MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Πέμπτη 26 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Πέμπτη 26 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Nick Waterhouse στο Piraeus Club Academy

Ο Nick Waterhouse, o “σωτήρας” της soul, της rhythm & blues και του rock ‘n’ roll, έρχεται στην Ελλάδα. Ο Nick Waterhouse δημιουργεί κάτι πραγματικά καινούργιο εμπνεόμενος από τις πηγές της μουσικής, που τις γνωρίζει σε βάθος. Ξέρει πού θέλει να πάει και τι να κάνει. Θέλει να χτίσει ατμοσφαιρικά μουσικά τοπία γεμάτα μπλουζ, τζαζ, R&B και rock ‘n’ roll ρυθμούς. Ακριβώς γι’ αυτό, οι συναυλίες του αποτελούν μια εμπειρία γεμάτη vintage αισθητική, ρυθμούς rhythm and blues, μελωδίες που “διακτινίζουν” το κοινό στις εποχές των ’50s και των ’60s. Με τη μουσική του, δημιουργεί ένα ξέφρενο rock ‘n’ roll party.
Πέμπτη 26/5, 21:30
26-30€
Piraeus Club Academy, Πειραιώς 105, Αθήνα

2. Ο Theodore στο Temple

O Theodore επιστρέφει και μας προσκαλεί στο release show του τέταρτου προσωπικού του album “The Voyage” στο Temple. Μαζί με την ανανεωμένη μπάντα του και ένα εντυπωσιακό light show, θα μοιραστεί με το κοινό ένα ξεχωριστό live, στο οποίο εκτός από το νέο album του θα απολαύσουμε και αγαπημένα κομμάτια από το σύνολο της μέχρι τώρα δισκογραφίας του.
Πέμπτη 26/5, 21:00
8-12€
Temple Athens, Ιάκχου 17, Αθήνα 

3. 21ο Athens Technopolis Jazz Festival «Women in Jazz»

Το Athens Jazz επέστρεψε έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και, με βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό line-up. Πρώτη εμφάνιση της Πέμπτης 26 Μαΐου είναι οι O.N.E., το μοναδικό αμιγώς γυναικείο τζαζ γκρουπ στην Πολωνία, τέσσερις γυναίκες που αντλούν από την πλούσια παράδοση της χώρας και δεν σταματούν να διακρίνονται σε τοπικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακολουθεί η πολυπράγμων σαξοφωνίστρια και συνθέτρια Maria Faust από την Εσθονία, μία από τις πιο γνωστές και πολλά υποσχόμενες της χώρας, μαζί με το free jazz σχήμα της Jazz Catastrophe. Η βραδιά ολοκληρώνεται με την μία και μοναδική Lucy Woodward (ΗΠΑ), τραγουδίστρια των θρυλικών Snarky Puppy και με σπουδαίες συνεργασίες στο ενεργητικό της, ανάμεσα στις οποίες οι Rod Stewart, Barbra Streisand, Celine Dion και Pink Martini.
Πέμπτη 26/5, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

4. Το Μήνυμα, του Αργύρη Χιόνη στο θέατρο Χώρος

Μετά από μια σειρά παραστάσεων στο θέατρο Φούρνος, η φάρσα του Αργύρη Χιόνη, «Το μήνυμα», από την ομάδα APUS σε σκηνοθεσία Ανθής Φουντά, επιστρέφει για 8 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Χώρος. Το έργο είναι ένα από τα τρία και μοναδικά θεατρικά κείμενα που έγραψε ο Αργύρης Χιόνης την περίοδο 1971-1973. Σύμφωνα με τον ίδιο, έμπνευση αποτέλεσε το έργο του Franco Sacchetti, Ιταλού συγγραφέα της Αναγέννησης, στο οποίο εντόπισε πρώιμα ψήγματα του θεάτρου του παραλόγου και ειδικότερα ομοιότητες με το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Μπέκετ. Μια υπαρξιακή φάρσα με σαφείς επιρροές από το θέατρο του παραλόγου. Μια ευρηματική και βαθιά ανθρώπινη παράσταση που χωρά ολόκληρη στα αυστηρά όρια ενός σκηνικού που μοιάζει βγαλμένο από ξύλινο παιχνίδι-γρίφο.
Πέμπτη 26/5, 21:00
8-12€
Θέατρο Χώρος, Πραβίου 6 – 8, Αθήνα

ΧΟΡΟΣ

5. Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες, της Μαριάννα Καβαλλιεράτου στο Σύγχρονο Θέατρο

Η χορογράφος Μαριάννα Καβαλλιεράτου παρουσιάζει τη νέα της δουλειά «South seas or other stories»/ «Νότιες θάλασσες ή άλλες ιστορίες», για 4 μοναδικές παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο. Η ζωή στην «εποχή της αβεβαιότητας» φαίνεται πως επιβάλλει μία αίσθηση αέναης κίνησης και ρευστότητας. Ζητείται συνεχώς κανείς να επανεξετάζει, να επαναδιαπραγματεύεται, να επανατοποθετείται, να αναπροσαρμόζεται, να ανασυντάσσεται, να αναθεωρεί. Ταυτόχρονα, οφείλει να βρίσκει χρόνο για να αναστοχάζεται, να ανακαλεί, να ανακαλύπτει, να αναπολεί. Ποιες πληθυντικές συνθήκες/ενέργειες ονομάζει αυτό το «ανά» και πως μπορούν να γίνουν οδηγοί για μία χορογραφία; Πέντε χορευτές αναζητούν τις εντάσεις αυτής της συνεχούς [μετα]κίνησης από το θεωρώ στο αναθεωρώ, από το πλάθω στο αναπλάθω, από το ταράσσω στο αναταράσσω, από το δομώ στο αναδομώ, από το καλύπτω στο ανακαλύπτω…
Πέμπτη 26/5, 21:00
10€
Σύγχρονο Θέατρο, Eυμολπιδών 45, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b