MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τρίτη 7 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τρίτη 7 Ιουνίου.

Monopoli Team

Εκθέσεις

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Γκαλερί Χρυσόθεμις

Η Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει Ομαδική έκθεση ζωγραφικής. Συμμετέχουν: Μ. Αναστασίου, Μ. Βάγιας, Σ. Κουρσάρης, Έ. Μέλη, Φ. Μιχαηλίδη, Α. Μπαρή, Ν. Οικονομίδης, Α. Πλαχούρης, Φ. Παπαχρήστου και Δ. Σπανόπουλος. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων τα οποία συνθέτουν έναν ενδιαφέροντα κόσμο και προκαλούν μια δημιουργική συνομιλία ανάμεσα στις διαφορετικές τεχνοτροπίες και θεματολογίες των καλλιτεχνών.
Έως 25 Ιουνίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Πρωί Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11:00-14:00, Σάββατο 11:00-14:30 / Απόγευμα Τρίτη 18:30-21:00, Πέμπτη 17:30-20:00, Παρασκευή 18:30-21:00
Καλογρέζης 14 Χαλάνδρι)

Ροές: Έκθεση της Ιωσηφίνας Κοσμά στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Ιωσηφίνας Κοσμά «Ροές» στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει». Για την νέα της ενότητα έργων, η Ιωσηφίνα χρησιμοποιεί τα χέρια της για να δημιουργήσει αφηρημένες, ασύμμετρες, γλυπτικές φόρμες. Δουλεύοντας με stoneware, κατασκευάζει τα έργα της κομμάτι-κομμάτι και στη συνέχεια συνδέοντας όλα τα κομμάτια μαζί δίνει ζωή στο όραμά της.
Διάρκεια έκθεσης: Έως 6 Ιουλίου
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 15:00 | Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 19:00
Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα

Ταινίες

KINO Athens: Αφιέρωμα στους Ανεξάρτητους Αμερικανούς Κινηματογραφιστές στο Σινεμά Εκράν

Το KINO Athens αγαπά το θερινό σινεμά στην πόλη και συνεργάζεται με τον Κινηματογράφο Εκράν για τρεις καλοκαιρινές προβολές τη Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Ιουνίου, όπου θα προβληθούν οι ταινίες του αφιερώματος “American Independents”, το οποίο παρουσίασε το KinoAthens τον Μάιο. Την Τρίτη 7 Ιουνίου θα δούμε το Putty Hill του Matt Porterfield. Σύνοψη: Ο Κόρι πεθαίνει από υπερβολική δόση ηρωίνης σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Βαλτιμόρη. Την παραμονή της κηδείας του, συγκεντρώνονται οικογένεια και φίλοι για να τον τιμήσουν. Οι κοινές τους αναμνήσεις συνθέτουν το πορτρέτο μιας κοινότητας που αιωρείται, παραμορφωμένη από τη φτώχεια, τη ζωή στην πόλη και το χάσμα των γενεών, με μόνο κοινό την επιδίωξή τους για ένα νέο αμερικανικό όνειρο.
Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21:00
Από 6 έως 8 Ιουνίου
Θερινό Σινεμά Εκράν, Ζωναρά & Αγαθίου, Νεάπολη Εξαρχείων

12ο ΦΠΚΑ-After The Revolution: Ο καιρός του κομήτη του Fatmir Koçi στην Ταινιοθήκη

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει τηρώντας το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, σε υβριδική μορφή. Στο πλαίσιο του φετινού, εξαιρετικά πλούσιου προγράμματος, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε από τις 26 Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου και στις τρεις αίθουσες της Ταινιοθήκης (Θερινός κινηματογράφος Λαΐς, Αίθουσα Α’, Αίθουσα Β’), θα προβληθούν 110 ταινίες. Την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 21:30 θα προβληθεί η ταινία “Ο καιρός του κομήτη / Koha e Kometës” του Fatmir Koçi, παρουσία του σκηνοθέτη.
Παρασκευή 07/06 στις 21:30
Εισιτήρια: 5 ευρώ, Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ, Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Άνεργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ
Αίθουσα Β, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου

6ο FeCHA: «Η Μεγάλη Νύχτα (Llegaron de Noche)» του Imanol Uribe στο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 6η χρονιά για να σημάνει την έναρξη της καλοκαιρινής κινηματογραφικής σαιζόν με άρωμα ισπανόφωνου σινεμά. Την Τρίτη 7 Ιουνίου στις 20:50 θα δούμε μία ταινία για τους αγώνες κατά της δικτατορίας σε Ελ Σαλβαδόρ, την «Μεγάλη Νύχτα» του Imanol Uribe. Σύνοψη: Μια ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Τη νύχτα της 16ης Νοεμβρίου 1989, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Ελ Σαλβαδόρ, 6 Ιησουίτες δολοφονούνται στο Πανεπιστήμιο UCA του Ελ Σαλβαδόρ. Η κυβέρνηση κατηγορεί τους επαναστάτες, αλλά η Λουσία, μια μάρτυρας που δουλεύει ως καθαρίστρια στο Πανεπιστήμιο, καταρρίπτει αυτό το αφήγημα, ισχυριζόμενη πως δολοφονήθηκαν από το στρατό. Τώρα η Λουσία καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην αλήθεια και την προστασία της οικογένειάς της.
Τρίτη 7 Ιουνίου στις 20:50
Από 2 έως 10 Ιουνίου
Εισιτήρια: 8 ευρώ | Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες, 65+): 6 ευρώ | Εισιτήρια τριών προβολών: Κανονικό 20 ευρώ / Μειωμένο 15 ευρώ | Εισιτήρια πέντε προβολών: Κανονικό 30 ευρώ / Μειωμένο 25 ευρώ | Εισιτήριο Διαρκείας: 40 ευρώ
Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Λ. Κηφισίας 29

14o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Bios
Umbilical, Elpida Stathatou

Umbilical, Elpida Stathatou

Το φετινό Psarokokalo επιστρέφει με μια πληθώρα αφιερωμάτων, εκδηλώσεων και εκπλήξεων, φιλοδοξώντας να προκαλέσει για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον των σινεφίλ της Αθήνας. Με 8 ενότητες, 6 διαγωνιστικές κατηγορίες και 8 βραβεία είναι το κλειδί για την ποιότητα και την ποικιλία. Αυτό είναι το πλαίσιο του φεστιβάλ που εξερευνά τον κινηματογράφο από κάθε οπτική γωνία, για να ανακαλύψει στο παρόν τους κινηματογραφιστές και τις ταινίες που προορίζονται να έχουν μέλλον. Εδώ συγκλίνουν οι καλύτερες μορφές του σύγχρονου κινηματογράφου σύμφωνα με την ιστορία και την παράδοση του Psarokokalo Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Είναι το μέρος που είναι αφιερωμένο στην ανακάλυψη του αυριανού κινηματογράφου που αξίζει να υποστηριχθεί πέρα από κάθε είδους διακρίσεις.
Την Τρίτη 7 Ιουνίου θα βρεθούμε στο Cinematheque για την ενότητα «Κιν. σχέδια ΙΙ» και “Ντοκιμαντέρ” και στην Ταράτσα για την ενότητα «Μυθοπλασία IV».
Από 3 έως 8 Ιουνίου
07/06 στο Cinematheque: 19:00 και 21:00 | Ταράτσα: 21:30
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Eισιτήρια: 5€

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b