MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

50 χρόνια Pride: Η Βρετανία γιορτάζει με ένα νέο επετειακό νόμισμα στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας εξέδωσε μία νέα απεικόνιση του νομίσματος για τις 50 πένες, στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με σκοπό να τιμηθούν τα 50 χρόνια Υπερηφάνειας στη χώρα.

Φωτογραφία: The Royal Mint/Instagram
Monopoli Team

Το νόμισμα, που δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα, σχεδιάστηκε από την Λονδρέζα καλλιτέχνιδα, συγγραφέα και ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστρια, Dominique Holmes.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η LGBTQ+ κοινότητα της Βρετανίας τιμάται με αυτόν τον τρόπο και αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσης του Βασιλικού Νομισματοκοπείου για έμπρακτη συμπερίληψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας: 5+1 ταινίες που μάς υπενθυμίζουν ότι ο έρωτας δεν έχει φύλο12.09.2018

Η συνηθισμένη εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ εμφανίζεται στη μία πλευρά, ενώ την πίσω πλευρά κοσμούν πέντε μικρά ουράνια τόξα – το σύμβολο της Υπερηφάνειας. Το κεντρικό ουράνιο τόξο φέρει τη λέξη «υπερηφάνεια», ενώ τα υπόλοιπα φέρουν τις αξίες που αναδεικνύει το Pride κι αυτές είναι η «διαμαρτυρία», η «ορατότητα», η «ενότητα» και η «ισότητα». Η τεχνολογία έγχρωμης εκτύπωσης χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του χρωματικού εφέ αυτής της ειδικής έκδοσης, σύμφωνα με δήλωση του ίδιου του νομισματοκοπείου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης μαύρες και καφέ ρίγες ως φόρος τιμής στα έγχρωμα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αλλά και ροζ, ανοιχτό γαλάζιο και λευκό τιμώντας τα transgender άτομα.

Ο Asad Shaykh, διευθυντής επικοινωνιών και μάρκετινγκ του Pride in London, χαρακτήρισε «προνόμιο» τη συνεργασία με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο και είπε ότι ο κόπος τους έπιασε τόπο. «Δεν το πιστεύω ότι οι λέξεις που επινόησα «διαμαρτυρία», «ορατότητα», «ενότητα» και «ισότητα» θα βρίσκονται πάνω σε ένα πραγματικό νόμισμα μαζί με τη Βασίλισσα», είπε χαρακτηριστικά.

Και συμπλήρωσε: «Αυτός ο queer, μαύρος μετανάστης έχει διανύσει πολύ δρόμο, τροφοδοτούμενος από την ελπίδα, την αγάπη και αυτή την πόλη. Πουθενά στον κόσμο αυτό δεν θα ήταν δυνατό, εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Pride στο Λονδίνο αισθάνεται πολύ περήφανο σήμερα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Home For All: Ένα φιλμ μικρού μήκους στην Αθήνα, γίνεται διεθνής καμπάνια για την αποδοχή12.09.2018

Υπενθυμίζεται πως αυτόν τον Ιούλιο συμπληρώνονται 50 χρόνια από την πρώτη παρέλαση Υπερηφάνειας στη Βρετανία το 1972.

Με πληροφορίες από CNN.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b