MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 31 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Επαναστάσεις: Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επισκέπτεται το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά για μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά με φόντο το παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Απόψε, το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών παρουσιάζει ένα μοναδικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από κοσμογονικές επαναστάσεις. Η δράση ξεκινά στις 20:00 με μια σύντομη ξενάγηση στους βιομηχανικούς χώρους από το έμπειρο προσωπικό του μουσείου ώστε ο επισκέπτης να ανακαλύψει την ιστορία του πρώτου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα που σήμερα αποτελεί ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο και το μοναδικό στην Ευρώπη που διατηρεί in situ ακέραιο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό. Μετά την περιήγηση στους χώρους της Τεχνόπολης, ακολουθεί στις 20:30 μια συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά του εργοστασίου, στους Παλαιούς Φούρνους.
Τρίτη 31/5, 20:00
1€ με υποχρεωτική κράτηση θέσεων στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου (2130109325, Δε-Πα, 11.00-17.00)
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου-Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι

2. King Gizzard & The Lizard Wizard στο Gagarin 205

Το συγκρότημα από την Αυστραλία θα βρεθεί στη σκηνή του Gagarin στις 31 Μάΐου και 1 Ιουνίου 2022. Κάθε συναυλία των King Gizzard & The Lizard Wizard είναι μια εμπειρία. Σε μόλις 11 χρόνια καριέρας έχουν κυκλοφορήσει 18 (!) studio albums, 10 live albums, 2 συλλογές και 2 eps. Κάθε νέα κυκλοφορία τους είναι και μια έκπληξη, καθώς ο ήχος τους αλλάζει διαρκώς: από το garage rock, την jazz, την folk και την ψυχεδέλεια ως την dream pop, το progressive και το thrash metal.
Τρίτη 31/5, 20:00
31-34€
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

3. Γύρισα Σπίτι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.
Απόψε, μη χάσετε την παράσταση «Γύρισα Σπίτι» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Σοφίας Καλογιάννη. Μια νέα γυναίκα, σύζυγος και μητέρα, μετά από έναν ιδιαίτερα έντονο καυγά με τον άντρα της, αφηγείται με γλαφυρότητα, χιούμορ και αυτοσαρκασμό, τα τρόπον τινά κωμικοτραγικά γεγονότα που ακολούθησαν την εγκατάλειψη της συζυγικής της εστίας…
Τρίτη 31/5, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

4. Οι Ώρες Ανάμεσα, από την Amor Omnia team στο Bios Basement

Η Amor Omnia team και το Bios Basement παρουσιάζουν το «Οι Ώρες Ανάμεσα», μια performance βασισμένη στο έργο του Samuel Beckett. Ένας ζωντανός, ακατέργαστος και συχνά αυτοσχεδιαστικός διάλογος μεταξύ τους, με μόνα όπλα τα εν τάξει επιλεγμένα ψελλίσματα, λέξεις και φράσεις του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα. Ένας ηθοποιός κι ένας μουσικός, αντικρίζοντας το ατελείωτο δάσος του Beckett εστιάζουν στο δέντρο. Ψηλαφούν την καρδιά του, ανιχνεύουν τις φλέβες, τις ρίζες του, μ’ όλο τον υπόγειο μικρόκοσμό τους, αφουγκράζονται τον εκκωφαντικό θόρυβο της απομόνωσής τους.
Τρίτη 31/5, 21:00
10€
Bios Basement, Πειραιώς 84, Γκάζι

5. Το γεύμα, της Λείας Βιτάλη στο Θέατρο οδού Κυκλάδων

Τελευταία παράσταση για το έργο που σκηνοθετεί ο Δημήτρης Μπίτος και που αποτέλεσε μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν. Το βραβευμένο θεατρικό έργο της Λείας Βιτάλη ξεσκεπάζει την κρυφή και φανερή βία στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου, με κυρίαρχη τη βία κατά των γυναικών και τη γυναικοκτονία. Τρία ζευγάρια απολαμβάνουν ένα πλούσιο γεύμα σε μια βραδιά γιορτής. Νέοι, ωραίοι, καλλιεργημένοι, πλούσιοι και επιτυχημένοι είναι παιδιά του σύγχρονου συστήματος. Εκείνη τη βραδιά αποφασίζουν, μετά το απολαυστικό γεύμα, να παίξουν ένα παιχνίδι για να διασκεδάσουν. Αναπαριστούν μια σκηνή βιασμού που είδαν στην τηλεόραση προσπαθώντας να αποδείξουν αν το θύμα το προκάλεσε ή αν θα μπορούσε να το αποφύγει. Καθώς η βραδιά κυλά τα πράγματα αγριεύουν και αυτό που ξεκίνησε ως παιχνίδι τους οδηγεί στα άκρα.
Τρίτη 31/5, 21:00
15€, €12
Θεάτρου Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», Κυκλάδων 11, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b