MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 28 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 28 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Οι Πυξ Λαξ στο Θέατρο Πέτρας

Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν στις καλοκαιρινές συναυλίες με μία περιοδεία που ξεκινάει με πρώτη στάση στο Θέατρο Πέτρας. Οι Πυξ Λαξ έρχονται αυτό το καλοκαίρι να μάς θυμίσουν τις αγαπημένες μας συνήθειες, τα ετήσια ραντεβού στους συναυλιακούς χώρους, τη σημασία της μουσικής, της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης.
Σάββατο 28/5, 21:00
Από 13€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

2. Νέα ταλέντα: H Αντιγόνη Μπαξέ στο Θέατρο Ολύμπια

Ο κύκλος «Νέα Ταλέντα» κλείνει με την νεαρή κιθαρίστα Αντιγόνη Μπαξέ να ερμηνεύει το Κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα δωματίου του Malcolm Arnold. Το έργο περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους σολίστ κιθάρας. Η γραφή του Arnold αναδεικνύει την ευέλικτη φύση του οργάνου και αποδίδει τόσο το δραματικό, το λυρικό, το δεξιοτεχνικό, το περιπαιχτικό αλλά και το χορευτικό ύφος με χαρακτηριστική ευκολία. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η Συμφωνία αρ. 8 του Antonín Dvořák, ένα έργο που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συμφωνίες του για την περιγραφική του δύναμη και την εκφραστική του ευρύτητα.
Σάββατο 28/5, 20:30
5-20€
Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

3. Συναυλία – αφιέρωμα στον Άρη και στη Λίλιαν Βουδούρη στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής υποδέχεται για μία ακόμη φορά τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, με την οποία τον συνδέει η κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με Πρόεδρο τον καθηγητή μουσικολογίας Νίκο Μαλιάρα και καλλιτεχνικό διευθυντή τον αρχιμουσικό Βύρωνα Φιδετζή, η Ορχήστρα συμμετείχε το 2019 στον εορτασμό για τα είκοσι χρόνια από την ίδρυση της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη”. Φέτος εμφανίζεται και πάλι στο Μέγαρο σε μια συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του Άρη και της Λίλιαν Βουδούρη. Εκτός από τις πάντα απολαυστικές Τέσσερις εποχές του Αντόνιο Βιβάλντι, το εκλεκτό συμφωνικό σύνολο παρουσιάζει σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το Stabat Mater του ουαλού συνθέτη Καρλ Τζένκινς, συμπράττοντας με την πολυμελή Musica Χορωδία των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της Μουσικής Βιβλιοθήκης “Λίλιαν Βουδούρη” του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.
Τραγούδι: Αγγελική Καθαρίου, Σαβίνα Γιαννάτου
Βιολί, διεύθυνση από το αναλόγιο: Σίμος Παπάνας
Σάββατο 28/5, 20:30
15-42€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΘΕΑΤΡΟ

4. Swell, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, το φεστιβάλ συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.
Απόψε, μη χάσετε την παράσταση «Swell» από την θεατρική ομάδα Arcadia, σε κείμενο και σκηνοθεσία Θοδωρή Τσαπακίδη. Η κυρία Μπαρμπαρούσου, μακρινή απόγονος παριανών πειρατών, βασανίζεται από τον φόβο μήπως η υιοθετημένη της κόρη ανακαλύψει την αλήθεια για τους βιολογικούς της γονείς. Δώδεκα χρόνια νωρίτερα η συμβίωση μαζί τους υπήρξε μία κόλαση με απρόβλεπτη κατάληξη…
Σάββατο 28/5, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

5. Χιροσίμα Αγάπη μου, σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή στο Θέατρο Σημείο

Η κορυφαία γαλλο-ιαπωνική ταινία «Χιροσίμα, αγάπη μου», μεταφέρεται στην ελληνική σκηνή. Το «Χιροσίμα Αγάπη Μου» ξεκινά και τελειώνει ουσιαστικά με μια περιπλάνηση. Η Χιροσίμα είναι η ιστορία μιας καταστροφής, η ιστορία μιας τραγωδίας, η απόλυτη συντριβή και ο απόλυτος έρωτας. Η παράσταση σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, εξερευνά την απόλυτη καταστροφή και τον απόλυτο έρωτα. Ποιές είναι, οι σημερινές καταστροφές που εξακολουθούν να διχάζουν την ανθρωπότητα; Ποιές προηγούμενες καταστροφές εξακολουθούν να μας χωρίζουν;
Σάββατο 28/5, 20:30
5-15€
Θέατρο Σημείο, Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b