MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 12 προτάσεις με εκδηλώσεις που γίνονται διαδικτυακά, τη Δευτέρα 30 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά σήμερα, Δευτέρα 30 Μαΐου.

Delos © Dilan Duszguner
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. 12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη και online

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει, από τις 26 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, σε υβριδική μορφή. Στο πλαίσιο του φετινού πλούσιου προγράμματος θα προβληθούν 110 ταινίες.   Παράλληλα, επιλεγμένα προγράμματα του θα παρουσιαστούν (και) online στη διεύθυνση online.tainiothiki.gr. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, μάστερκλας και q&a’s μετά από επιλεγμένες προβολές με τους προσκεκλημένους σκηνοθέτες που θα προλογίσουν τις ταινίες τους. Την Δευτέρα 30/05 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ταινία “Ανθρώπινη δικαιοσύνη / The talk of the town” στον κινηματογράφο ΛΑΙΣ.
26 Μαΐου – 15 Ιουνίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και +30 210 3609695 (ext. 0117)
E: [email protected] | http://www.tainiothiki.gr

2. Arte in English: Δωρεάν on demand προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη
«Timecode» του Juanjo Giménez

«Timecode» του Juanjo Giménez

Η δωρεάν πολιτιστική πλατφόρμα του τηλεοπτικού δικτύου Arte in English προσφέρει, για δωρεάν on demand παρακολούθηση έως τις 8 Μαΐου του 2023, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη:

3. Μικρή Μαμά: Η ταινία της Σελίν Σαμιά διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την ταινία της Σελίν Σαμιά «Μικρή Μαμά» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο, το όνομα του οποίου θα είναι Μαριόν. Η γαλλίδα δημιουργός, αγαπημένη των κριτικών και των μεγαλύτερων φεστιβάλ στον κόσμο επιστρέφει για να εδραιώσει ξανά τη φήμη της ως μία από τις σημαντικότερες auteur των καιρών μας.
Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

4. Cosmic Candy: Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της Ρηνιώ Δραγασάκη με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κίτσου διαθέσιμη on demand
Cosmic Candy: Η ταινία της Ρηνιώ Δραγασάκη με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου διαθέσιμη on demand

Cosmic Candy: Η ταινία της Ρηνιώ Δραγασάκη με πρωταγωνίστρια την Μαρία Κίτσου διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την ταινία της Ρηνιώ Δραγασάκη «Cosmic Candy» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Η Άννα (Μαρία Κίτσου), μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την πιθανή της απόλυση και ένα ρομαντικό ειδύλλιο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και όλα αυτά υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας Κόσμικ Κάντυ, της καραμέλας που σκάει στο στόμα. Όπως τονίζει η σκηνοθέτης Ρηνιώ Δραγασάκη, τo Cosmic Candy είναι μια ταινία για τις καραμέλες που έσκαγαν στο στόμα αλλά με τα χρόνια έγιναν τερηδόνα, για τα ξεχασμένα κάπου παιδιά και τους μόνιμα χαλασμένους ενήλικες.

Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) από 1,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

5. 16 φορές άνοιξη: Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σουζάν Λιντόν διαθέσιμο on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 31 Μαΐου του 2022, την πρώτη ταινία της Σουζάν Λιντόν «16 φορές άνοιξη» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Το κινηματογραφικό και σκηνοθετικό ντεμπούτο της 20χρονης Σουζάν Λιντόν, κόρης του σπουδαίου Γάλλου ηθοποιού Βίνσεντ Λιντόν, αφορά μία ταινία που αποτυπώνει με ευαισθησία την εύθραυστη εφηβική ηλικία, το πρώτο καρδιοχτύπι και το αναπόφευκτο πέρασμα στην ενηλικίωση και έφτασε μέχρι το φεστιβάλ Καννών και το φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν. Η 16χρονη Σουζάν η οποία δεν μοιάζει με τους συνομήλικους της και τους βαριέται αφόρητα, γνωρίζει έναν 35άρη ηθοποιό έξω από ένα θέατρο και τον ερωτεύεται. Όμως ακόμα και ο έρωτας αδυνατεί να είναι η απάντηση στα πάντα.
Διαθέσιμη έως 31/5
Εισιτήριο: 4€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ 

6. Έξι στα Δώδεκα: Ένα υβριδικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ με τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων Ελλήνων πεζογράφων και δραματουργών

Έξι στα Δώδεκα: Ένα υβριδικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ με τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων Ελλήνων πεζογράφων και δραματουργών

Το υβριδικό καλλιτεχνικό project Έξι στα Δώδεκα που εμπνεύσθηκε και σκηνοθέτησε η Τατιάνα Λύγαρη επαναπροβάλλεται σε streaming on demand. Θέατρο και σινεμά συνυπάρχουν στη νέα αυτή πρόταση που συνδυάζει τον νεοελληνικό θεατρικό λόγο, τον πρωτότυπο σκηνικό χώρο ενός βαγονιού με compartments, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο. Έξι Έλληνες Πεζογράφοι και θεατρικοί συγγραφείς: Μιράντα Βατικιώτη, Άκης Δήμου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ανδρέας Στάικος, Φωτεινή Τσαλίκογλου και Μάκης Τσίτας να γράψουν 12 νέα θεατρικά κείμενα σύντομης διάρκειας. Τα πρώτα 6 από τα 12 θεατρικά έργα κινηματογραφήθηκαν σαν ταινίες μικρού μήκους από τον Πάτροκλο Σκαφίδα μέσα στα Compartments του βαγονιού, που διαμορφώθηκαν το καθένα διαφορετικά από τον εικαστικό Βασίλη Παφίλη. Οι θεατές έχουν τώρα την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν σε μία ενιαία προβολή, διάρκειας 2 περίπου ωρών.
Διαθέσιμες σε μια ενιαία προβολή έως 31/5
Εισιτήριο: 10€ 
Αγοράστε το εισιτήριο και δείτε το πρότζεκτ εδώ

Εικαστικά

7. Γιάννης Οικονομίδης: Αναδρομική ψηφιακή έκθεση comics αφιερωμένη στον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφικό δημιουργό

Γιάννης Οικονομίδης: Αναδρομική ψηφιακή έκθεση comics αφιερωμένη στον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφικό δημιουργό

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics παρουσιάζει την διαδικτυακή ομαδική έκθεση comics «Γιάννης Οικονομίδης – Αναδρομική Έκθεση». Εκθέσεις comics και εικονογράφησης συνοδεύουν την έξοδο των ταινιών του Γιάννης Οικονομίδης – Yannis Economides στις κινηματογραφικές αίθουσες, αυτόνομα comics και πορτρέτα χαρακτήρων, καρικατούρες και εικαστικά κατά τη προεργασία γυρισμάτων, επίσημες αφίσες εικονογραφημένες από εγχώριους δημιουργούς. Η παρούσα Αναδρομική Έκθεση, συγκεντρώνει τα έργα που δημιουργήθηκαν για τις πέντε μεγάλου μήκους ταινίες του (Σπιρτόκουτο, Η Ψυχή στο Στόμα, Μαχαιροβγάλτης, Το Μικρό Ψαρί, Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδίας) αλλά και εκείνα που δημιουργήθηκαν για το – μέχρι σήμερα- μοναδικό θεατρικό του έργο Στέλλα Κοιμήσου, από καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Γούσης, ο Πέτρος Ζερβός, ο Παναγιώτης Μητσομπόνος, και πολλοί άλλοι.
Περιηγηθείτε στην έκθεση εδώ

8. Αρχέτυπο & εικασία: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery

Νάντια Κατούφα

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες  σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Αρχέτυπο & εικασία», η οποία παρουσιάζεται με φυσική παρουσία στην αίθουσα τέχνης των Αθηνών Chili Art Gallery, και, παράλληλα, διαδικτυακά, διαθέσιμη διεθνώς στη διεύθυνση artgrid.gr. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Ψηφιακής Τέχνης σε έντυπη μορφή, Φωτογραφίας και κολλάζ.
Διάρκεια Έκθεσης: 26 Μαΐου με 4 Ιουνίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Παρασκευή: 11:00 – 18:00. Πέμπτη: 12:00 – 19:00 και Σάββατο: 11:00–15:00.
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email: [email protected]

Θέατρο-Μουσική

9. Πίσω από το πέπλο: Η παράσταση της Βάσιας Βασιλείου διαθέσιμη για on demand streaming

Η παράσταση της Βάσιας Βασιλείου «Πίσω από το πέπλο» είναι διαθέσιμη για on demand streaming στο viva.gr Ο Ω(μέγα) είναι ένας νέος άντρας, που ξαφνικά βρίσκεται σε μια άγνωστη γι’ αυτόν διάσταση. Σ’ αυτή τη διάσταση έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τις αλήθειες του. Η παράσταση «Πίσω από το πέπλο», γεννήθηκε στην καρδιά της πανδημίας και κινηματογραφήθηκε ειδικά για να συναντήσει το κοινό της στις οθόνες. Η καινοτομία της παράστασης βρίσκεται στην διαδραστική ματιά της, η οποία επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει το τέλος της πλοκής.
Διαθέσιμη έως 30/6
Εισιτήριο: 7,99€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

10. Η GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διαθέτει online έως τις 31 Αυγούστου 2022 τις εξής παραστάσεις:

GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

11. The Lullaby Project “Όνειρα γεμάτα μουσική και αγάπη”: Η μουσική παράσταση διαθέσιμη και για online παρακολούθηση

Το Lullaby Project επιστρέφει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε σύμπραξη με το μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Ένα ομόφυλο ζευγάρι που ονειρεύεται έναν κόσμο ίσων ευκαιριών για το παιδί που υιοθέτησε, νέοι μπαμπάδες προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού που αγωνιούν να δουν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν, μια μητέρα που μεγαλώνει μόνη τα τέσσερα παιδιά της ζώντας κάτω από το όριο της φτώχειας, αλλά και κοινωνικοί λειτουργοί που φροντίζουν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, προσπαθώντας να αποκαταστήσουν την παιδικότητα και την εμπιστοσύνη τους σε έναν κόσμο ενηλίκων που δεν κατάφερε να τα προστατεύσει, είναι μερικοί μόνο από τους πρωταγωνιστές των 8 μουσικών ιστοριών του φετινού Lullaby Project. Τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 19:30, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το Lullaby Project τόσο στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όσο και online στο κανάλι του στο YouTube και στο site του ΚΠΙΣΝ.
Δευτέρα 30 Μαΐου, 19:30
Ελεύθερη Είσοδος/Δωρεάν παρακολούθηση εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα | https://www.snfcc.org/

12. ALPHA MISSION – ΔELOS & «Οι (αβέβαιες) τέσσερις εποχές»: Διαθέσιμη για online παρακολούθηση η πανευρωπαϊκή συναυλία για τον πλανήτη στη μνήμη του Βαγγέλη Παπαθανασίου
Alpha Mission - Δelos. © Dilan Duszguner

Alpha Mission – Δelos. © Dilan Duszguner

Τη Δευτέρα 30 Μαΐου, το εμβληματικό νησί της Δήλου – κοσμοπολίτικο κέντρο της Μεσογείου κατά την αρχαιότητα, και σήμερα πια ανοιχτό μουσείο – ξαναζωντανεύει. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του ALPHA MISSION – ΔELOS, μιας συλλογικής πρωτοβουλίας που συνδυάζει τις δυνάμεις της Μυθολογίας, της Τέχνης, του Διαστήματος και της Τεχνολογίας για να ευαισθητοποιήσει σε παγκόσμιο επίπεδο για την επείγουσα ανάγκη προστασίας του πλανήτη μας. Η Δήλος υποδέχεται μια ορχήστρα κλασικής μουσικής σε μια συναυλία διεθνούς εμβέλειας και μεγάλης συμβολικής αξίας. Στη συναυλία, θα συμμετέχει η Ορχήστρα Νέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUYO) μαζί με Ουκρανούς & Ρώσους μουσικούς και σολίστες την ουκρανικής καταγωγής, το ανερχόμενο αστέρι στο βιολί, Diana Tishchenko και ο Έλληνας δεξιοτέχνης στη λύρα, Σωκράτης Σινόπουλος. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά τη Δευτέρα 30 Μαΐου στις 20:30 στο ARTE, στην ΕΡΤ και θα προβληθεί σε γιγαντοοθόνη στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο site και το κανάλι στο Youtube του Μεγάρου και σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.
Δευτέρα 30 Μαΐου, 20:00
Ελεύθερη Είσοδος για παρακολούθηση της συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Δωρεάν online παρακολούθηση εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b