MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Παρασκευή 27 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Πανούκλα 2022 – Ωδή στο Θάνατο, από την ομάδα Abnormal στο Μπάγκειον

Το εμβληματικό κείμενο του Αλμπέρτ Καμύ, «Πανούκλα», συναντάει την Ελλάδα του σήμερα, σε μια χοροθεατρική παράσταση στο Ξενοδοχείο Μπάγκειον από τη σκηνοθέτρια Πηνελόπη Φλουρή και την ομάδα Abnormal. Η παράσταση σκιαγραφεί την ανθρώπινη συμπεριφορά, την ανάγκη για την ύπαρξη νοήματος όταν όλα καταρρέουν γύρω μας και μέσα μας. Το έργο αυτό επιβεβαιώνει το παράλογο της ύπαρξης, το παράλογο του κόσμου κι αποτελεί μία κραυγή απόγνωσης και απελπισίας απέναντι στον φόβο του θανάτου, βασισμένο στην ηχηρή γραφή του Α. Καμύ, «Από την στιγμή που θα γεννηθούμε είμαστε καταδικασμένοι να πεθάνουμε».
Παρασκευή 27/5, 21:15
10-14€
Ξενοδοχείον Μπάγκειον, Πλ. Ομόνοιας 18, Αθήνα

2. Με μια βαλίτσα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, το φεστιβάλ συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.
Απόψε, μη χάσετε την παράσταση «Με μια βαλίτσα» από την θεατρική ομάδα Αίθουσα 10. Ένα σμάρι ανθρώπων, πολιτισμών, λαών, ψάχνει να βρει καταφύγιο. Στη βαλίτσα τους υπάρχουν μαρτυρίες από τα ταξίδια τους, τους αποχωρισμούς τους, τις ιστορίες τους και μπερδεύονται με μαρτυρίες, ταξίδια, αποχωρισμούς, ανθρώπους του παρελθόντος, που έμειναν στην ιστορία σαν μία μαύρη κηλίδα στα βιβλία της ζωής.
Παρασκευή 27/5, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. «Voodoo Cello»: Η Ιmany στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

H Ιmany έρχεται απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την παράσταση “Voodoo Cello”, βασισμένη στην τελευταία της ομώνυμη δισκογραφική δουλειά. Μια παράσταση όπου οι μόνοι πρωταγωνιστές είναι η μαγική, γήινη φωνή της και 8 τσέλο που την συνοδεύουν σε ένα μοναδικό κοντσέρτο για φωνή και έγχορδα. Mέσα από μια performance η Ιmany ερμηνεύει μια σειρά από σπουδαία τραγούδια της pop μουσικής από ένα αχανές εύρος επιλογών, που κυμαίνονται από Nina Simone, σε Radiohead, Cat Stevens, Donna Summer, Madonna, Ed Sheeran, Bob Marley, καταργώντας σύνορα και αντιλήψεις.
Παρασκευή 27/5, 20:00
13-70€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

4. ADD Festival στην Πειραιώς 260

Τρία χρόνια και μια πανδημία μετά, το ADD, το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε. Σήμερα και αύριο, υπό τη φιλοξενία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το ADD καταλαμβάνει το βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260, και έρχεται ξανά στο προσκήνιο για να υπερασπιστεί τον τίτλο του ως ένα από τα πιο συναρπαστικά ανερχόμενα χορευτικά μουσικά φεστιβάλ της Ευρώπης. Για πρώτη φορά το ADD γίνεται διήμερο και θα έχει συνολική διάρκεια 32 ώρες (oι πόρτες ανοίγουν στις 19.00 το απόγευμα και η μουσική κλείνει στις 11.00 το πρωί). Mε 43 ονόματα από την αφρόκρεμα της παγκόσμιας dance σκηνής σε τρεις εξωτερικές και εσωτερικές σκηνές, το ADD επιστρέφει ως ένα χορευτικό playground που θα σημάνει την αρχή του καλοκαιριού. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.
Παρασκευή 27/5, 19:00
Εισιτήριο δυο ημερών: 149€, 89€. Εισιτήριο μίας ημέρας 79€, 49€
Πειραιώς 260, Καλλιθέα

5. Όλα στον υπερθετικό – Έτος Στραβίνσκυ, από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τρία συμφωνικά έργα με τίτλο «Όλα στον υπερθετικό» των Μότσαρτ, Λιστ και Στραβίνσκυ. Πρόσωπα-κλειδιά που άφησαν το αποτύπωμά τους στην ιστορία της μουσικής. Η συναυλία ξεκινά με τη Συμφωνία αρ. 35 σε ρε μείζονα του Μότσαρτ, γνωστή και ως «Χάφνερ». Δημιουργία επιβλητική όσο και ανάλαφρη, εορταστική.. Στη συνέχεια, ο βιρτουόζος πιανίστας Νίκος Κυριόσογλου αναμετράται με το εκρηκτικό Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε λα μείζονα του Φραντς Λιστ. Η συναυλία κλείνει με «Το πουλί της φωτιάς», τη συμφωνική σουίτα του 1945, του πάντα πρωτοπόρου Ιγκόρ Στραβίνσκυ. Το συναρπαστικό γραπτό ακολουθεί την πλοκή του ομώνυμου μπαλέτου, εξιστορώντας τον θρίαμβο του πρίγκιπα Ιβάν ενάντια στις δυνάμεις του κακού. Διευθύνει ο Μάρκους Μπος.
Παρασκευή 27/5, 20:30
8-25€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b