MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 9 προτάσεις για την Πέμπτη 2 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 2 Ιουνίου.

Monopoli Team

Εκθέσεις

Ελληνικό Τοπίο: Έκθεση του Παναγιώτη Παπανικολάου στην γκαλερί Art Zone 42

Δοκός-Σούρουπο, 40x120cm

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται η δεύτερη ατομική έκθεση του εικαστικού και αρχιτέκτονα Παναγιώτη Παπανικολάου, “Ελληνικό Τοπίο”, η οποία πραγματεύεται το ελληνικό τοπίο με όλη την απλότητα και το φως του. Έργα από γνώριμα, ή και όχι τόσο, μέρη από αγαπημένους τόπους του κοσμούν την αίθουσα της γκαλερί, πανοραμικές τοπιογραφίες, οι οποίες αποκτούν βάθος και υπόσταση με τη χρήση μόνο ελάχιστων πινελιών. Δίνοντας βάση περισσότερο στις διαβαθμίσεις των χρωμάτων και όχι και τόσο στο σχέδιο καθ’εαυτό, έχει σαν αποτέλεσμα να μας προσφέρει συνθέσεις από διάφορες ώρες τις μέρας, από τα δροσερά πρωινά, τα ηλιοφώτιστα μεσημέρια, έως τα ήρεμα δειλινά.
Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, 19.00 – 22.00
Έως 2 Ιουλίου
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 15:00 – 21:00, Tετάρτη και Σάββατο 11:00 – 15.00
Art Zone 42, Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Άγαλμα Τρούμαν, Αθήνα

Cocta Terra: Ομαδική έκθεση κεραμικής στο i-D ProjectArt

Στην έκθεση “Cocta Terra”, που επιμελείται η Λώρα Κουφοπαντελή, παρουσιάζονται έργα από 15 καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Αμερική που έχουν δουλέψει, από την δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα, σχεδόν αποκλειστικά με την κεραμική τέχνη. Η έκθεση εξετάζει τα όρια μεταξύ χρηστικού και γλυπτικού κεραμικού για ένα σύνολο 55 αντικειμένων όπως κηροπήγια, πιθάρια, καθρέφτες, αυγοθήκες, πιάτα, γλυπτά και επιτοίχια έργα.
Εγκαίνια: Πέμπτη 2 Iουνίου 2022, 18.00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 -19.00 | Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 10.00-21.00
i-D ProjectArt, Κανάρη 12, Κολωνάκι, Αθήνα

Πτήσεις Ελευθερίας: Έκθεση του Απόστολου Λάβδα στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts

Την έντονη ανάγκη για ελευθερία, για επανασύνδεση και συνύπαρξη εκφράζει ο Απόστολος Λάβδας, μέσα από τη νέα του ατομική έκθεση, την πρώτη μετά την πανδημία, που έχει τίτλο «Πτήσεις Ελευθερίας» και εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στο Golden Hall στις 2 Ιουνίου.Η νέα αυτή σειρά έργων δημιουργήθηκε από τον Απόστολο Λάβδα τον τελευταίο χρόνο, μέσα από εμπλουτισμένη οπτική, που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα και τον αυθορμητισμό του. Μια ζωγραφική βαθιά εξπρεσιονιστική, άμεση, πηγαία, αλλά και λυρική, που προσφέρει νότες αισιοδοξίας και χαράς. Μια αληθινή πανδαισία που υμνεί τη δυνατότητα του πετάγματος και καλεί το θεατή να ανακαλύψει τη μαγεία του.
Εγκαίνια: 2 Ιουνίου, Ώρα 18.30-21.00
Διάρκεια έκθεσης: 2 -14 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα ως Παρασκευή 10.00-21.00. Σάββατο 10.00-20.00
Kapopoulos Fine Arts-Golden Hall: Λεωφόρος Κηφισίας 37Α και Σπύρου Λούη, Μαρούσι, 15123 Αθήνα

Σινεμά

Πρεμιέρα για το 6o FeCHA με «Το Τέλειο Αφεντικό» στο Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas

Το 6ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου με την ταινία «Το Τέλειο Αφεντικό», μεγάλο νικητή των φετινών βραβείων Goya με τον Χαβιέρ Μπαρδέμ στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία κέρδισε 6 βραβεία Goya μεταξύ των οποίων Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Ανδρικής Ερμηνείας, ένω έγραψε ιστορία στον ισπανικό θεσμό με 20 συνολικά υποψηφιότητες. Φινάλε στο φετινό μας πρόγραμμα θα κάνει η ταινία «Επίσημη Συμμετοχή» με τους Πενέλοπε Κρουθ και Αντόνιο Μπαντέρας.
Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 21:30
Θα υπάρχουν περιορισμένα εισιτήρια στο ταμείο του κινηματογράφου 30′ πριν την προβολή της
Ελληνίς Cinemax Europa Cinemas, Λ. Κηφισίας 29

12ο ΦΠΚΑ: Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο – Προβολή της ταινίας “Το βλέμμα του Οδυσσέα”

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τον σπουδαίο έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο (1935-2012), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του στα γυρίσματα της ταινίας του Η άλλη θάλασσα. Στο πλάισιο του αφιερώματος στις 02/06 στις 21:15 θα προβληθεί η ταινία “Το βλέμμα του Οδυσσέα” στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, Λαΐς.
Πέμπτη 02/06 στις 21:15
Εισιτήρια: 5 ευρώ, Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ, Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Άνεργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ
Λαΐς, Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου
Εδώ θα βρείτε τις μέρες και ώρες προβολής κάθε ταινίας του 12ου ΦΠΚΑ

12ο ΦΠΚΑ – Αφιέρωμα «Με το φακό των γυναικών»: «Οι Μπάσταρδοι» της Κλερ Ντενί στην Ταινιοθήκη

Στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα σε σημαντικές διευθύντριες φωτογραφίας του ελληνικού και του διεθνούς κινηματογράφου θέλοντας να αναδείξει το σημαντικό έργο τους και ταυτόχρονα να συμμετάσχει στον ευρύτερο προβληματισμό γύρω από τις ίσες ευκαιρίες. Στο πλαίσιο αυτό θα προβάλλει μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες της Κλερ Ντενί, που πριν λίγες μέρες έφυγε από τις Κάννες με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής. To αφιέρωμα θα συνεχιστεί την Πέμπτη (2/6, 8 μ.μ.) με το αριστούργημα της Κλερ Ντενί Οι μπάσταρδοι, παρουσία της διευθύντριας φωτογραφίας Ανιές Γκοντάρ.
Πέμπτη 02/06 στις 20:00
Εισιτήρια: 5 ευρώ, Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ, Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Άνεργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ
Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136,

Άλλες εκδηλώσεις

Λόγος 10: “Κορνήλιος Καστοριάδης (1922–1997) Εκατό χρόνια από τη γέννησή του” στην Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων «Λόγος 10» που επιµελείται ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συµβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουµπουλάκης. Η τρίτη εκδήλωση έχει τίτλο Κορνήλιος Καστοριάδης (1922–1997) Εκατό χρόνια από τη γέννησή του και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, 19:00 έως 21:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος. Οµιλητές: Γιάννης Κτενάς, Μεταδιδακτορικός ερευνητής, Τμήμα Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ, Γιώργος Περτσάς, Υποψήφιος διδάκτορας, ΕΚΠΑ, Παναγιώτα Βάσση, Δρ Φιλοσοφίας, Διδάσκουσα Τμήματος Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ,Θάνος Σαμαρτζής, Μεταφραστής, εκδότης
Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ
Πέμπτη 2 Ιουνίου, 19:00-21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό µε σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση

Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη στην Πάντειο

Ως μέρος των εορτασμών για την εκατονταετία από τη γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αποτείνει φόρο τιμής στον συγγραφέα για να ξαναφέρει στο προσκήνιο τη σημασία της συνεισφοράς της γραφής του για την θεατρική τέχνη και τον πολιτισμό της χώρας. Σε μια προσπάθεια να ανα-προσανατολίσει τη νέα γενιά θεατών και καλλιτεχνών στη μελέτη γνωριμίας με την ελληνική δραματουργία από την οποία μπορεί να εμπνευστεί για την συγγραφή των δικών της μικρών αφηγήσεων δημιουργικής γραφής η εκδήλωση θα εστιάσει σε Ομιλία της Επικ. Καθηγήτριας Πατρίσιας Κόκκορη, Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων Και Πολιτισμού, σε Αναλόγιο και Μουσικό Αφιέρωμα με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Παντείου Πανεπιστημίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Βρυζάκη.
Πέμπτη 2 Ιουνίου και ώρα 12.30 μ.μ.
Αίθουσα Τελετών του Παντείου, Λεωφ. Συγγρού 136

Ομιλία για τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στην Τεχνόπολη

Μην χάσετε την Πέμπτη 2 Ιουνίου (5 μ.μ.) στην Τεχνόπολη, το στρογγυλό τραπέζι με εκλεκτούς προσκεκλημένους έλληνες και ξένους σκηνοθέτες και μελετητές της κινηματογραφικής κληρονομιάς του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο 2 "Μιλτιάδης Έβερτ», με την ευγενική παραχώρηση του χώρου από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχουν οι καθηγητές Άντριου Χόρτον, Σιλβί Ρολέ, Μαρία Κομνηνού, Ειρήνη Στάθη καθώς και οι σκηνοθέτες Πέρο Αλμπερό και Μαργαρίτα Μαντά.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b