MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Κυριακή 29 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Κυριακή 29 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ανοιξιάτικη συναυλία στο Μέγαρο από την Camerata Junior

Μετά από δύο χρόνια αποχής από τις τακτικές της συναυλίες στο Μέγαρο, η CAMERATA JUNIOR – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής και ορχήστρα in residence του Μεγάρου, με μαέστρο τον Νίκο Χαλιάσα, ανυπομονεί να μοιραστεί με το κοινό το νέο της ρεπερτόριο, στη συναυλία της 29ης Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η Παιδική και η Νεανική Ορχήστρα θα εμφανιστούν χωριστά αλλά και μαζί σε έργα των συνθετών Ουίλλιαμ Μπόυς και Πωλ Γουντ καθώς και στην απαιτητική Σερενάτα του Γιόζεφ Σουκ. Θα παρουσιάσουν επίσης σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο που έγραψε ειδικά για την Ορχήστρα ο νέος συνθέτης Πάνος Φουντάς, υπότροφος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.
Κυριακή 29/12, 12:00
10€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

2. Twin Tribes στο Temple

Post-punk στην καρδιά, με περίτεχνα σκοτεινές και μελωδικές μπασογραμμές, χαρακτηριστικά synthesizers και στίχους για τους απέθαντους και τα παράλληλα σύμπαντα, το darkwave duo των Twin Tribes από το Brownsville του Texas αποτελεί δίχως άλλο το μέλλον του ήχου που εκπροσωπεί και απόψε τους απολαμβάνουμε live στο Temple.
Κυριακή 29/12, 21:00
Από 15€
Temple, Ιάκχου 17, Αθήνα

3. 21ο Athens Technopolis Jazz Festival «Women in Jazz»

Η τελευταία μέρα του Athens Jazz για φέτος ξεκινά με τις 3:rma από τη Σλοβενία, ένα ιδιαίτερο ντουέτο που συνδυάζει την ποιητική folk τραγουδοποιία με τη σύγχρονη κοινωνική ενσυναίσθηση, μια ουσιώδης προσέγγιση σε ζητήματα γυναικείας υπόστασης και διαπροσωπικών σχέσεων. Ακολουθεί η εκρηκτική μπασίστρια και γεμάτη συναίσθημα ερμηνεύτρια Ellen Andrea Wang από τη Νορβηγία, ισχυρότατη παρουσία στη σύγχρονη τζαζ (plus) και όχι μόνο τοπική σκηνή αλλά και με διεθνείς συνεργασίες (Sting, Manu Katché, Marilyn Mazur). Την αυλαία του φεστιβάλ κλείνουν οι Ida Nielsen & The Funkbots από τη Δανία. Όχημά τους το εκρηκτικό funk και οι υψηλών ενεργειών ηχορυθμοί αλλά και τα cool vibes μαζί με τα soul συναισθήματα. Το όνομα της Nielsen, άλλωστε, είναι πολύ γνωστό καθώς ήταν η δεξιοτέχνις μπασίστρια του Prince από το 2010 έως το 2016.
Παρασκευή 29/5, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

4. H Ασκητική, του Ν. Καζαντζάκη στο Θέατρο Βρετάνια

Η επιτυχημένη θεατρική διασκευή του εμβληματικού έργου «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, παρουσιάζεται για τελευταία φορά απόψε στο θέατρο Βρετάνια. Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος επανασυνδέει την «Ασκητική» με το κοινό, επιχειρώντας εκ βαθέων μια νέα θεατρική προσέγγιση. Πρωταγωνιστούν ο Θοδωρής Κατσαφάδος και η Κοραλία Καράντη. Μαζί τους οι ηθοποιοί, Ρένα Κυπριώτη , Κωνσταντής Ζημιανίτης και η Στεφανία Καπετανίδη. Συμμετέχει ομάδα χορού.
Παρασκευή 29/5, 20:00
15-20€
Θέατρο Βρετάνια, Πανεπιστημίου 7, Αθήνα

5. Οι Λουόμενες, της Κατερίνας Μαυρογεώργη επιστρέφουν στο θέατρο Skrow

Τρία χρόνια μετά την πρώτη τους παράσταση, «Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη παρουσιάζονται για τελευταία φορά απόψε στο Θέατρο Skrow. Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς, και σε μία μικρή επαρχιακή λουτρόπολη με ιαματικές πηγές οι δρόμοι έχουν ερημώσει, καθώς όλοι ετοιμάζονται για την αλλαγή του χρόνου. Κι όμως, το Υδροθεραπευτήριο «Ο Ασκληπιός» είναι ανοιχτό… Εκεί μέσα βρίσκονται τρεις άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες. Η Λύντια είναι η ιδιοκτήτρια του “Ασκληπιού”, η Κάτια και η Μαρία λουόμενες που καταφθάνουν απρόσμενα. Καμία από τις τρεις δεν έχει θέμα υγείας, όμως κάθε μία κουβαλά κι από ένα μυστικό που τη βαραίνει και την αγριεύει. Και οι τρεις έχουν κάτι να ξεπλύνουν, και οι τρεις ψάχνουν από κάτι να ξεφύγουν.
Παρασκευή 29/5, 20:00
8-13€
Skrow, Αρχελάου 5, Παγκράτι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b