MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 1 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η άλλη πλευρά της καταιγίδας, του Γιάννη Χουβαρδά στην Πειραιώς 260

Με μια συναρπαστική πρωτότυπη σύνθεση του Γιάννη Χουβαρδά κάνει πρεμιέρα το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου στην Πειραιώς 260, σήμερα και για επτά συνολικά παραστάσεις. Η σαιξπηρική Καταιγίδα συναντά το Χόλιγουντ της «Χρυσής Εποχής» και τον ιδιοφυή δημιουργό Όρσον Ουέλς· το δε κοινό προσκαλείται σε ένα μαγικό ταξίδι τόσο στον κόσμο του θεάτρου όσο και αυτόν του κινηματογράφου. Το κείμενο που υπογράφει ο Γιάννης Χουβαρδάς μεταφέρει την ποίηση του πρωτοτύπου σ’ ένα μυθικό, αλλά και κοντινό σ’ εμάς περιβάλλον, ένα κινηματογραφικό στούντιο, αντλώντας την έμπνευσή του από δύο κύκνεια άσματα: το τελευταίο θεατρικό έργο του Άγγλου δραματουργού, την «Καταιγίδα» (The Tempest), που πολύ συχνά απαντάται στα ελληνικά ως «Τρικυμία», και την τελευταία, ανολοκλήρωτη ταινία του Όρσον Ουέλς, «Η άλλη πλευρά του ανέμου».
Τετάρτη 1/6, 21:00
5-30€
Πειραιώς 260 – Χώρος Δ, Καλλιθέα

2. ΕΠ7Α, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Απόψε, μη χάσετε την παράσταση «ΕΠ7Α», σε σκηνοθεσία Παύλου Εμμανουηλίδη. Επτά άνθρωποι θα συνυπάρξουν επτά ημέρες στον ίδιο χώρο της εταιρίας καλλιτεχνικών παραγωγών «ΕΠ7Α», με αφορμή έναν διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου. Το έπαθλο είναι μεγάλο, οι εντάσεις πολλές
και ο χρόνος ελάχιστος. Εάν το πρότζεκτ δεν πετύχει, η εταιρία κινδυνεύει να πτωχεύσει. Ποιος θα κερδίσει και τι από αυτήν την ιστορία;
Τετάρτη 1/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Equábili: Συναυλία του γυναικείου φωνητικού συνόλου στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το νεοσύστατο γυναικείο φωνητικό σύνολο των Equábili υπό τη μουσική διεύθυνση του Αγαθάγγελου Γεωργακάτου θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσημη συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Σε αυτή, οι Equábili συστήνονται στο αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας ένα μοναδικό πρόγραμμα με χορωδιακά έργα για γυναικείες φωνές α καπέλα (a cappella: χωρίς συνοδεία μουσικών οργάνων) συνθετών της Αναγέννησης, του ρομαντισμού, του ιμπρεσιονισμού καθώς και σύγχρονων αισθητικών ρευμάτων του 20ού αιώνα. Συγκεκριμένα, θα ακουστούν θρησκευτικές συνθέσεις του Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου, του Ισπανού Τομάς Λουίς ντε Βικτόρια, του Ιταλού Τζουζέππε Βέρντι, των Γάλλων Φρανσίς Πουλένκ, Αντρέ Καπλέ και Κλωντ Ντεμπυσσύ, και του Ούγγρου Γιόζεφ Κάραϊ, καθώς και κοσμικές συνθέσεις των Άλκη Μπαλτά, Αντρέ Καπλέ, Φρανσίς Πουλένκ, των Ούγγρων Γκιαιργκ Λίγκετι, Μπέλα Μπάρτοκ, Λάγιος Μπάρντος, Ζόλταν Κόνταϋ και του Τσέχου Ότμαρ Μάχα.
Τετάρτη 1/6, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

4. Η Παυλίνα Βουλγαράκη στο Gazarte

Η Παυλίνα Βουλγαράκη καλωσορίζει το καλοκαίρι στο Roof Stage του Gazarte, με τραγούδια για «ανοιχτό καλοκαιρινό ουρανό». Ένα γεμάτο μουσικό μήνυμα για όλους όσους κοιτάνε προς τα πάνω, για τη πηγή αυτή που λέγεται αγάπη και ελπίδα. Δηλαδή όλους εμάς. Η Παυλίνα Βουλγαράκη ετοιμάζει ένα πρόγραμμα με οδηγό τις καλοκαιρινές συγκινήσεις, φιλίες κι έρωτες. Από τους “Λαβύρινθους που φτιάχνουμε” να μάθουμε “πως συνεχίζεται η ζωή” που έγινε “Χίλιες ζωές” και όλα αυτά με μία “Ηλιαχτίδα” μέσα μας.
Τετάρτη 1/6, 21:30
10-14€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

5. Η κλασική μουσική κοντά σου: Συναυλία της Ορχήστρας Academica στο Δημοτικό Θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Ι. Καμπανέλλης»

Το Ωδείoν Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της Ορχήστρας του Academica Αθηνών, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Αττική. Θα ακουστούν έργα των Gioachino Rossini, Giovanni Battista Pergolesi, Felix Mendelssohn Bartholdy. Σολίστ: Οδυσσέας Κορέλης, βιολί. Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος.
Τετάρτη 1/6, 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτικό Θέατρο Αγ.Ι. Ρέντη «Ι. Καμπανέλλης», Μπιχάκη 8, Αγ. Ι. Ρέντης

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b