MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 30 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Δάφνη Ευαγγελάτου © Regine Heiland
Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Αφιέρωμα στη Δάφνη Ευαγγελάτου, με τον Δημήτρη Γιάκα και έξι εκλεκτούς σολίστ στο Μέγαρο

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Σωματείο Υποτροφίες Μαρία Κάλλας παρουσιάζουν στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη Δάφνη Ευαγγελάτου, τη μεγάλη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που έφυγε πριν από λίγους μήνες για πάντα από κοντά μας. Με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, έξι εκλεκτοί Έλληνες σολίστ που υπήρξαν μαθητές της, οι Αλεξία Βουλγαρίδου, Άννα Στυλιανάκη, Άρης Αργύρης, Γιώργος Κανάρης, Νίκος Κοτενίδης και Μάριος Σαραντίδης, ερμηνεύουν έργα που η ίδια τους δίδαξε και αγαπούσε ξεχωριστά: άριες και σύνολα από όπερες των Μότσαρτ, Βέρντι, Πουτσίνι, Βάγκνερ, Τσιλέα, Στραβίνσκι και Κόρνγκολντ καθώς και τραγούδια των Φραντς Σούμπερτ, Ρίχαρντ Στράους, Γκαμπριέλ Φωρέ, Ούγκο Βολφ και Αντίοχου Ευαγγελάτου.
Δευτέρα 30/5, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

2. Τo Lullaby Project επιστρέφει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Lullaby Project επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο ΚΠΙΣΝ, σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Στη φετινή εκδοχή του Lullaby Project, το El Sistema Greece συνεχίζει να διευρύνει το φάσμα της γονεϊκότητας πέρα από το φύλο και τη βιολογική σχέση και να γιορτάζει καθολικά την αγάπη για τα παιδιά, παρουσιάζοντας ξεχωριστές μουσικές ιστορίες που αναδεικνύουν πλήθος επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα, “παρεμβαίνοντας” θετικά στις σχέσεις που τις γέννησαν, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αποδοχής με αγάπη και μουσική. Επιπλέον, οι καταξιωμένοι Έλληνες μουσικοσυνθέτες και τραγουδοποιοί Anser, Ηλίας Βαμβακούσης, Παύλος Παυλίδης, Γιώργος Κασαβέτης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Theodore, Ρωξάνη Χατζηδημητρίου και Γιάννης Χριστοδουλόπουλος αναλαμβάνουν να μεταγράψουν συναισθήματα, ευχές και ελπίδες σε νότες, ντύνοντας με μουσική τα όνειρα των παιδιών αλλά και των γονιών τους για εκείνα. Οι πρωτότυπες αυτές μουσικές ιστορίες θα παρουσιαστούν στο κοινό απόψε, στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε μία ακόμα μουσική γιορτή για τη μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου.
Δευτέρα 30/5, 19:30
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή μέσω του ticketservices.gr.
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

3. Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μουσείο Μπενάκη

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη, συνεχίζοντας την πολυετή τους συνεργασία. Στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί μία ξενάγηση στην Ισλαμική συλλογή του Μουσείου από την επιμελήτρια, Μίνα Μωραΐτου, ενώ στις 20:30, ο Λαέρτης Κοκολάνης και η Ελένη Νταφέκα θα εξερευνήσουν το φαινόμενο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και θα επιχειρήσουν να απεικονίσουν όλες τις πλευρές της: από την ανυπαρξία και τη σιωπή, στη σύλληψη, την έμπνευση, τη σύγκρουση μέχρι τη γονιμοποίηση και την τελική δημιουργία.
Δευτέρα 30/5, 19:30, 20:30
9€ * Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι δυνατή με την αγορά εισιτηρίου εισόδου στο στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνη στο ταμείο του μουσείου ή ηλεκτρονικά εδώ
Μουσείο Μπενάκη Ισλαμικής Τέχνης, Αγίων Ασωμάτων 22 και Διπύλου 12, Θησείο

4. Ο Θανάσης Dzingovic στο Gazarte

Απόψε, στη σκηνή του Gazarte, ο Θανάσης Dzingovic, παρέα με την Εύα Ντούρου στα πλήκτρα, τη Λαμπρινή Γρηγοριάδου στο μπάσο, τον Βασίλη Μπαχαρίδη στα τύμπανα θα παρουσιάσουν τα κομμάτια του νέου του δίσκου, plus ακυκλοφόρητο υλικό και ιδιαίτερες διασκευές. Ο Θανάσης Dzingovic είναι από τους πλέον αναγνωρίσιμους κιθαρίστες της εγχώριας σκηνής με πλούσια δράση και σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του. Ιδρυτικό μέλος των Σούπερ Στέρεο με τους οποίους έχουν κυκλοφορήσει τρεις δισκογραφικές δουλειές, των Tuflon με τους οποίους κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους πέρυσι την άνοιξη, κιθαρίστας στον Παύλο Παυλίδη και τους B-movies από το 2008 ως το 2015, μέλος της ορχήστρας του Γιάννη Χαρούλη από το 2015 ως σήμερα, μουσικός παραγωγός σε πολλά indie συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης κι όχι μόνο.
Δευτέρα 30/5, 22:00
12€
Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

5. Πεθαίνω σαν χώρα, του Δημήτρη Δημητριάδη στο Bios

H παράσταση «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του BIOS από την Ομάδα KNOT σε σκηνοθεσία Αλίκης Στενού. Το έργο, γραμμένο το 1978 από τον Δημήτρη Δημητριάδη, μάς κάνει μάρτυρες μιας χώρας που καταρρέει, σε έναν χρόνο όπου καμιά γυναίκα δεν φέρνει πια παιδί στον κόσμο. Μετά από χίλια χρόνια πολέμου και ενώ ο εχθρικός στρατός πρόκειται να περάσει από ώρα σε ώρα τα σύνορα, βλέπουμε το έθνος να διαλύεται, εξουθενωμένο από την ίδια του την ιστορία και ανίκανο πια να αντισταθεί. Τις στιγμές εκείνες επαληθεύονται οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις και περνάμε σε έναν νέο ιστορικό κύκλο, όπου η ανελέητη φαντασία επανέρχεται θριαμβευτικά και δίνει χώρο σε κοσμοϊστορικές ανακατατάξεις. Το τέλος μιας εποχής έχει έρθει όπως ο προμελετημένος θάνατος μιας αθεράπευτης αρρώστιας.
Δευτέρα 30/5, 21:00
12€
Bios, Πειραιώς 84, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b