MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τετάρτη 25 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 25 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ίχνη της Αντιγόνης, σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στην Ελλάδα για να παρουσιάσει το φεμινιστικό υβριδικό show «Ίχνη της Αντιγόνης» («Traces of Antigone»). Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Ελλάδα, έως τις 29 Μάΐου στο θέατρο του Νέου Κόσμου, μετά την παρουσίασή της σε σημαντικούς σταθμούς της Ευρώπης και της Αμερικής. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο της σύγχρονης Σουηδής Χριστίνας Ουζουνίδου, το οποίο αντλεί από τον αρχαιοελληνικό μύθο της Αντιγόνης και καταπιάνεται με την διαχρονική έμφυλη βία υπό το φως του «metoo» κινήματος. Επί σκηνής οι μουσικοί Nalyssa Green και Κατερίνα Παπαχρήστου (Tango With Lions) ερμηνεύουν ζωντανά, ενώ οι έξι performers (Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Βάλια Παπαχρήστου, Gemma Hansson Carbone, Σοφία Μανώλη, Χαρίκλεια Πετράκη, Έλλη Παπακωνσταντίνου) συνθέτουν «μία καθηλωτική διερεύνηση της γυναικείας ταυτότητας, ένα συναρπαστικό οπτικό καλειδοσκόπιο», όπως σημειώνει ο Douglas Kennedy, τέως διευθυντής του Peacock Theatre του Λονδίνου.
Τετάρτη 25/5, 21:15
5-20€
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Κεντρική Σκηνή, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

2. Με δύναμη απ’ την Κηφισιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ, με την εμπειρία των έντεκα προηγούμενων διοργανώσεων, μπαίνει φέτος σε μια νέα δυναμική φάση. Παραφράζοντας το Off-Off Broadway, το Off-Off Athens είναι ένα από τα πρώτα φεστιβάλ που απέδειξε πως υπάρχει ανοιχτός χώρος και διάθεση για πειραματισμό. Φέτος, το φεστιβάλ συνεχίζει ερχόμενο να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής, σε μία περίοδο που οι ευκαιρίες για τους νέους καλλιτέχνες είναι – λόγω της πανδημίας και των αποτελεσμάτων της – περιορισμένες έως ανύπαρκτες. Σε κάθε βραδιά θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα θα πραγματοποιήσει δυο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες.
Απόψε, μη χάσετε την παράσταση «Με δύναμη απ’ την Κηφισιά» από την ομάδα Παύση-Μοναξιά. Σ’ ένα αστικό σαλόνι τέσσερις ηρωίδες ψάχνουν μάταια τη δύναμη να αυτοπροσδιοριστούν αλλά υποκύπτουν σε μοτίβα τα οποία τους οδηγούν σε αδιέξοδο. Ένα ταξίδι που δεν πραγματώνεται και μια νέα αρχή που δε γίνεται θέτουν μονίμως υπό αμφισβήτηση το κατά πόσο είναι αρκετά δυνατές, ώστε να κατακτήσουν την ευτυχία που αποζητούν…
Τετάρτη 25/5, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

3. The Outreach Project στον Πολυχώρο Vault

Ολοκληρώθηκαν στη σκηνή του Πολυχώρου Vault οι θεατρικές αναγνώσεις των 6 πρωτότυπων έργων νέων δημιουργών, που ανέδειξε το “Outreach Project”, υπό τη διοργάνωση των Συνεργειών Πολιτισμού και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κώστα Θεωνά. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η υποστήριξη της σύγχρονης θεατρικής γραφής, μέσα από έργα που πραγματεύονταν την έννοια της ατομικής ταυτότητας, της ετερότητας, της συμπερίληψης και της αποδοχής της διαφορετικότητας ως κοινωνική αξία και διαχρονική πρόκληση. Κατόπιν της ολοκλήρωσης των θεατρικών αναγνώσεων, ένα από τα δύο έργα που επελέγησαν να παρουσιαστούν με ελεύθερη είσοδο στη σκηνή του Θεάτρου Vault σε θεατροποιημένη μορφή σκηνοθετημένων αναλογίων, είναι “Trans-port” της Ειρήνης Δερμιτζάκη.
Τετάρτη 25/5, 21:00
Είσοδος ελεύθερη *Για κρατήσεις: 213 0356472 / 6951832070 (11:00-14:00 & 17:00-21:00).
Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Xenakis Alive: Αφιέρωμα στον Ιάννη Ξενάκη στο Ωδείο Αθηνών

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιάννη Ξενάκη (1922 – 2001), η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συνεργάζεται με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Universit é Paris 8 – Musidanse, το The friends of Xenakis Association και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και παρουσιάζει το Xenakis Alive στο Ωδείο Αθηνών. Σε αυτό, τέσσερις σύγχρονοι μουσικοί της πειραματικής και ηλεκτρονικής σκηνής, οι AGF, Paul Goutmann, Πάνος Αλεξιάδης και Pan Daijing παρουσιάζουν τους ήχους του αύριο, με έμπνευση από τον επιδραστικό συνθέτη.
Τετάρτη 25/5, 21:00
5-8€
Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης και Βασ. Γεωργίου Β’ 17-19, Αθήνα

5. 21ο Athens Technopolis Jazz Festival “Women in Jazz”

Το Athens Jazz επέστρεψε έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και, με βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό line-up.  Σήμερα Τετάρτη 25 Μαΐου, πρώτη στη σκηνή θα εμφανιστεί η αγγλικής καταγωγής Claire Parsons από το Λουξεμβούργο, η οποία μέσα από το πολυεθνικό της project “In Geometry” καταφέρνει να εμπλουτίζει με νέες ιδέες και ηχοχρώματα την ευρωπαϊκή τζαζ, για να την ακολουθήσει η STAV από το Ισραήλ ή – κατά κόσμον – Stav Achai. Ένα από τα βασικά ονόματα του φετινού International Music Showcase Festival, μια καλλιτέχνιδα με πλούσια παλέτα που μπολιάζει τον μινιμαλισμό, την αφρικανική παράδοση τη ροκ και, φυσικά, τη τζαζ. Τέλος, θα ακούσουμε την ΑVEC από την Αυστρία, η οποία πέρα από την απλότητα και την ευθύτητα της μουσικής της, κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ποπ σκηνή της χώρας της αλλά και μια ισχυρότατη fan base – όχι άδικα.
Τετάρτη 25/5, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b