MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Τρίτη 31 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

Κινηματογράφος

Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος τιμά τον σπουδαίο έλληνα δημιουργό Θόδωρο Αγγελόπουλο (1935-2012), με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του στα γυρίσματα της ταινίας του Η άλλη θάλασσα. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικά από τα αριστουργήματα του ποιητή των εικόνων στη μεγάλη οθόνη. Η αρχή γίνεται στις 31/05 με “Το μετέωρο βήμα του πελαργού” που θα προβληθεί στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, Λαΐς.
Τρίτη 31/5, 21.15

Από 31/05 έως 06/06
Λαΐς, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Γκάζι
Εισιτήρια: 5 ευρώ (γενική είσοδος). Πακέτα: 5 προβολές/20 ευρώ, 10 προβολές/30 ευρώ. Προσφορά: Φοιτητικό – Παιδικό – ΑμεΑ -Άνεργοι – Ατέλειες – Άνω των 65 ετών: 10 προβολές/25 ευρώ

Ο Άνθρωπος του Θεού της Yelena Popovic στο Άνεσις

Λίγο πριν από τα φετινά βραβεία Ίρις, που δηλώνουν ρητά πως «Είμαστε ο Έρωτας», η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τις καλύτερες ελληνικές ταινίες της χρονιάς στο φυσικό τους περιβάλλον, την κινηματογραφική αίθουσα. Από το Σάββατο 21 Μαΐου έως την Τετάρτη 1η Ιουνίου στους κινηματογράφους Δαναός, Τριανόν και Άνεσις ερωτευόμαστε το ελληνικό σινεμά ξανά. Την Τρίτη 31/05 το σινεμά Άνεσις θα δούμε τον “Άνθρωπο του Θεού”, την πολυβραβευμένη ταινία της Yelena Popovic με τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Άγιου Νεκτάριου.
Τρίτη 31 Μαΐου, 20:45
Άνεσις (Λ. Κηφισίας 14)
Εισιτήρια: 8 ευρώ γενική είσοδος

Εκθέσεις

Wallen Lands: Έκθεση της Μαργαρίτας Πέτροβα στη Γκαλερί 7

Την Τρίτη 31 Μαϊου η Γκαλερί “7”, παρουσιάζει την 9η ατομική έκθεση της Μαργαρίτας Πέτροβα, με τίτλο “Wallen lands”. Η Μαργαρίτα Πέτροβα μέσα από την καινούργια ενότητα έργων της, προτρέπει τον θεατή να την ακολουθήσει σε ένα προσωπικό ταξίδι- διαδρομή, νέων τόπων μέσα από την μετάλλαξη οικείων εικόνων. Τα ασπρόμαυρα τοπία του παρελθόντος, μέσα από την εικαστική επεξεργασία μετατρέπονται σε ρευστές ονειρικές-ποιητικές εικόνες, που δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα. Η επανάληψη, η κυκλικότητα και οι εκρήξεις των σχημάτων συνθέτουν έναν τόπο απόμακρο, που ισορροπεί μεταξύ ποίησης και ουτοπίας και ξετυλίγεται ρυθμικά μέσα από την ζωγραφική και το κολλάζ. Σε έργα μικτής τεχνικής και σε διαφορετικά μεγέθη, η καλλιτέχνης μέσα από card postals, παλιές γκραβούρες, πάπυρο και χειροποίητα χαρτιά, μας μεταφέρει τις εμπειρίες, τις μνήμες, και τις αισθήσεις που την συνοδεύουν σε αυτή την εικαστική διαδικασία.
Εγκαίνια Τρίτη 31 Μαΐου 19:00-22:00
Γκαλερί 7, Σόλωνος 20, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 31/05/2022 έως 25/06/2022, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11-2μ.μ. και  6-9 μ.μ., Τετάρτη, Σάββατο : 11-3 μ
Είσοδος ελεύθερη

“Τα Ble”: Έκθεση της Χριστίνας Δάρρα στη gallery genesis

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2022 εγκαινιάζεται η έκθεση έργων ζωφγραφικής της Χριστίνας Δάρρα στη gallery genesis σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη. Όπως σημειώνει η Χριστίνα Δάρρα: “Το μπλε είναι ένα μεταφυσικό χρώμα. Είναι παντού γύρω μας αλλά δεν μπορούμε να το κρατήσουμε στα χέρια μας. Είναι το χρώμα του ουρανού που μας περιβάλλει, είναι το χρώμα της θάλασσας. Ο πλανήτης μας από μακριά φαίνεται σαν ένας μπλε βόλος. Παρόλα αυτά το μπλε χρώμα είναι σπάνιο στα φυτά και στα ζώα. Το μπλε είναι το χρώμα της ψυχής, της ελπίδας αλλά ταυτόχρονα της μελαγχολίας. Έχει την ιδιαιτερότητα σαν χρώμα να είναι και ψυχρό αλλά και θερμό. Το μπλε είναι το χρώμα των ονείρων μας, το χρώμα που κουβαλάει ο καθένας μέσα του, ως το απόθεμα της συναισθηματικής του εξέλιξης. Το μπλε είναι η δική μου βαλίτσα”.
Εγκαίνια Τρίτη 31 Μαΐου 20:30

Gallery Genesis: Χάρητος 35, Κολωνάκι
Διάρκεια Έκθεσης: 31 Μαΐου έως 11 Ιουνίου 2022
Είσοδος: Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 12:00 – 21:00 Τετάρτη – Σάββατο: 12:00 – 15:00
Είσοδος ελεύθερη

Άλλες εκδηλώσεις

“Ιάννης Ξενάκης και αλγοριθμική μουσική”: Διάλεξη στη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος “Λίλιαν Βουδούρη”

Ο Ιάννης Ξενάκης ήταν πρωτοπόρος στη χρήση αλγοριθμικών τεχνικών και μαθηματικών μοντέλων σε σύνθεση μουσικής και εικαστικών έργων με πολυμέσα. Συνδύασε αρχιτεκτονική, μαθηματικά, μουσική και τέχνη για να δημιουργήσει αβαν γκαρντ συνθέσεις και εικαστικά έργα που δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τις βαθιές αλγοριθμικές και μαθηματικές του γνώσεις και την χρήση ελεγχόμενης τυχαιότητας και στοχαστικών διαδικασιών. Η ομιλία αυτή θα χρησιμοποιήσει παραδείγματα από έργα αλγοριθμικής και στοχαστικής μουσικής του Ξενάκη, όπως το Concrete PH, Metastasis, και UPIC, για να εξερευνήσει τους τρόπους που πιθανώς θα έγραφε σήμερα ο Ξενάκης μουσική έχοντας πρόσβαση στα μοντέρνα τεχνολογικά μέσα του σήμερα, όπως την κινητή τηλεφωνία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ομιλητής: Βασίλης Μάναρης, καθηγητής πληροφορικής, διευθυντής τμήματος Πληροφορικής στις Τέχνες του Πανεπιστημίου Τσάρλεστον, ΗΠΑ.
Τρίτη 31 Μαΐου στις 19:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας (μόνον ηλεκτρονικές κρατήσεις) εδώ.
Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη

Κυψέλη Μοναμούρ: Καλοκαιρινό φεστιβαλικό οδοιπορικό στην Κυψέλη

Ένα καλοκαιρινό οδοιπορικό, ένα σχεδόν φεστιβάλ, μία εβδομάδα στην Κυψέλη, καλεσμένοι σε ιδιωτικές κατοικίες, απρόσμενους χώρους και κουζίνες, προσκεκλημένοι καλλιτεχνών, λογοτεχνών, αρχιτεκτόνων, μουσικών, ηθοποιών, σκηνοθετών. Άνθρωποι του πολιτισμού ανοίγουν τα σπίτια τους παρουσιάζοντας εκθέσεις, μικρά μουσικά σύνολα, απαγγελίες, συζητήσεις, προβολές, αλλά και γευστικές προτάσεις. Το πρόγραμμα της Τρίτης έχει ως εξής:
14:00 – 16:00 | Φωτογραφική Κυψέλη / Πάρις Χαβιάρας στη Σελίδα Κομάντο Φέστιβαλ
12:00 – 19:00 | Κερκύρας 34, “Μυρτιά”, Λυδία Βαϊρακταράκη, Εγκατάσταση σε Δημόσιο Χώρο
18:00 – 21:00 | Φ.Νέγρη 32, “Foca Negra” performance “Πανδιώνη”
19:00 – 20:00 | Σποράδων 31, Τάσος Παυλόπουλος
20:00 – 21:00 | Φ. Νέγρη 68, “Μετεωρίτης” Μουσική βραδιά Γιώργος Παλαμιώτης, Δημήτρης Βασιλάκης
22:00 – 00:00 | Φ.Νέγρη 53, “Susie Q” Νίκος Γιαβρόπουλος
Από 30/05 έως 05/06
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b