MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 24 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 24 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

MOYΣΙΚΗ

1. Η Mitsuko Uchida στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η σπουδαία πιανίστα Mitsuko Uchida έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τον Mozart και τον Schumann με τον Kurtág. H Mitsuko Uchida θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες πιανίστες του καιρού μας, με διεθνώς αναγνωρισμένες ερμηνείες και ηχογραφήσεις που έχουν τιμηθεί με πολλές διακρίσεις –ανάμεσά τους, και δύο Grammy. Γνωστή στο διεθνές μουσικό στερέωμα για την άνεση με την οποία κινείται στην πιιανιστική εργογραφία της κλασικής, ρομαντικής αλλά και σύγχρονης εποχής, η Γιαπωνέζα σολίστ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στο πλαίσιο της σειράς Piano Masters. Θα παρουσιάσει στο κοινό της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης συνθέσεις του Wolfgang Amadeus Mozart, του Robert Schumann αλλά και του György Kurtág, ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, και από τους πιο αγαπημένους της Uchida.
Τρίτη 24/5, 20:30
11-60€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, Ιλίσια

2. Η παράδοση στο σήμερα, από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων στο θέατρο Ολύμπια

Το παρόν συναντά το παρελθόν με ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι από το Εργαστήρι Ελληνικής μουσικής σε μελωδικά μονοπάτια που χάραξαν Έλληνες συνθέτες επηρεασμένοι από την παράδοση. Συνταξιδιώτες ο ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης, ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης της νεότερης γενιάς και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, ο οποίος συγκαταλέγεται στους καλύτερους μουσικούς παραδοσιακών πνευστών της Ελληνικής μουσικής.
Τρίτη 24/5, 20:30
5-30€
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα

3. Οι Δραμαμίνη στον Σταυρό του Νότου Club

Το συγκρότημα Δραμαμίνη επιστρέφει στο club του Σταυρού του Νότου για μία συναυλία απόψε. Έχοντας στις αποσκευές τους ένα καινούργιο Εp με τίτλο “Ούτε Ένα Σύννεφο Σήμερα”, το τραγούδι “Θα Σου Πω Που Πήγε Αυτό Το Καλοκαίρι” που κυκλοφόρησαν πρόσφατα παρέα με τους θρυλικούς Πυξ Λαξ, καθώς επίσης τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους επιλεγμένες διασκευές και συμμετοχές έκπληξη, θα μάς ταξιδέψουν στο μουσικό τους κόσμο και υπόσχονται να μας χαρίσουν μια υπέροχη ανοιξιάτικη βραδιά.
Τρίτη 24/5, 21:30
10€
Σταυρός του Νότου Club, Θαρύπου 37, Αθήνα

4. Η Kristin Hersh στο Gazarte

Η εμβληματική frontwoman των Throwing Muses, επισκέπτεται την Αθήνα σε μια solo περιοδεία με κομμάτια από όλη την καριέρα της. Η συνθέτις, συγγραφέας και πολυ-οργανίστρια Kristin Hersh ξεκίνησε την περιοδεία της αυτή την άνοιξη, με αφορμή την επιτυχημένη, πρόσφατη Throwing Muses κυκλοφορία με τίτλο «Sun Racket». Μαζί της ο Fred Abong.
Τρίτη 24/5, 21:30
Από 18€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

ΘΕΑΤΡΟ

5. Λα Πουπέ, της Άννας Κοκκίνου στο Θέατρο Σφενδόνη

Η θρυλική «Λα Πουπέ» του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε σκηνοθεσία-ερμηνεία της Άννας Κοκκίνου, επιστρέφει, σε ένα εντελώς νέο ανέβασμα, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Σφενδόνη. Η Ρίκα είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα κι ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο, η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομαχτική. Με πολλά τραύματα και με ακόμα περισσότερη ορμή και πείσμα, η χοντρούλα δεν είναι από τα πρόσωπα που το βάζουν κάτω. Δαγκώνει τα χείλη και τα βάζει με όλους: πραγματικούς ανθρώπους και φαντάσματα. Aλλά προσέξτε! Δεν είναι αυτό που φαίνεται…
Τρίτη 24/5, 21:00
10-15€
Θέατρο Σφενδόνη, Μακρή 4, Ακρόπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b