MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Πέμπτη 2 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΟΠΕΡΑ

1. Ριγολέττος, του Τζουζέππε Βέρντι από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο

Η πρώτη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για το 2022, το σκοτεινό αριστούργημα του Τζουζέππε Βέρντι, Ριγολέττος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Ο Ριγολέττος θεωρείται μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου και πρωτοπαρουσιάστηκε πριν από 171 χρόνια στη Βενετία. Η ιστορία μιλά για τον έρωτα της Τζίλντας, κόρης του καμπούρη αυλικού γελωτοποιού Ριγολέττου, για τον έκλυτο Δούκα της Μάντοβας, ο οποίος της παρουσιάζεται ως φτωχός φοιτητής. Προκειμένου να εκδικηθεί για τη χαμένη τιμή της κόρης του, ο Ριγολέττος καταστρώνει τη δολοφονία του Δούκα. Ανακαλύπτοντας τα σχέδια του πατέρα της, η Τζίλντα αποφασίζει να σώσει τον αγαπημένο της και να θυσιαστεί, παίρνοντας τη θέση του…
Πέμπτη 2/6, 21:00
15-100€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

2. Το Ψέμα, του Florian Zeller στον Κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια

Η ξεκαρδιστική κωμωδία του πολυβραβευμένου Γάλλου συγγραφέα Φλοριάν Ζελέρ, «Το Ψέμα» («Le mensonge», 2014) που έσπασε ταμεία σε πολλές ευρωπαϊκές σκηνές ανεβαίνει ξανά το φετινό καλοκαίρι στον Κήπο του θεάτρου Αλεξάνδρεια. Το «Ψέμα» είναι ένα έργο για την αλήθεια και το ψεύδος στις σχέσεις των σύγχρονων ζευγαριών. Σε αυτό ο Ζελέρ αφηγείται με γλαφυρό τρόπο την άβολη αλήθεια του γάμου δύο ζευγαριών που κινούνται στο λαβύρινθο της εξαπάτησης και σκιαγραφεί, εν τέλει, με κωμικό τρόπο, την υποκρισία που κρατά ενωμένη την κοινωνία.
Πέμπτη 2/6, 21:00
12-14€
Θέατρο Αλεξάνδρεια, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής

3. Το Μήνυμα, του Αργύρη Χιόνη στο θέατρο Χώρος

Μετά από μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο Φούρνος, η φάρσα του Αργύρη Χιόνη, «Το μήνυμα», από την ομάδα APUS σε σκηνοθεσία Ανθής Φουντά, επιστρέφει για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο Χώρος. Το έργο είναι ένα από τα τρία και μοναδικά θεατρικά κείμενα που έγραψε ο Αργύρης Χιόνης την περίοδο 1971-1973. Σύμφωνα με τον ίδιο, έμπνευση αποτέλεσε το έργο του Franco Sacchetti, Ιταλού συγγραφέα της Αναγέννησης, στο οποίο εντόπισε πρώιμα ψήγματα του θεάτρου του παραλόγου και ειδικότερα ομοιότητες με το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Μπέκετ. Μια υπαρξιακή φάρσα με σαφείς επιρροές από το θέατρο του παραλόγου. Μια ευρηματική και βαθιά ανθρώπινη παράσταση που χωρά ολόκληρη στα αυστηρά όρια ενός σκηνικού που μοιάζει βγαλμένο από ξύλινο παιχνίδι-γρίφο.
Πέμπτη 2/6, 21:00
8-12€
Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6 – 8, Αθήνα

4. ΕΠ7Α, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Τελευταία ευκαιρία σήμερα για  να παρακολουθήσετε την παράσταση «ΕΠ7Α», σε σκηνοθεσία Παύλου Εμμανουηλίδη. Επτά άνθρωποι θα συνυπάρξουν επτά ημέρες στον ίδιο χώρο της εταιρίας καλλιτεχνικών παραγωγών «ΕΠ7Α», με αφορμή έναν διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου. Το έπαθλο είναι μεγάλο, οι εντάσεις πολλές και ο χρόνος ελάχιστος. Εάν το πρότζεκτ δεν πετύχει, η εταιρία κινδυνεύει να πτωχεύσει. Ποιος θα κερδίσει και τι από αυτήν την ιστορία;
Πέμπτη 2/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

5. Music for No One: Ο Coleman Zurkowski στο ΚΕΤ

Ο συνθέτης και πιανίστας από τη Νέα Υόρκη, Coleman Zurkowski, επισκέπτεται το ΚΕΤ για να παρουσιάσει αποσπάσματα από το καινούργιο του άλμπουμ, Music for No One, επιλογές από προηγούμενες δουλειές όπως και μερικές διασκευές. Το Music for No One είναι μια ακουστική σύνθεση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι μουσικοί δεν μπορούσαν να συναντηθούν ή να παίξουν ζωντανά. Στη συναυλία στο ΚΕΤ θα τον συνοδεύσουν τρεις μουσικοί της τοπικής σκηνής: Ειρήνη Αναστασίου (φωνή), Παναγιώτης Κουκούτας (τενόρο σαξόφωνο) και Γιώργος Ταμιωλάκης (τσέλο).
Πέμπτη 2/6, 21:00
7€
Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b