MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια: Με τρεις ξεχωριστές συναυλίες ολοκληρώνεται η τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδος

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί το φιλόμουσο κοινό της Αθήνας σε τρεις ξεχωριστές συναυλίες υψηλού επιπέδου με τις οποίες ολοκληρώνεται η τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδος στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Monopoli Team

Ο Δήμος Αθηναίων προσκαλεί το φιλόμουσο κοινό της Αθήνας σε τρεις ξεχωριστές συναυλίες υψηλού επιπέδου με τις οποίες ολοκληρώνεται η τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδος στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Από την Τρίτη 24 μέχρι και το Σάββατο 28 Μαΐου διοργανώνονται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων τρεις μουσικές βραδιές με κλασική, έντεχνη και παραδοσιακή μουσική.

Τρίτη 24 Μαΐου

Συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής Με Τον Ζαχαρία Καρούνη – Η Παράδοση Στο Σήμερα

Το παρόν συναντά το παρελθόν με ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι από το Εργαστήρι Ελληνικής μουσικής σε μελωδικά μονοπάτια που χάραξαν Έλληνες συνθέτες επηρεασμένοι από την παράδοση. Συνταξιδιώτες ο ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης, ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης της νεότερης γενιάς και ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, ο οποίος συγκαταλέγεται στους καλύτερους μουσικούς παραδοσιακών πνευστών της Ελληνικής μουσικής.

Πέμπτη 26 Μαΐου

Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Γιάννης Διονυσίου – Γιάννης Παπαγεωργίου

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες σήμερα στο ελληνικό τραγούδι, ανοίγει, ακούει, συγκινείται και μας παρουσιάζει έναν δίσκο χαρακτηρισμένο ακόμα και στον τίτλο του από το όνομα της Χαρούλας, «Τα τραγούδια της Χαρούλας» (1979), σε στίχους Μανώλη Ρασούλη και Πυθαγόρα.

Και δύο από τους νεότερους καλλιτέχνες, ο Γιάννης Διονυσίου και ο Γιάννης Παπαγεωργίου, που έχουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας συνδέσει το όνομα τους με το λαϊκό τραγούδι, μας γυρνάνε στην αρχή της πορείας του Μάνου Λοΐζου, εκεί απ’ όπου άρχισαν όλα και ίσως στον πιο λαϊκό ηχητικά δίσκο του, τον “Σταθμό” (1968) σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, Μάνου Λοΐζου.

Θανάσης Τσακιράκης – βιολί, Βύρων Τσουράπης – μπάσο, Λάμπης Κουντουρόγιαννης – κιθάρες, Δημήτρης Καζάνης – τύμπανα, Στέλιος Φραγκούς – πιάνο, Νικόλαος Κατσίκης – μπουζούκι, Γιάννης Δίσκος – πνευστά, Ενορχήστρωση/ Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Δίσκος

Σάββατο 28 Μαΐου

Συναυλία Με Έργα Των M. Arnold & A. Dvořák – Κύκλος Νέα Ταλέντα

Ο κύκλος «Νέα Ταλέντα» κλείνει με την νεαρή κιθαρίστα Αντιγόνη Μπαξέ να ερμηνεύει το Κοντσέρτο για κιθάρα και ορχήστρα δωματίου του Malcolm Arnold. Το έργο περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που το καθιστούν ιδιαίτερα αγαπητό σε όλους τους σολίστ κιθάρας. Η γραφή του Arnold αναδεικνύει την ευέλικτη φύση του οργάνου και αποδίδει τόσο το δραματικό, το λυρικό, το δεξιοτεχνικό, το περιπαιχτικό αλλά και το χορευτικό ύφος με χαρακτηριστική ευκολία. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η Συμφωνία αρ. 8 σε σολ μείζονα, έργο 88 του Antonín Dvořák, ένα έργο που ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες συμφωνίες του για την περιγραφική του δύναμη και την εκφραστική του ευρύτητα.

Σολίστ: Αντιγόνη Μπαξέ, Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Οικονόμου, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b