MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για τη Δευτέρα 6 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου.

Monopoli Team

Εκθέσεις

Dream On: Έκθεση στο κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου

Ο ΝΕΟΝ σε συνεργασία με την Βουλή των Ελλήνων παρουσιάζουν την έκθεση Dream On στο εμβληματικό κτίριο του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου που υποδέχεται το κοινό για δεύτερη φορά μετά την αναμόρφωσή του από τον ΝΕΟΝ.
Η έκθεση, σε επιμέλεια Δήμητρη Παλαιοκρασσά, παρουσιάζει εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας από τη Δωρεά της Συλλογής Δ.Δασκαλόπουλου, σε 4 μουσεία (ΕΜΣΤ, TATE, και από κοινού στα Guggenheim και MCA Chicago) 3 χωρών σε 2 ηπείρους και δημιουργεί ένα πρωτοποριακό πλέγμα συνεργειών.
Εγκαίνια: 6 Ιουνίου 2022, 6μμ
Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουνίου – 27 Νοεμβρίου 2022
Πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή | 11.00 – 19.00, Σάββατο | 12.00 – 20.00
Είσοδος ελεύθερη / Απαραίτητη η προκράτηση θέσης στο neon.artsvp.co.

Ροές: Έκθεση της Ιωσηφίνας Κοσμά στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση της Ιωσηφίνας Κοσμά «Ροές» στο Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα, στο πλαίσιο των παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει». Για την νέα της ενότητα έργων, η Ιωσηφίνα χρησιμοποιεί τα χέρια της για να δημιουργήσει αφηρημένες, ασύμμετρες, γλυπτικές φόρμες. Δουλεύοντας με stoneware, κατασκευάζει τα έργα της κομμάτι-κομμάτι και στη συνέχεια συνδέοντας όλα τα κομμάτια μαζί δίνει ζωή στο όραμά της.
Διάρκεια έκθεσης: Έως 6 Ιουλίου
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00 – 15:00 | Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00 – 19:00
Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα

Ταινίες

KINO Athens: Αφιέρωμα στους Ανεξάρτητους Αμερικανούς Κινηματογραφιστές στο Σινεμά Εκράν

Το KINO Athens αγαπά το θερινό σινεμά στην πόλη και συνεργάζεται με τον Κινηματογράφο Εκράν για τρεις καλοκαιρινές προβολές τη Δευτέρα 6, Τρίτη 7 και Τετάρτη 8 Ιουνίου, όπου θα προβληθούν οι ταινίες του αφιερώματος “American Independents”, το οποίο παρουσίασε το KinoAthens τον Μάιο. Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα δούμε το Bummer Summer του Zach Weintraub. Σύνοψη: Μπορεί το καλοκαίρι να πάει στραβά; Όχι γι’ αυτήν την παρέα κολεγιόπαιδων, φίλων που συναντήθηκαν τυχαία και συνέχισαν να κάνουν παρέα, απολαμβάνοντας την αρχή των καλοκαιρινών τους διακοπών. Ο Άιζακ χωρίζει με τη Μάγια, ενώ συνδέεται με τον μεγαλύτερο αδερφό του Μπεν και την πρώην κοπέλα του Λίλα, βιώνοντας τις πρώτες χαρές ενός χαλαρού ταξιδιού. Γοητευτικό ημι-οδικό ταξίδι σε chiaroscuro, που μοιάζει οπτικά με τα πρώτα έργα του Jim Jarmusch, με κυρίως αυτοσχέδιες ερμηνείες από νέους ηθοποιούς.
Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 21:00
Από 6 έως 8 Ιουνίου
Θερινό Σινεμά Εκράν, Ζωναρά & Αγαθίου, Νεάπολη Εξαρχείων

12ο ΦΠΚΑ-Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο: “Μια αιωνιότητα και μια μέρα” στην Ταινιοθήκη

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τον σπουδαίο έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο (1935-2012), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του στα γυρίσματα της ταινίας του Η άλλη θάλασσα. Στο πλάισιο του αφιερώματος στις 06/06 στις 21:15 θα προβληθεί η ταινία «Μία αιωνιότητα και μία μέρα» στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, Λαΐς.
Πέμπτη 06/06 στις 21:15
Εισιτήρια: 5 ευρώ, Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ, Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Άνεργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ
Λαΐς, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου

6ο FeCHA: “Ο Βασιλιάς όλου του κόσμου” στο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA επιστρέφει για 6η χρονιά για να σημάνει την έναρξη της καλοκαιρινής κινηματογραφικής σαιζόν με άρωμα ισπανόφωνου σινεμά. Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στις 21:30 θα δούμε μία μουσικοχορευτική, δραματική ταινία από το Μεξικό, «Ο Βασιλιάς Όλου του Κόσμου», από τον βραβευμένο στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και Βερολίνου σκηνοθέτη, Κάρλος Σάουρα. Σύνοψη: Η νέα ταινία του βραβευμένου στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών και Βερολίνου Carlos Saura. Ο Μανουέλ ετοιμάζει τη νέα του παράσταση, ένα μιούζικαλ για ένα μιούζικαλ. Ζητάει από τη Σάρα, την πρώην γυναίκα του και καταξιωμένη χορογράφο, να σκηνοθετήσει την παράσταση. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το πάθος και η ένταση ανάμεσα στους χορευτές θα κορυφωθεί και η Ινές, ένα νέο ανερχόμενο αστέρι θα προσπαθήσει να ξεμπλέξει τον πατέρα της από τη μαφία. Η τραγωδία, η μυθοπλασία και η πραγματικότητα μπλέκονται υπό τους ήχους της Μεξικανικής μουσικής.
Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 21:30
Από 2 έως 10 Ιουνίου
Εισιτήρια: 8 ευρώ | Μειωμένο (Φοιτητικό-Ανέργων-ΑμΕΑ-Σπουδαστές Ινστιτούτου Θερβάντες, 65+): 6 ευρώ | Εισιτήρια τριών προβολών: Κανονικό 20 ευρώ / Μειωμένο 15 ευρώ | Εισιτήρια πέντε προβολών: Κανονικό 30 ευρώ / Μειωμένο 25 ευρώ | Εισιτήριο Διαρκείας: 40 ευρώΕλληνίς Cinemax Europa Cinemas, Λ. Κηφισίας 29

14o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Bios

Το φετινό Psarokokalo επιστρέφει με μια πληθώρα αφιερωμάτων, εκδηλώσεων και εκπλήξεων, φιλοδοξώντας να προκαλέσει για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον των σινεφίλ της Αθήνας. Με 8 ενότητες, 6 διαγωνιστικές κατηγορίες και 8 βραβεία είναι το κλειδί για την ποιότητα και την ποικιλία. Αυτό είναι το πλαίσιο του φεστιβάλ που εξερευνά τον κινηματογράφο από κάθε οπτική γωνία, για να ανακαλύψει στο παρόν τους κινηματογραφιστές και τις ταινίες που προορίζονται να έχουν μέλλον. Εδώ συγκλίνουν οι καλύτερες μορφές του σύγχρονου κινηματογράφου σύμφωνα με την ιστορία και την παράδοση του Psarokokalo Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Είναι το μέρος που είναι αφιερωμένο στην ανακάλυψη του αυριανού κινηματογράφου που αξίζει να υποστηριχθεί πέρα από κάθε είδους διακρίσεις.
Την Δευτέρα 6 Ιουνίου θα βρεθούμε στο Cinematheque για την ενότητα «Εθνικό II» και στην Ταράτσα για την ενότητα «Focus στο Βέλγιο».
Από 3 έως 8 Ιουνίου
06/06 στο Cinematheque: 21:00 | Ταράτσα: 21:30
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Eισιτήρια: 5€

Άλλες εκδηλώσεις

34η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του Βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό αλλά και για την εν γένει προώθηση του Πολιτισμού, διοργανώνει και φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά την Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια Εκδήλωση – Θεσμό πλέον, άμεσα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά. Η 34η Έκθεση Βιβλίου, θα διαρκέσει από 3 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022 και θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, ίσως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της εαρινής περιόδου, για την πόλη μας, χάρη στη συμμετοχή Εκδοτών από όλη την Ελλάδα. Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη τη περιφέρεια Αττικής.
Διάρκεια: 3 έως 19 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 19.00 – 23.00
Πασαλιμάνι, Πειραιάς
Είσοδος ελεύθερη

«Τι είναι ένας κάμπος»: Παρουσίαση του βιβλίου της Νάσιας Διονυσίου στο βιβλιοπωλείο-καφέ Zátopek

Παρουσίαση του βιβλίου της Νάσιας Διονυσίου «Τι είναι ένας κάμπος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 20:00 στο βιβλιοπωλείο-καφέ Zátopek, Παναγή Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα. Με τη συγγραφέα θα συζητήσουν οι: Χαράλαμπος Γιαννακόπουλος, Μωυσής Ελισάφ, Βαγγέλης Χατζηβασιλείου. Σύνοψη βιβλίου: Μέσα από τις ημερολογιακές σημειώσεις ενός Κύπριου δημοσιογράφου ξεδιπλώνεται η ιστορία των βρετανικών στρατοπέδων της Αμμοχώστου – των “camps”, που οι Κύπριοι τα είπαν “Κάμπους”· εκεί όπου, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και λίγο πριν από την ίδρυση του Ισραήλ, κρατήθηκαν Εβραίοι πρόσφυγες. Ακούγοντας τις μαρτυρίες των προσφύγων, ο δημοσιογράφος ανασυνθέτει την παροντική τους κατάσταση και τις προσδοκίες τους για το μέλλον, όλα με φόντο το πιο ακραίο κακό που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα. Τα απόκοσμα όνειρα που ταράζουν τις νύχτες του ήρωα ξετυλίγουν τη “Φούγκα του θανάτου”, το πιο γνωστό ίσως ποίημα για το Ολοκαύτωμα, του Πάουλ Τσέλαν, που, σ’ ένα συμβολικό κράμα παραίσθησης και πραγματικότητας, μέσα απ’ τα μάτια του δημοσιογράφου γίνεται μια φιγούρα που περιφέρεται στο στρατόπεδο.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b