MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Κυριακή 5 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Κυριακή 5 Ιουνίου.

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash
Monopoli Team

Εκθέσεις

“Ο Κόσμος γύρω μας”: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου

Η Φωτογραφική ομάδα του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αλίμου κλείνει δεκαεπτά χρόνια (17) και μας προσκαλεί την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στις 19.30 στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με γενικό τίτλο “Ο Κόσμος γύρω μας”. Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου ( Αίθουσα ΙΙ ). Συμμετέχουν: Λούλα Βρετού, Μαρία Γρυπαίου, Άντα Δάβαρη, Αργυρώ Δασκαλάκη, Βασιλική Διαμαντίδου, Νιόβη Δρυμούση, Σύνθια Ιατρίδου, Μίνα Ιωαννίδου, Γιάννης Κωνσταντάρας, Ανέστης Λεβισιάνος, Ανδρονίκη Λέφα, Δανάη Μαυροειδή, Βάσω Μέκιου, Στέλιος Μένεγας, Καλαμιώτισσα Νομικού, Έλλη Ξείππα, Γιώργος Παναγιωτίνος, Νίκος Πανόπουλος, Βασίλης Πατσούρας, Δημήτρης Σανιδάς, Άρτεμη Τζωρτζάτου
Εγκαίνια: Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στις 19.30
5 – 8 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, 17.00-21.00
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου ( Αίθουσα ΙΙ ), Λεωφ. Ιωνίας 96, Άλιμος
Είσοδος ελεύθερη

Ταινίες

14o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Bios

You Can’t Automate Me, Katarina Jazbec 20′ Ντοκιμαντερ Ολλανδία

Το φετινό Psarokokalo επιστρέφει με μια πληθώρα αφιερωμάτων, εκδηλώσεων και εκπλήξεων, φιλοδοξώντας να προκαλέσει για ακόμη μια χρονιά το ενδιαφέρον των σινεφίλ της Αθήνας. Με 8 ενότητες, 6 διαγωνιστικές κατηγορίες και 8 βραβεία είναι το κλειδί για την ποιότητα και την ποικιλία. Αυτό είναι το πλαίσιο του φεστιβάλ που εξερευνά τον κινηματογράφο από κάθε οπτική γωνία, για να ανακαλύψει στο παρόν τους κινηματογραφιστές και τις ταινίες που προορίζονται να έχουν μέλλον. Εδώ συγκλίνουν οι καλύτερες μορφές του σύγχρονου κινηματογράφου σύμφωνα με την ιστορία και την παράδοση του Psarokokalo Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Είναι το μέρος που είναι αφιερωμένο στην ανακάλυψη του αυριανού κινηματογράφου που αξίζει να υποστηριχθεί πέρα από κάθε είδους διακρίσεις.
Την Κυριακή 5 Ιουνίου θα βρεθούμε στο Cinematheque για την ενότητα «Κινούμενα Σχέδια Ι» και στην Ταράτσα για την ενότητα «Περιβάλλον και Αρχιτεκτονική».
Από 3 έως 8 Ιουνίου
05/06 στο Cinematheque: 21:00 | Ταράτσα: 21:30
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα
Eισιτήρια: 5€

Park your Cinema: “Juno” στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Για έβδομο συνεχόμενο καλοκαίρι, οι σειρές υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος   επιστρέφουν και προσκαλούν το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια, στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την Κυριακή 05/06 θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το “Juno”. Υπόθεση: Η Τζούνο, μια ξεχωριστή δεκαεξάχρονη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απρόσμενη εγκυμοσύνη από τον συμμαθητή της Μπλίκερ. Αποφασίζει να κρατήσει το μωρό και, με τη βοήθεια της κολλητής της, βρίσκει τους «τέλειους» θετούς γονείς, τον Μαρκ και τη Βανέσα. Για καλή της τύχη, η Τζούνο έχει την πλήρη στήριξη των γονιών της, τη στιγμή που πρέπει να πάρει δύσκολες και σημαντικές αποφάσεις, ενώ παράλληλα φλερτάρει με την ενηλικίωση. Τελικά, καταφέρνει να εξελιχθεί σε μια ανεξάρτητη έφηβη. Βραβείο Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου στην Diablo Cody.
Κυριακή 05/06 | 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Ξέφωτο, Καλλιθέα
Είσοδος ελεύθερη

12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας: O γατόπαρδος / Il gatopardo του Luchino Visconti στην Ταινιοθήκη

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, έχει επιστρέψει μέχρι τις 15 Ιουνίου, σε υβριδική μορφή. Στο πλαίσιο του φετινού, εξαιρετικά πλούσιου προγράμματος, το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε και στις τρεις αίθουσες της Ταινιοθήκης (Θερινός κινηματογράφος Λαΐς, Αίθουσα Α’, Αίθουσα Β’), 110 ταινίες. Την Κυριακή 05/06 μεταξύ άλλων θα προβληθεί η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα (στο Φεστιβάλ Καννών 1963) ταινία του Λουκίνο Βισκόντι “Ο Γατόπαρδος”.
Κυριακή 05/06 στις 21:15
Εισιτήρια: 5 ευρώ, Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ, Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Άνεργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ
ΛΑΪΣ, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

 Άλλες εκδηλώσεις

Παζάρι Δίσκων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Photo by Clem Onojeghuo on Unsplash

Το αγαπημένο Παζάρι Δίσκων της πόλης, ζωντανεύει και πάλι, μπαίνοντας αυτή τη φορά σε καλοκαιρινό mood.Συλλεκτικά memorabilia της ροκ κουλτούρας, pop parafernalia και κυρίως, πολύ περισσότεροι δίσκοι, σπάνιοι και δυσεύρετοι, ως και cd, κασέτες, κονκάρδες, posters, κοσμήματα και μπλουζάκια σε τιμές ευκαιρίας, οι επισκέπτες του Vinyl Bazaar θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν υπέροχες μουσικές, να συναντηθούν με φίλους, να απολαύσουν δροσερή μπύρα και γευστικότατα cocktails και φυσικά να ανακαλύψουν πολύτιμους θησαυρούς για την δισκοθήκη τους, που θα συνοδεύσουν και θα ομορφύνουν ακόμα περισσότερο τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!
Κυριακή 05/06, 11:00-12:00
Φωκίωνος Νέγρη 42, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

34η Έκθεση Βιβλίου στον Πειραιά

Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα πολιτιστικά δρώμενα, ο Σύλλογος Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά, μέσα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση του Βιβλίου ως πολιτιστικό αγαθό αλλά και για την εν γένει προώθηση του Πολιτισμού, διοργανώνει και φέτος για τριακοστή τέταρτη χρονιά την Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι. Πρόκειται για μια Εκδήλωση – Θεσμό πλέον, άμεσα συνδεδεμένη με τα πολιτιστικά δρώμενα του Πειραιά. Η 34η Έκθεση Βιβλίου, θα διαρκέσει από 3 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022 και θα αποτελέσει, όπως κάθε χρόνο, ίσως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της εαρινής περιόδου, για την πόλη μας, χάρη στη συμμετοχή Εκδοτών από όλη την Ελλάδα. Στην Έκθεση συμμετέχουν εκδοτικοί οίκοι από όλη την Ελλάδα και κατά τη διάρκειά της το Πασαλιμάνι γίνεται πόλος έλξης για τους φίλους του βιβλίου από όλη τη περιφέρεια Αττικής.
Διάρκεια: 3 έως 19 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: 19.00 – 23.00
Πασαλιμάνι, Πειραιάς
Είσοδος ελεύθερη

Κυψέλη Μοναμούρ: Καλοκαιρινό φεστιβαλικό οδοιπορικό στην Κυψέλη

Ένα καλοκαιρινό οδοιπορικό, ένα σχεδόν φεστιβάλ, μία εβδομάδα στην Κυψέλη, καλεσμένοι σε ιδιωτικές κατοικίες, απρόσμενους χώρους και κουζίνες, προσκεκλημένοι καλλιτεχνών, λογοτεχνών, αρχιτεκτόνων, μουσικών, ηθοποιών, σκηνοθετών. Άνθρωποι του πολιτισμού ανοίγουν τα σπίτια τους παρουσιάζοντας εκθέσεις, μικρά μουσικά σύνολα, απαγγελίες, συζητήσεις, προβολές, αλλά και γευστικές προτάσεις. Το πρόγραμμα της Κυριακής έχει ως εξής:
12:00 – 19:00 | Κερκύρας 34, “Μυρτιά”, Λυδία Βαϊρακταράκη, Εγκατάσταση σε Δημόσιο Χώρο
12:00 – 19:00 | Κερκύρας 34, “Μυρτιά”, Δήμητρα Λαζαρίδου, Έκθεση Φωτογραφίας
12:00 – 22:00 | Κύπρου 81, Valbona Kanaku/ Κατερίνα Παπαζήση & Περικλής Πραβήτας
14:00 – 16:00 | Φωτογραφική Κυψέλη / Πάρις Χαβιάρας στη Σελίδα Κομάντο Φέστιβαλ
12:00 – 16:00 | Πόρου 11, Κώστας Τσώλης/ Ελένη Πανουκλιά
12:00 – 16:00 | Πόρου 11, Ευφροσύνη Μυτιληναίου/ Άγγελος Ζάβαλης
20:00 – 22:00 | Σπετσών 26, Ίκαρος Μπαμπασάκης/ Capten
22:00 – 00:00 | Φ.Νέγρη 53, “Susie Q” Νίκος Γιαβρόπουλος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b