MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Annecy – MIFA 2022: Η ελληνική εθνική αποστολή στο κορυφαίο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων στον κόσμο

Το ελληνικό animation ταξιδεύει στη Γαλλία, για έκτη συνεχή χρονιά, και με σύνθημα Greece Animated προσγειώνεται στο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινηματογράφου του Ανεσί, το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.

Elevator Alone (Αναστασία Παπαδοπούλου, 2021)
Monopoli Team

Το ελληνικό animation ταξιδεύει στη Γαλλία, για έκτη (6η) συνεχή χρονιά, και με σύνθημα Greece Animated προσγειώνεται στο Διεθνές Φεστιβάλ & Αγορά Κινηματογράφου του Ανεσί (13-18 Ιουνίου 2022), το μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός κινουμένων σχεδίων στον κόσμο.

Με συνολικά 37 συμμετοχές πρόκειται για την μεγαλύτερη ελληνική αποστολή στο Αννεσί, χάρη και στην πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ να χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΚΚ 25 μικρού μήκους ταινίες κινουμένων σχεδίων στη διάρκεια της πανδημίας. Μία μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας να παρουσιάσει το πιο δημιουργικό πρόσωπο της εγχώριας παραγωγής στο παγκόσμιο κοινό και σε περισσότερους από 13.000 διαπιστευμένους επαγγελματίες από τον κλάδο του animation, σε μία διεθνή διοργάνωση που εκτείνεται σε 8.000 m2 και η οποία αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 100 εκδηλώσεις και περισσότερα από 150 περίπτερα.

Η χώρα μας προβάλλεται μέσα από το ελληνικό περίπτερο (Hellenic Pavilion), μια πρωτοβουλία της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ – Ελληνικής Ένωσης Κινουμένων Σχεδίων σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece). που στόχο έχει την ενίσχυση και ανάπτυξη της δυναμικής του ελληνικού animation διεθνώς.

Πιο συγκεκριμένα, στο Hellenic Pavillion θα συμμετάσχουν στην επαγγελματική Αγορά του Annecy (MIFA) 21 διαπιστευμένοι επαγγελματίες και θα προβληθούν σε στοχευμένο κοινό πάνω από 81 δημιουργικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το animation στην Ελλάδα ενώ θα παρουσιαστούν 37 συνολικά έργα από τα οποία 27 ολοκληρωμένα και 10 σε εξέλιξη. Ειδικότερα θα παρουσιαστούν:

Μεγάλου Μήκους
Πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, μία ολοκληρωμένη και τέσσερα σχέδια παραγωγής εκ των οποίων το ένα είναι ντοκιμαντέρ.

Μικρού μήκους
26 συνολικά μικρού μήκους ταινίες από τις οποίες οι 20 είναι ολοκληρωμένες. Αξίζει να σημειωθεί οτι το The Blind Writer του Γιώργου Σηφιανού θα συμμετάσχει στο διαγωνιστικό τμήμα Perspectives.

Τηλεοπτικά έργα
Πέντε σειρές και ένα διαφημιστικό του ΕΟΤ παρουσιάζονται στα τηλεοπτικά έργα. Από τις σειρές που βρίσκονται σε αναζήτηση συμπαραγωγών, το My Superhero Husband (Αλεξάνδρα Ταγκάλη, Μικαέλα Κ. Δεληγιάννη) έχει επιλεγεί στον επίσημο κύκλο παρουσιάσεων MIFA Pitches.

Ο Τυφλός Συγγραφέας / The Blind Writer (Γιώργος Σηφιανός, 2021)

Ο Πάνος Κουάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, δήλωσε: «Το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) συνεχίζει αδιάλειπτα το έργο του προβάλλοντας την Ελλάδα ως κορυφαίο οπτικοακουστικό προορισμό και παρέχοντας έμπρακτα την υποστήριξή του στους επαγγελματίες του κλάδου. Ειδικά στον τομέα του animation, συνεργαζόμαστε στενά με την εγχώρια κοινότητα, μέσω της στρατηγικής μας υποστήριξης στην ASIFA HELLAS, παρέχοντας τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί η χώρας μας με εθνική αντιπροσωπεία στην αγορά MIFA του Annecy, αναγνωρίζοντας έμπρακτα το ρόλο της για την ανάπτυξη διεθνών συνεργειών και την ανάδειξη της ελληνικής παραγωγής στο animation».

Ο Μάρκος Χολέβας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, ανέφερε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που και φέτος το ελληνικό animation έχει δυναμική παρουσία στο Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά του Annecy. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Asifa Hellas που συσπειρώνει τους Έλληνες animators, οργανώνοντας και συντονίζοντας αποστολές σαν και αυτή στο Annecy, με συνεργατικό πνεύμα. Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου επιδιώκει συστηματικά την ενδυνάμωση του κινηματογραφικού αυτού είδους και την ενθάρρυνση των δημιουργών του, το πάθος και η φαντασία των οποίων υπήρξαν βασικό θεμέλιο της τέχνης του animation στην Ελλάδα».

Ισοδιάφοροι / Differently Alike (Δημήτρης Πατρίκιος, 2022)

Ο Γεώργιος Φιλιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «στο φετινό Annecy Festival, η Enterprise Greece -Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου- είναι περήφανη που στηρίζει την ASIFA HELLAS και την εθνική αποστολή Greece animated στην σημαντικότερη εκδήλωση animation στον κόσμο. Οι δημιουργικές βιομηχανίες της Ελλάδας αποτελούν ζωτικό μέρος της ελληνικής οικονομίας και στόχος μας είναι να προωθήσουμε τη χώρα μας ως διεθνές δημιουργικό κόμβο. Στην Enterprise Greece, πιστεύουμε στη δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής κοινότητας animation και την υποστηρίζουμε στην προσέγγισή της στις διεθνείς αγορές».

Ο Βασίλης Κ. Καραμητσάνης, Πρόεδρος της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, συμπλήρωσε: «Φέτος, η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στην ανάδειξη των ρηξικέλευθων εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό animation: νέα πρότζεκτ αναδύονται συνεχώς, ο τομέας της παραγωγής προσελκύει ξένες επενδύσεις χάρη στις συντονισμένες εθνικές πρωτοβουλίες και ενέργειες διεθνής δικτύωσης, ενώ η επωνυμία Greece Animated γίνεται πιο ορατή από ποτέ».

Από τις 36 συνολικά συμμετοχές της ελληνικής αντιπροσωπείας, τρεις ελληνικές ταινίες θα διακριθούν στην απονομή του Ετήσιου Βραβείου Στράτος Στασινός 2022 που διοργανώνει η ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ και θα ανακοινωθούν σε μία εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαίου, στις 19.30, στον θερινό κινηματογράφο Λαΐς, της Ταινιοθήκης της Ελλάδας.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b