MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 8 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Bauhaus στην Πλατεία Νερού

To Release Athens υποδέχεται τους Bauhaus, στην Πλατεία Νερού. Τα τέσσερα αυθεντικά μέλη – Peter Murphy, Daniel Ash, Kevin Haskins και David J – ξαναφέρνουν στη ζωή μία μπάντα-σύμβολο για το Gothic Rock (και όχι μόνο), ανοίγοντας το φεστιβάλ με μία εμφάνιση, από τις ελάχιστες που θα πραγματοποιήσουν στην Ευρώπη. Μαζί τους, δύο σπουδαία συγκροτήματα, οι Jesus & Mary Chain και οι dEUS.
Τετάρτη 8/6, 17:00
Από 35€
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Φάληρο

2. Και μείναμε άνθρωποι: Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον Κήπο του Μεγάρου

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου για μια ξεχωριστή βραδιά. Η ερμηνεύτρια έχει ξεχωρίσει αγαπημένα τραγούδια από το πλούσιο ρεπορτόριό της, δίνοντάς τους ξεχωριστή διάσταση μέσα από τις ενορχηστρώσεις του σπουδαίου μουσικού Θωμά Κοντογεώργη. Το μοναδικό πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει μαζί με τους μουσικούς της είναι εμπλουτισμένο και με τα καινούργια της τραγούδια «Νικητές Χαμένοι», «Φως» και «Μείναμε άνθρωποι».
Τετάρτη 8/6, 21:00
15€
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Δέσποινα Βανδή και Γιώργος Θεοφάνους «Ένα καλοκαίρι διαδρομή» στο Κατράκειο

Η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Θεοφάνους συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής και ετοιμάζονται να ταξιδέψουν μουσικά στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου. Πρώτος σταθμός το Κατράκειο. Η Δέσποινα Βανδή θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς της καριέρας της αλλά και άλλα, ενώ ο Γιώργος Θεοφάνους θα δώσει το δικό του μοναδικό μουσικό σύνθημα για ένα καλοκαίρι γεμάτο συναρπαστικές μελωδίες.
Τετάρτη 8/6, 21:15
15-40€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

4. Το Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο: Η Τάνια Τσανακλίδου στο Φεστιβάλ Βράχων

Η Τάνια Τσανακλίδου με το «Μαγικό κουτί» της, περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο, με έναρξη το Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Μαζί με τους υπέροχους μουσικούς που συνοδεύουν την Τάνια Τσανακλίδου, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, με όχημα την αγάπη τους για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.
Τετάρτη 8/6,  21:00
15-17€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

ΘΕΑΤΡΟ

5. Αντιγόνη, μετέωρη – μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή στο Θέατρο Σφενδόνη

Η Εταιρεία Θεάτρου Άλκη παρουσιάζει στο Θέατρο Σφενδόνη την παράσταση «Αντιγόνη, μετέωρη- μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή» σε δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή. Η Αντιγόνη, μετέωρη. Μια ξένη-που δεν ανήκει ούτε στο φως ούτε στο χώμα. Το έργο μετέωρο, εκεί που χτίζεται διαλύεται, ένα γιαπί. Η πόλη μετέωρη, μετά από άγριο πόλεμο, παλεύει να σταθεί. Ο Κρέων θέλει να επιβάλλει δικαιοσύνη, αδέκαστος. Μετά από τη θυσία του παιδιού του βυθίζεται στη μαύρη τρύπα της Άτης, της αδυσώπητης θεάς που σε κάνει να βλέπεις για σωστό το λάθος. Ο θίασος μέσα από θραύσματα επιθυμεί να διαγράψει μια διαδρομή, μνήμη για τους νεκρούς του, να εκπληρώσει μια κηδεία που δεν έγινε. Στοιχεία της τελετουργίας του θρήνου, διαβατήριων τελετών, ίχνη αρχέγονων χορών, μουσική άχρονη, συνθέτουν μια ιδιόμορφη παρτιτούρα, μετέωρη στο σύνορο. Ο σκηνικός χώρος ένα νταμάρι να στεγάσει τους εξόριστους και στον πυρήνα, τρεις υποκριτές εναλλάσσουν τους αντιθετικούς ρόλους.
Τετάρτη 8/6,  21:00
8-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Ακρόπολη, Αθήνα (Μετρό Ακρόπολη)

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b