MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για το Σάββατο 21 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Σάββατο 21 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Δημοκρατία του Μπακλαβά, των Ανέστη Αζά, Γεράσιμου Μπέκα και Μιχάλη Πητίδη στο Αμφι- Θέατρο

Μετά την επιτυχημένη επανάληψή της, με απανωτά sold out, η σουρεαλιστική κωμωδία του Φεστιβάλ Αθηνών, «H Δημοκρατία του Μπακλαβά» δίνει ξανά ραντεβού για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Αμφι- Θέατρο. Ένα απρόσμενα ξεκαρδιστικό θεατρικό ψευδοντοκιμαντέρ, που αν και αντλεί έμπνευση από τα ιστορικά γεγονότα του 1821, τοποθετείται στο σύγχρονο, ψηφιακά διασυνδεδεμένο, κόσμο μας διερευνώντας ζητήματα ταυτότητας και πολιτικής οργάνωσης, μέσα από το φίλτρο του σήμερα.
Σάββατο 21/5, 21:00
12-17€
Αμφι-Θέατρο, Αγγελικής Χατζημιχάλη 15 & Ανδριανού, Αθήνα

2. Όνειρο η Ζωή στο Μικροσκοπικό Θέατρο

Στο Μικροσκοπικό Θέατρο, στην Πλάκα, έναν από τους πιο ιδιαίτερους θεατρικούς χώρους της Αθήνας, γίνεται “επανεκκίνηση” και θα παρουσιαστεί για τρεις μόνο παραστάσεις, τα Σάββατα 21, 28 Μαΐου και 4 Ιουνίου η παράσταση «Όνειρο η Ζωή». Πρόκειται για ένα πάντρεμα ποίησης του Πούσκιν, του Καλντερόν και του Σαίξπηρ, που έχουν σαν κοινό θέμα το Όνειρο. Η παράσταση πλημυρισμένη με μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, σε μια ιδιαίτερη, υποβλητική ντούο – περφόρμανς με την Αναστασία Λύρα στην ερμηνεία των λόγου και σωματικής κίνησης και την Δέσπω Βαρουδάκη στην κλασσική κιθάρα, συνδυάζει την λυρικότητα των στίχων με τη μελωδία των ήχων. Οι τέχνες της ποίησης και της μουσικής αλληλοφωτίζονται και αλληλοαναδεικνύονται, ως προς την μουσικότητα της ποιητικής γλώσσας και την ποιητικότητα της μουσικής έκφρασης, αντίστοιχα.
Σάββατο 21/5, 21:00
10-12€
Μικροσκοπικό Θέατρο, Δεξίππου 5 και πλατεία Ταξιαρχών, Πλάκα

3. Αντιγόνη, μια Ύβρις από την Ομάδα7 στο «Ψιλικατζίδικο»

Η παράσταση «Αντιγόνη, μια Ύβρις» επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στον νέο χώρο πολιτισμού της Ομάδας7, «Ψιλικατζίδικο». Μετά τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Πειραματικού Θεάτρου του Καΐρου, στο διαδικτυακό τμήμα του 5th SerformanceP – International Performance art exhibition in São Paulo 2021 και στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Στοκχόλμης (Stockholm Fringe Festival) το Σεπτέμβριο του 2019, η multimedia performance παραμένει ένα ανοιχτό, δημιουργικό εγχείρημα για την Ομάδα7 και συναντά ξανά το αθηναϊκό κοινό. Με όχημα τη σοφόκλεια τραγωδία, τις σκέψεις του Κορνήλιου Καστοριάδη και υλικά του θεάτρου της επινόησης, η Ομάδα7 ξαναδιαβάζει ένα κλασσικό έργο. Στο κέντρο μιας σκηνικής εγκατάστασης θεμελιωμένης σε οπτικοακουστικά μέσα, τρεις γυναίκες ερμηνεύτριες μοιράζονται όλους τους ρόλους, παρεμβάλλουν τις προσωπικές τους απόψεις και εμπειρίες και επεμβαίνουν στη σκηνική δράση. Σ’ αυτόν τον κλειστό κύκλο ενός σάπιου οικονομικού κέντρου εξουσίας, τα δεκαπέντε πρόσωπα του Χορού μπορούν να φτάσουν μόνο διαμεσολαβημένα, μέσα από μια οθόνη, για να διαπραγματευτούν, να διεκδικήσουν ή να αρνηθούν τη δική τους ατομική ευθύνη.
Σάββατο 21/5, 20:00
5-10€
«Ψιλικατζίδικο», Κορίνθου και Μακεδονίας 17-19, Κορυδαλλός

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Άλλος ένας νεαρός βιολονίστας με αξιοθαύμαστη πορεία, ο Χριστόφορος Πετρίδης, πρωταγωνιστεί στη συναυλία αυτή ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για βιολί του Jean Sibelius, ένα έργο που συνοψίζει το ιδιαίτερο ύφος και την χαρακτηριστική γραφή του Φινλανδού συνθέτη. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν ο “Ουγγρικός Χορός αρ. 1” του Johannes Brahms και η Συμφωνία αρ. 7 του Antonín Dvořák, ίσως η πιο δραματική από όλες τις συμφωνίες του Τσέχου συνθέτη.
Σάββατο 21/5, 20:30
3-20€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Οι Hillbilly Moon Explosion στο Κύτταρο

Ορμώμενοι από την Ελβετία, αλλά με δύο Άγγλους και έναν Γάλλο ντράμερ στη σύνθεση τους, η πολυεθνική πληθωρική μπάντα έρχεται στην Ελλάδα. Θα μάς παρουσιάσουν τραγούδια από όλη τους τη δισκογραφία αλλά και το νέο έβδομο άλμπουμ τους με τίτλο “The Sparky Sessions” που κυκλοφόρησε το 2019 αλλά και διασκευές. Μαζί τους οι Vanila Swing.
Σάββατο 21/5, 20:30
18€-20€
Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b