MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 23 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ο Ορφέας στον Άδη, του Τενεσί Ουίλιαμς στο Θέατρο Ροές

Η Δήμητρα Χατούπη, ο Δημήτρης Δρόσος, ο Γιάννης Δρακόπουλος και μια ομάδα νέων ηθοποιών υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Ανδρέου, παρουσιάζουν το έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «Ο Ορφέας στον Άδη», στο θέατρο Ροές. Το 1939 ο Τενεσί Ουίλιαμς γράφει ένα δίπρακτο έργο με τίτλο «Η μάχη των Αγγέλων» και το 1957, με βάση το έργο αυτό και ορισμένους από τους χαρακτήρες του, γράφει τον «Ορφέα στον Άδη», που παρουσιάζεται την ίδια χρονιά σε κεντρική σκηνή της Νέας Υόρκης. Ένα ανομολόγητο έγκλημα δεκαπέντε χρόνων. Η Λέηντυ, κόρη Ιταλού μετανάστη, ζει σε μια πόλη της Αμερικής με τον άρρωστο και βάναυσο σύζυγό της. Μοναδικό της όνειρο, μέσα σε αυτήν την κόλαση, είναι να ανοίξει ξανά το αγαπημένο της ζαχαροπλαστείο, εις μνήμην του πατέρα της, που τον έκαψε ζωντανό στον κήπο του ο σύζυγός της, μέλος της Κου Κλουξ Κλαν…
Δευτέρα 23/5, 21:00
10-15€
Θέατρο Ροές, Ιάκχου 16, Γκάζι, Αθήνα

2. Μια Γυναίκα χωρίς σημασία, του Όσκαρ Ουάιλντ στο Θέατρο Τέχνης

Ο θίασος ΣΥΝ-ΘΉΚΗ, μετά την πολύχρονη ενασχόλησή του με κοινωνικοπολιτικά έργα και το ανέβασμα με σύγχρονο τρόπο κλασσικών συγγραφέων (Ίψεν, Τσέχωφ, Μίλλερ κ.α.), επιχειρεί μια πρωτότυπη θεατρική προσέγγιση τού έργου τού Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάϊλντ, «Μια Γυναίκα χωρίς σημασία», σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη, δίνοντας έμφαση στην πολιτική διάστασή του και στα παράλογα μελοδραματικά θεατρικά μοτίβα. Στο έργο παρουσιάζονται οι συναναστροφές εκπροσώπων της άρχουσας αριστοκρατικής τάξης της Αγγλίας, που φλυαρούν, συνδιαλέγονται, ανταλλάσουν ευφυολογήματα, ερωτοτροπούν, αλλά ουδέν συναισθάνονται…
Δευτέρα 23/5, 21:00
5-14€
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν -Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

3. Ρωμαίος & Ιουλιέττα – Α Ρομάντσο Club Tragedy στο Bios Ρομάντσο

H Hauscompanytheatre και ο σκηνοθέτης Μάριος Κακουλλής συστήνονται στο κοινό με την παράσταση χώρου «Ρωμαίος & Ιουλιέττα – Α Ρομάντσο Club Tragedy». Η διασημότερη ιστορία αγάπης σε μία παράσταση-πάρτι που καλεί τον θεατή να συνεπιτελέσει, να συν-δημιουργήσει, να παρασυρθεί από την μουσική και να χορέψει. Ένα πάρτι όπου έρωτας και θάνατος, φιλιά και αλκοόλ, βία και τρυφερότητα συναντιούνται. Ένα πάρτι όπου ο θεατής καλείται να δει τον εαυτό του μέσα στους ήρωες και να ξεχάσει ποιοί εν τέλει είναι οι ηθοποιοί και ποιοι οι θεατές. Πώς από ένα ξέφρενο μπιτ και τη δόνηση του μπάσου, παρασύρεσαι στην παντοδυναμία του ενστίκτου, καταργείς τη λογική και αφήνεσαι σε μία στιγμιαία υπέρβαση. Διότι, τη νύχτα όλα είναι δυνατά. Ο Σαιξπηρικός λόγος σήμερα το βράδυ βγαίνει μέσα από μεθυσμένα στόματα και διψασμένα κορμιά που δεν φοβούνται να ρισκάρουν, να ζήσουν. Γιατί δεν υπήρξε ποτέ ιστορία πιο θλιβερή από αυτήν της Ιουλιέττας και του Ρωμαίου της.
Δευτέρα 23/5, 21:00
10-12€
Bios Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. 21ο Athens Jazz στην Τεχνόπολη

Το Athens Jazz επιστρέφει από τις 23 έως τις 29 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων αλλά και σε ολόκληρη την πόλη, με θέμα Women in Jazz. Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης αλλάζει, εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και, με βασικό στόχο για φέτος να αναδείξει το ζήτημα της γυναικείας εκπροσώπησης στη μουσική και στη jazz ειδικότερα, να προβάλλει τις μουσικές και τις ιστορίες των γυναικών, παρουσιάζει ένα πολύ ξεχωριστό line-up. Στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης θα ανέβουν συνολικά 21 καλλιτέχνιδες, all-female bands και σχήματα με front women από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο, κι εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε ζωντανά καταξιωμένες μουσικούς με διεθνή καριέρα, σημαντικά achievements και εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ αλλά και ό,τι πιο σύγχρονο και φρέσκο έχει να παρουσιάσει η σκηνή σήμερα.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.
Δευτέρα 23/5, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι 

5. Μαζί στο φως: Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μας προσκαλεί να αισθανθούμε και να καταννοήσουμε πως είναι να ζεις με τυφλότητα, σε μια συναυλία / εμπειρία, για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής ΑΜΚΕ «Διαβάζω για τους Άλλους»! Σε έναν κόσμο που όλο και περισσότερα βασίζονται στην εικόνα, ίσως ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκείνοι που μπορούν και “βλέπουν” πέρα από την επιφάνεια, την ουσία των πραγμάτων. Σε μία καλλιτεχνική κίνηση ευαισθησίας και συμπερίληψης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης τραγουδά για την υποστήριξη του “Διαβάζω για τους Άλλους” στην πρώτη συναυλία στην Ελλάδα… στο σκοτάδι! Μαζί του ο συγγραφέας και τραγουδιστής Θοδωρής Τσάτσος, ο οποίος με τον δικό του μουσικό τρόπο, εισάγει το ακροατήριο στην εμπειρία της ζωής με τυφλότητα.
Δευτέρα 23/5, 21:00
15€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b