MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
08
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 17 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το τελευταίο Καλοκαίρι – Ο Φαλκόνε και ο Μπορσελίνο 30 χρόνια μετά, του Κλάουντιο Φάβα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το 1992 υπήρξε δραματική, σημαδιακή χρονιά που άλλαξε για πάντα την ιστορία της Ιταλίας. Η χρονιά που η Κόζα Νόστρα δολοφόνησε τον Τζοβάνι Φαλκόνε και τον Πάολο Μπορσελίνο στην Σικελία. Η παράσταση «Το τελευταίο Καλοκαίρι Ο Φαλκόνε και ο Μπορσελίνο 30 χρόνια μετά» εξιστορεί τους τελευταίους μήνες της ζωής των δυο γενναίων δικαστών από το Παλέρμο. Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιστημόνων Ιταλικών Πανεπιστημίων – ΣΕΠΙ, ανεβάζουν στη σκηνή του Ιδρύματος ένα ψηφιδωτό γεγονότων, μια λεπτεπίλεπτη αλληλουχία ειρωνικών και πικρών, καθώς δημόσιων και ιδιωτικών στιγμών. Οι δυο άνδρες, μακριά από μύθους και επισημότητες, θέτουν ερωτήματα και αφηγούνται την ιστορία τους, έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους και με τους θεατές, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σημαντικότερες στιγμές της φιλίας τους και ταυτόχρονα της Ιταλικής ιστορίας.
Τρίτη 17/5, 21:00
7€
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος

2. Τίποτα δικό μου, του Edward Bond στο Skrow

2077. Το παρελθόν έχει καταργηθεί και μαζί καθετί που ξυπνά μνήμες. Η μαζική κατανάλωση έχει αντικατασταθεί από την απόλυτη πειθαρχία στους κρατικούς κανονισμούς. “Όλοι τους ίδιους τοίχους-τα ίδια έπιπλα-τα ίδια ρούχα-το ίδιο φαγητό. Βάσει κανονισμού.” Οι πόλεις αναμορφώνονται. Εξάρσεις αυτοκτονιών και κύματα προσφύγων απ’ τα ερείπια των παλιών πόλεων επιβάλλουν τον έλεγχο και τις περιπολίες στους δρόμους. Η Σάρα μένει με τον Τζαμς ο οποίος εργάζεται στην υπηρεσία περιπολίας. Ένας άντρας εμφανίζεται στο σπίτι τους και ισχυρίζεται πως είναι ο αδερφός της Σάρας, αποκαλύπτοντας μια φωτογραφία και μαζί όλες τις μνήμες που φέρει αυτή. Η ζωή του ζευγαριού διαταράσσεται και μια σκληρή σύγκρουση με το παρελθόν θα διατρέξει όλο το έργο. Όταν τίποτα δε μας ανήκει, όταν τίποτα δεν είναι δικό μας, είναι η μνήμη ικανή να μας κρατήσει ζωντανούς;
Τρίτη 17/5, 21:00
Από 5€ 
Skrow, Αρχέλαου 5, Αθήνα

PERFORMANCE

3. Οι Ώρες Ανάμεσα, από την Amor Omnia team στο Bios Basement

Η Amor Omnia team και το Bios Basement παρουσιάζουν το «Οι Ώρες Ανάμεσα», μια performance βασισμένη στο έργο του Samuel Beckett. Ένας ζωντανός, ακατέργαστος και συχνά αυτοσχεδιαστικός διάλογος μεταξύ τους, με μόνα όπλα τα εν τάξει επιλεγμένα ψελλίσματα, λέξεις και φράσεις του Ιρλανδού λογοτέχνη, ποιητή και θεατρικού συγγραφέα. Ένας ηθοποιός κι ένας μουσικός, αντικρίζοντας το ατελείωτο δάσος του Beckett εστιάζουν στο δέντρο. Ψηλαφούν την καρδιά του, ανιχνεύουν τις φλέβες, τις ρίζες του, μ’ όλο τον υπόγειο μικρόκοσμό τους, αφουγκράζονται τον εκκωφαντικό θόρυβο της απομόνωσής τους.
Τρίτη 17/5, 21:00
10€
Bios Basement, Πειραιώς 84, Γκάζι

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Athens Big Band “Craig Bailey’s Ray Charles Project” στο Θέατρο Ολύμπια

Ο μεγάλος συνθέτης, ενορχηστρωτής και σαξοφωνίστας Craig Bailey, πέρα από την εκπληκτική πορεία που έχει διανύσει τόσο ως σολίστας, όσο και ως bandleader, μεταξύ άλλων με την Brooklyn Big Band που συν-διευθύνει μαζί με τον μεγάλο Tim Armacost, έχει διανύσει πολύ μεγάλο διάστημα της ζωής του ως σολίστας και ενορχηστρωτής του θρυλικού RayCharles. Συμπράττοντας με την Athens Big Band και τον μεγάλο ερμηνευτή Peter Salchev, παρουσιάζει τις δικές του ενορχηστρώσεις από τραγούδια που ερμήνευσε ο Ray Charles, όπως ακούγονταν τότε που ήταν μέλος της ορχήστρας του.
Τρίτη 17/5, 20:30
5-30€
Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας, Ακαδημίας 59, Αθήνα

5. Οι Boy Harsher στο Anodos Live Stage

Οι Boy Harsher επιστρέφουν με την τρίτη πλήρη κυκλοφορία τους, το αριστουργηματικό “Runner”, που ήταν και το soundtrack της ομώνυμης ταινίας που γύρισαν οι ίδιοι το διάστημα της καραντίνας και προβλήθηκε από τη 3 Shades of Black στην Αθήνα τον Ιανουάριο. Την συναυλία θα ανοίξει το industrial duo των Hide από το Chicago.
Τρίτη 17/5, 20:00
20-23€
Anodos Live Stage, Πειραιώς 183, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b