυσσέα Ελύτη, σε μια ερμηνεία θεοδωρακικών καλειδοσκοπικών μουσικών σπαραγμάτων και λορκικών ονειρικών εντυπώσεων. Θα ακουστούν επίσης τα Οκτώ τραγούδια σε ποίηση Λόρκα του Γιώργου Κουρουπού, γραμμένα πάνω στις ιδιαίτερες μεταφράσεις του ποιητή Ανδρέα Αγγελάκη, καθώς και παραδοσιακές ισπανικές μελωδίες σε μουσική επεξεργασία του ίδιου του κορυφαίου ποιητή και δραματουργού.
Πού: Εναλλακτική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα)
Πότε: Παρασκευή 10 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτίο εισόδου, το οποίο μπορείτε να εκδώσετε από το ticket services.

Surf Style Workouts στο αμφιθέατρο του River West Open

Το φετινό καλοκαίρι στο River West είναι Open και γεμάτο δωρεάν δράσεις για όλους. Μία ανοιχτή καλοκαιρινή γιορτή στην πόλη, με καμβά τους νέους χώρους του River West Open, με θέαμα, παιχνίδι και προτάσεις που θα ενθουσιάσουν. Θερινό σινεμά, πρωτότυπα, διασκεδαστικά workouts αλλά και πολύ παιχνίδι για τα παιδιά οι κύριοι άξονες του φετινού προγράμματος για το Open καλοκαίρι του River West. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 19:00, το River West φροντίζει για την ευεξία μας και παρουσιάζει στο αμφιθέατρό του ένα session καλοκαιρινής γυμναστικής με σανίδες του SURF και ασκήσεις προετοιμασίας.
Πού: Αμφιθέατρο του River West Open (Λεωφόρος Κηφισού 98, Αιγάλεω)
Πότε: Παρασκευή 10 Ιουνίου, 19:00
Είσοδος Ελεύθερη. Μισή ώρα πριν την δράση θα μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στη γραμματεία που θα βρίσκεται στο σημείο.

1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας: Έρχεται στο The Ellinikon Experience Park

Το World Human Forum και το Convergences Greece Forum σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development, φέρνουν στην Ελλάδα το ΝΕΒ, ένα νέο ετήσιο θεσμό του οποίου ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόεδρος Ursula von der Leyen. Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας με θέμα “ECO-δομώντας το Μέλλον”, έχει ως στόχο να φέρει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στην καρδιά της καθημερινότητάς μας και μας καλεί όλους να φανταστούμε και να οικοδομήσουμε από κοινού ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, που θα είναι όμορφο για τα μάτια, το μυαλό και την ψυχή. Στο πλαίσιο αυτό στις 9, 10, 11 και 12 Ιουνίου, πραγματοποιείται στην χώρα μας, και συγκεκριμένα στο The Ellinikon Experience Park. Την Παρασκευή 10 Ιουνίου από τις 19.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η Ημέρα θεματικών συνεδριών. Οι 6 θεματικές συνεδρίες που θα λάβουν χώρα στο Θέατρο και τον Θόλο του Cell of Life, θα είναι προσανατολισμένες σε υφιστάμενα, νέα ή καινοτόμα παραδείγματα και σε ενθάρρυνση συζήτησης με το κοινό, τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες. Τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν τις πράσινες πόλεις του μέλλοντος και την ευεξία, τον τουρισμός σαν μέσον για την αναγέννηση της ζωής, τις νέες αναπτύξεις και τα νέα κύτταρα ζωής στην πόλη, την εκπαίδευση για τη βιωσιμότητα και τα νέα αντικείμενα, design, προϊόντα, τεχνολογίες και υλικά. Το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών θα το βρείτε εδώ.
Που: The Ellinikon Experience Park
Πότε: Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 19:00
Είσοδος Ελεύθερη, απαιτείται εγγραφή 

Μυστήριο 64 – Print Your City: Εργαστήριο Ανακύκλωσης Πλαστικού από την Ελευσίνα 2023

Η Ελευσίνα 2023 σε συνεργασία με την ομάδα The New Raw διοργανώνουν έως τις 3 Ιουλίου του 2022, το Μυστήριο 64_Print Your City, ένα εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης. To Print Your City εξερευνά τη σχέση της τρισδιάστατης εκτύπωσης με την ανακύκλωση πλαστικού, μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων. Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Πλαστικού, το οποίο περιλαμβάνει μηχανήματα διαχωρισμού και κατεργασίας πλαστικού, αλλά και έναν ρομποτικό βραχίονα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι επισκέπτες του εργαστηρίου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε νέα πρώτη ύλη και να αποκτήσουν δεύτερη ή και τρίτη ζωή, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το 3D Printing. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D εκτύπωσης να τυπώνει ζωντανά τα αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα αντικείμενα αυτά είναι χρηστικά και αποκτούν έναν νέο κύκλο ζωής, καθώς θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της δράσης Print Your City.
Πού: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη)
Πότε: Μέχρι τις 7 Ιουλίου. Δευτέρα, Τετάρτη: 9:30-17:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:30-14:30
Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b